За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 198
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Какво АМ давате?
Ние до онзи ден бяхме на Нан supreme. Но от десетина дни едната ми близначка е все със запек. Изхожда се само, когато почна да й даван сироп лактолоза. По три дни без ако. Другата ака по веднъж на ден, но доста трудно. С много пуфтене и е като пластелин. Освен АМ им даван био гая и био амика, а в някои дни и по една-две пипети инфакол. Педиатърката каза, че според нея запекът е от млякото. Преди това бяхме на Пренан и беше всеки ден по 1-2 пъти като разстройство.
Каза да го сменим на Аптамил и аз взех Пренутра, но децата сякаш не го харесват. От онзи ден са с него, по-бавно го ядат, оттогава не са се изхождали. Чудя се дали да не промивам Аптамил Комфорт.
Знам, че някои бебета акат по 3-4 пъти на ден, но това при нас май беше само най-първите дни в болницата. Не знам къде бъркам и какво ги запича.
Децата са на месец и половина, само на АМ и с колики.

# 301
  • София
Вече се чудя дали да не отидем до спешното
Отидете да го види лекар.

Ако имате инхалатор може да му пуснете инхалация с физиологичен разтвор.
За инхалации с медикаменти - след предписание от лекар. Правила съм с какво ли не.

# 302
Какво АМ давате?
Ние до онзи ден бяхме на Нан supreme. Но от десетина дни едната ми близначка е все със запек. Изхожда се само, когато почна да й даван сироп лактолоза. По три дни без ако. Другата ака по веднъж на ден, но доста трудно. С много пуфтене и е като пластелин. Освен АМ им даван био гая и био амика, а в някои дни и по една-две пипети инфакол. Педиатърката каза, че според нея запекът е от млякото. Преди това бяхме на Пренан и беше всеки ден по 1-2 пъти като разстройство.
Каза да го сменим на Аптамил и аз взех Пренутра, но децата сякаш не го харесват. От онзи ден са с него, по-бавно го ядат, оттогава не са се изхождали. Чудя се дали да не промивам Аптамил Комфорт.
Знам, че някои бебета акат по 3-4 пъти на ден, но това при нас май беше само най-първите дни в болницата. Не знам къде бъркам и какво ги запича.
Децата са на месец и половина, само на АМ и с колики.
На 3 дни не са се адаптирали към новото мляко още. Давала съм Хип, Лактана и Аптамил. При нас проблема е с всички и се върнах на Хип. Но всяко дете различно приема различните млека. Може и от капките Инфакол, те нали са със симетикон.

# 303
  • Пловдив
Давам АМ ДМ bio pre.

# 304
  • Пловдив
За инфакол се опитвам само с краен случай, но много я боли някои вечери коремчето. Пише, че може на всяко хранене да се дават, аз давам по веднъж, защото и аз съм чувала, че запичат.
Ще изчакам още няколко дни с Аптамил и дано му свикнат и почнат да ядат. Едната яде по 40 мин 90 мл.

# 305
  • България
Здравейте, при записване на новороденото при личен лекар, освен акта за раждане друго носеше ли се? Също така, мислим с направление от личния да ходим на педиатър, дали и за нея трябва да носим документите?

# 306
Здравейте, при записване на новороденото при личен лекар, освен акта за раждане друго носеше ли се? Също така, мислим с направление от личния да ходим на педиатър, дали и за нея трябва да носим документите?
Епикризата от болницата. Направете си копия на акта за раждане. И снимка в телефона, поне на ЕГН, че и да не ви трябва акта ще искат ЕГН навсякъде за в бъдеще.

# 307
Здравейте!
Моето бебче се роди на 14/02. Моля да кажете според снимката какъв е този обрив и има ли друга с такъв случай ? В болницата сме още казват ми че е обрив и при някой новородени се получавало. Когато докосна кожата е топла и червена точно като изгоряла. Моля за мнение и благодаря.

