За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 205
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
Да, те децата са доста чувствителни и гелове и капки за успокоение, че и за температура, ама всичко с времето си все пак и те растат.
За долните мазах с хомеопатични, с Калгел, с още 2 вида...е, няма такова реване. Накрая и вирус, защото му падна имунитета. Та, надявам се сега да е по- спокойно. Мажа го, но както при коликите- докато не мине...

# 286
Мами малкия е на 14 Месеца и забелязвам че когато му се спи, т.е. преди заспиване, бузите са му доста червени и топли. Няма температура, тялото също не е горещо само бузите. Вкъщи е 23-24 градуса. Случвало ли се е при някое друго дете? Възможно ли е да е от зъби? Не искам да го нося при доктори зъщото има доста болни деца, но пък ако стане посериозно ще ми се наложи.

# 287
  • София
Не купувайте тази книга на д-р Спок https://www.ozone.bg/product/r-kovodstvo-na-d-r-spok-naj-vazhnoto-za-bebeto/  стори ми се безсмислена.
Доста остаряла е така да го нарека 🙂

𝒫𝑒𝑜𝓃𝓎 , на Авент със сламчицата.
.  Summer.23, да не е от лигите ,ако се лигави?
А грапаво ли е?

# 288
  • до най-прекрасния мъж
От студа е възможно, от зъбите също.

# 289
По-скоро е от претопляне на 23-24 градуса ако е облечено в повече от един пласт или с дебели дрехи…

# 290
Не не е грапаво, нормални са си бузите, само че стават червени и топли като му се спи.

Да възможно е да е от топлото. Той си е винаги по боди и панталон. Даже и чорапи не носи винаги...

# 291
Здравейте мами
Бебо от скоро не иска да яде АМ с затоплена вода
Дадох му вчера с вода на бебелан, която ползвах до сега,но с вода на стайна температура и яде, но се притеснявам така дали е правилно да му давам с водата на стайна температура, а не затоплена

# 292
Няма никакъв проблем с температурната на водата изобщо. По принцип се затоплят шишетата, защото бебетата обикновено искат мляко с температурата на мама, но не е вредно изобщо да пият по-студено мляко, ако това предпочитат

# 293
Чак сега прочетох, въпреки че от 1 месец е на АМ, до сега винаги съм загрявала водата - 37 градуса в нагревател, но сега прочетох на кутията че пише че водата за разтваряне на праха трябва да бъде с 40-50 градуса след което да се охалди до 37.
Дали това е проблем че до сега съм му правила млякото на 37 градуса и веднага готово за консумация

# 294
Здравейте! Лекарката цял ден не ми отговаря, затова да питам за всеки случай:
Малкия (1.9) от сутринта е с дрезгава, влажна кашлица, топъл е, отпаднал, нямаше мн апетит сутринта. Три пъти ми показа температура 37.8. Преди обедния сън му дадохме панадол бебе, сега в 16:30 питах в аптеката за кашлицата- дадоха ми стодал и му дадох 15 мл. Та- мога ли сега пак да дам панадол? Спомням си нещо, че уж се редуваха панадол с нурофен, но на листовката на панадола пише, че след 4 часа мога пак да го дам него. И също нали не пречи със Стодал да се смесят?

# 295
На  всеки четири часа може да се дава Панадол бебе,  Стодала няма отношение към Панадола, той е за кашлицата хомеопатичен сироп. За смесването какво имаш предвид: двете лекарства в една спринцовка/лъжичка ли даваш?
Аз давам Панадол и след 10 минути Стодал, така няма проблем.

# 296
Даа, това имах предвид, дали може през 10 мин, не се изказах правилно.
Панадола със спринцовката, а стодала с чашката, която е със сиропа ги давам. Благодаря Ви!

# 297
Стодал е хомеопатично, тоест гола вода без активна съставка. Може да го давате по всяко време, защото нищо не прави.

# 298
  • Пловдив
И с двете деца АМ го приготвям с температура годна за консумация веднага, често и студено са си пили.

# 299
Стодал е хомеопатично, тоест гола вода без активна съставка. Може да го давате по всяко време, защото нищо не прави.

Ами аз все още нямам отговор от лекаркара, Вие за храчки/ влажна кашлица какво давате?? Вече се чудя дали да не отидем до спешното, и също да продължавам ли само с Панадол или да купя и Нурофен да ги редувам? Той даже не е вдигал над 38, но крайниците и главичката мн парят, безобидни ми се струват тези храчки, но снощи и се замисших дали да не му чуят дробовете за всеки случай…

Общи условия

Активация на акаунт