За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 200
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте
Предстои ни ваксиниране, но от предната седмица бях с болки в гърлото и веднага започнах АБ, в момента само леко кашлям, но не знам дали ще го ваксинират малкия, като сам била миналата седмица с болки в гърлото и
Ходихме на преглед и за него за всеки случай, при него няма нищо обезпокоително

# 361
Разбирам те прекрасно и на мен ми е втръснало по цял ден вкъщи само с беба. Чат пат се чуваме с приятелки, говорим основно за бебетата. Като беше малка беше много ревлива, никъде не можех да я изкарам, сега още е, но е по-приемливо, но пък студ и вируси. Пак сме добре, че имаме интернет, едно време какво би било,представяш ли си.

# 362
Присъединявам се към майките, които нямат кой знае какви социални контакти.

Вече 7-ми месец не мога да си намеря друга майка, с която да си говорим на общи теми. Всичките ми познати са или с големи деца, или без деца и общо взето и двете групи ме отбягват хахахаха някак бебетата създават дискомфорт на всички (освен на родителите им, разбира се).

Как се справям с тази "социална изолация"?
(пояснение: изключваме редовните задължения, като грижата за бебето и къщата)
1. На първо място записах синът ми на КиндиРу, така поне 1 път седмично се разнообразяваме (и двамата със синът ми).
2. Харесала съм си няколко влогърки в YouTube и си ги пускам, когато ми стане скучно. Много често оставям синът ми земята с играчките му, точно се научи да пълзи и си практикува новите знания, а аз гледам някой влог. Между другото има доста влогърки, нови майки, които ми дават доста предложения за това какво да правя през деня.
3. От намаленията в Ozone си купих няколко книги и щом детето заспи си правя кафе и сядам да почета малко, а понякога, докато синът ми пълзи на земята му чета и на него (обича да чува гласът ми).
4. Поне веднъж седмично си правя разни ритуали за красота, ако не спи, детето е винаги до мен и му говоря разни работи (пак защото обича да чува гласа ми). Тези ритуали включват маска на лицето, косата, къдрене, маникюр, педикюри, разни такива неща.
5. Имам една готварска книга, подарък от майка ми и когато имам енергията, си избирам рецепта и готвя нещо по-специално от нея, ако нямам продукти за нея, това ми е един хубав повод да се разходим с малкия до магазина.

Сега съм планувала да запиша синът ми и на плуване за бебета, така че ще имаме още един ангажимент в седмицата, където ще се срещаме с други майки с деца.

Добрата новина е, че с всеки изминал месец активностите на детето свързани с различни социални контакти ще се увеличават, защото ще мога да го водя и на места като куклен театър и т.н.

Честно казано, вече нямам търпение да се върна на работа хахахах Grinning Grinning Grinning

# 363
Малко преди да родя се преместих в родния град на мъжа ми и тук нямам познати никакви. Освен детето, друга дружка си нямам и понякога е доста подтискащо. Разговорите в парка с други майки са все на тема бебешки неща и честно казано не се развличам особено по този начин. Но колкото по-голямо става детето, толкова по-малко време имам да се чудя какво да правя и някак не се усеща толкова изолацията.

# 364
Аз да питам някой ползвал ли е памперс гащичките на Памперс Thinking В момента са на добра цена в емаг и има още 15 процента намаление, та излизат още по-изгодно, а и доставката е безплатна. Вие от коя марка памперс- гащички сте най-много доволни Thinking

# 365
Аз да питам някой ползвал ли е памперс гащичките на Памперс Thinking В момента са на добра цена в емаг и има още 15 процента намаление, та излизат още по-изгодно, а и доставката е безплатна. Вие от коя марка памперс- гащички сте най-много доволни Thinking
Бях взела на бройка да ги пробвам, но гащичките на мен не са ми удобни(поне засега). Иначе бяха ок на беба.