# 308
Tddd21, честита радост. На мен ми се струва, че обхваща само зоната на памперса по снимката. Да не би да се е подсякло? Още от раждането ли е така или се получи на следващия ден? При нас винаги е помагало судокрем обилно намазан и на всяка смяна на пелена. Памперсите ги сменях на всяко хранене, дори и да бяха само напишкани.
Не знам каква марка използвате, имах лош опит на почивка да вземем пуфис като единствен вариант наличен, детето се подсече същия ден.
Попитайте какво биха ви посъветвали , за да подпомогнете по-бързо да мине. Не знам дали ползвате на този етап козметика, но по-добре с чиста водичка, за да се избегне алергична реакция, ако това е факторът.

# 309
  • Пловдив
Според мен е претоплено детето. Леко облекло, кожата да диша. И за в бъдеще го имайте предвид и не го навличайте много.

# 310
Някой знае ли колко време след отваряне Ериус сироп е годен за употреба,? Не пише в листовката, моят е отворен юли, но не съм го съхранявала в хладилник след това и се чудя дали е ок.

# 311
Tddd21, честита радост. На мен ми се струва, че обхваща само зоната на памперса по снимката. Да не би да се е подсякло? Още от раждането ли е така или се получи на следващия ден? При нас винаги е помагало судокрем обилно намазан и на всяка смяна на пелена. Памперсите ги сменях на всяко хранене, дори и да бяха само напишкани.
Не знам каква марка използвате, имах лош опит на почивка да вземем пуфис като единствен вариант наличен, детето се подсече същия ден.
Попитайте какво биха ви посъветвали , за да подпомогнете по-бързо да мине. Не знам дали ползвате на този етап козметика, но по-добре с чиста водичка, за да се избегне алергична реакция, ако това е факторът.

И отстрани по крачетата е така. Мажа много обилно с крем но все още е червена. Така беше още от 15сти като ми я дадоха. Питам защо е така, и отговорът-кожата била такава…

# 312
Някой знае ли колко време след отваряне Ериус сироп е годен за употреба,? Не пише в листовката, моят е отворен юли, но не съм го съхранявала в хладилник след това и се чудя дали е ок.
Аз не бях дала сироп,който не е съхраняван в хладилник. Все пак са минали 6 месеца

# 313

И отстрани по крачетата е така. Мажа много обилно с крем но все още е червена. Така беше още от 15сти като ми я дадоха. Питам защо е така, и отговорът-кожата била такава…

Педиатърът още ли не Ви е посетил? Има бебенца, които се раждат така и след време изчезва, както е и с ланугото. Но се консултирайте с лекар, за да сте спокойна. Моето бебе беше хванало и акне...

# 314
Честно да ви кажа на мен ми изглежда като реакция от нещо - памперс, козметика, дреха. За претопляне по принцип признака е по гръбчето и коремчето да има ситни пъпчици червени. А тези рождени червени петна (не знам как се казват), но синът ми имаше на тила и на клепачите, но беше малко, не така цялостно. На моя позната детенцето също имаше на челото, но са петна, а тук е по-скоро цяла зона от телцето. И бяха като целите зачервени, а не като обрив.
Опитайте да не използвате козметика тип лосиони, душ гелове (или ако използвате да са такива без аромат за чувствителна кожа), дрехите, ако са прани с по-силен прах или с аромати, може също да не се е понесъл. Педиатърката ми казваше да не ползвам в началото омекотител, за да избегна реакция.
Моят съвет е да изключите потенциалните дразнители (като превантивна мярка, не е казано, че едно от изброените е причина за зачервяването), но поне да знаете, че не е продиктувано от външен фактор.
Говорете с педиатър, на визитациите сутрин винаги идва, а не с акушерки. Не ми е сериозен отговорът без да са го подкрепили с нещо. Щом се притеснявате е редно да говорите с тях. Аз бих звъннала и на бъдещия педиатър на детето. Повечето имат и вайбър/ уатсапп да им изпратите снимки и на тях за мнение.
Едно е сигурно, ако беше нещо опасно за детето, щяха да ви го кажат и да предприемат нещо. Така че не се тревожете прекалено много, първите дни са винаги стресиращи. 🫶

Общи условия

Активация на акаунт