# 366
Petya.P01, благодаря за споделеното мнение, а защо не ви бяха удобни, ако не е нахално да попитам. Моето бебе вече е 6 кг и нещо /не е теглена от месец/

# 367
Petya.P01, благодаря за споделеното мнение, а защо не ви бяха удобни, ако не е нахално да попитам. Моето бебе вече е 6 кг и нещо /не е теглена от месец/
Ами свалянето им като са с ако не ми допада. 😁 Но предполагам по някое време може да мина на тях, удобството им е, че може да ги смениш, докато детето е право според мен, тоест за по-големи бебета. Но има хора, на които им е удобно да ги ползват от малки. Ако можеш вземи 1-2 на бройка да пробваш.

# 368
Ползваме нощните гащички и сме доволни, рядко се случва да протекат, държат 9-10 часа. Бебето е на 6м и половина, 8 кг е, ползваме размер  4ка.

# 369
Ние не сме доволни от гащичките на Памперс. Определено попиват по-малко, отколкото памперсите. Досега не ми се е случвало да ми пропуска памперс, а с гащичките ми се случи не веднъж, на всичко отгоре са и една идея по-скъпи. Не са ми и толкова удобни за слагане.

# 370
Аз бях купила около 7-8 месечна възраст, защото в някакъв момент слагането на памперс беше предизвикателство.
Отказах се бързо от идеята и споделям защо:
- при наакване винаги взимам детето и ако е с памперс с една ръка го държа, а с другата ръка махам лепките и съответно измивам дупето на мивката. Това с гащите е невъзможно поне за мен. Те пак се разкъсват отстрани, но с една ръка не успях.
- по-скъпи са от памперсите и освен ако вече памперсите от 6-ца не стават, то няма смисъл да се ползват, ако детето е ок и с памперс.
- размерът първоначално ме подведе - памперс н5 не отговаря на гащички н5. Гащичките вървят по-големи, трябва да обърнете внимание на обозначението, ако все пак решите да ползвате.
- имах повече протичания с тях спрямо памперса, но може и да е от това, че нямах особен опит с тях, използвах само един пакет от около 30-40бр и се отказах.

Личното ми мнение е, че гащичките са удобни за деца, които са малко по-големи и да се използват за по-лесно приучаване към гърне. Та и поради тази причина се отказах. С времето просто намерих начин как да слагам памперсите дори и в трудни времена.

# 371
Аз започнах да ползвам гащички след като детето започна да се изправя, преди това просто не е удобно. За през нощта също не са удобни, ако бебето все още има нощни хранения и трябва да се преповие. Обикновените памперси можех да ги сменя без да го разбудя, но гащичките се обуват по-трудно.

# 372
Здравейте!
Днес бебенцето ми вдигна температура 37.5-6-7, има и силно слюнкоотделяне. Ясно е,че най-вероятно започва да излиза зъбче. След тези признаци до колко дни се очаква да излезе зъбчето и да продължава дискомфорта? Или при всяко бебе е все различно? Давали ли сте Панадол?
Знам,че е нормално, но за първи път я виждам толкова отпаднала и кривичка...

# 373
Аз започнах да ползвам гащички след като детето започна да се изправя, преди това просто не е удобно. За през нощта също не са удобни, ако бебето все още има нощни хранения и трябва да се преповие. Обикновените памперси можех да ги сменя без да го разбудя, но гащичките се обуват по-трудно.

Ние имаме 2 нощни хранения и памперс гащичките на Памперс издържат без да сменям в повечето случаи. Става въпрос за нощните обаче, не за стандартните. На сутринта памперсът сигурно е 500 грама 😝

# 374
Те и гащичките издържат, но моят не търпеше да спи с мръсен памперс и си го преобувах и през нощта. Но пък той спря да се напишква докато спи като беше на 7-8 месеца, като му се допишкаше се будеше и трябваше да го слагам на гърне.

Общи условия

Активация на акаунт