За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 169
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте!

Срещали ли сте безглутенови сухари за бебета?
Моето момче е на 7 месеца и 10 дни, педиатърката ми каза да започна попара сутрин, но при него все още не е вкаран глутен  и се притеснявам да дам сухар със спелта (такива намерих в ДМ)

# 376
  • Пловдив
Значи може да вкарате глутена по схема: овес-ръж-ечемик-пшеница. В магазините за паралелен внос на детски неща има примурно юфка и други разнообразни продукти.

Първото дете го пуснах на ясла на 13-14 месеца, върнах се на работа и се преродих. Не посещавам детски площадки и няма майки покрай мен, с които да имам социална среда извън децата.
Сега с бебето имам съпорт от сестра ми и ходя на реформър пилатес, вкъщи ползвам пътека и си правя антицелулитни масажи. Виждам се с приятелки, когато таткото може да реагира, събираме се и на домашно с общи приятели. Чета книги, преготвила съм и пъзели. Чакам по-топло време за да бъдем навън. Още не съм взела решение дали ще го пусна на ясла като брат му или като навърши две години.

# 377
Препоръчайте хидратиращ крем за след баня за кожа без някакви проблеми. На годинка е и до сега сме били с Мустела и Адерма, но искам да сменя с нещо качествено, но на по-ниска цена.

# 378
  • София
Здравейте!

Аз купувах безглутенови бисквити, та предполагам и сухари би трябвало да има.

# 379
  • София

Сега съм планувала да запиша синът ми и на плуване за бебета, така че ще имаме още един ангажимент в седмицата, където ще се срещаме с други майки с деца.

Къде смятате да ходите на плуване?
И аз искам да започна да водя синът ми , баткото съм го водила в Щерев, но ми е много далече вече.

# 380
Препоръчайте хидратиращ крем за след баня за кожа без някакви проблеми. На годинка е и до сега сме били с Мустела и Адерма, но искам да сменя с нещо качествено, но на по-ниска цена.
Нивея имат, Евент имат, Клоран, Здраве, нали освен Бочко. Щом не е проблемна кожата, всеки ще свърши работа. Биодермата не са кой знае какво. Адерма в момента са намалени в Гален.

# 381
Здравейте!

Аз купувах безглутенови бисквити, та предполагам и сухари би трябвало да има.
И аз така предполагах, но нещо не мога да намеря. Явно попарите почват след въвеждане на глутен, знам ли 🤔
Реших да попитам и вас за всеки случай

# 382
Тъй като отскоро и аз се преместих в града на мъжа ми, опция е да пишете по групите, по градове и да видите дали има някоя имаща желание мама да излезете на разходка.
Така аз писах  за град Варна.
Случайно си допаднах с едно момиче, което има 2 големи деца, но това няма значение. Поне няма да се въртят темите все около бебето.

Здравейте ,майчета ! Вече пет месеца минаха откакто беба се роди ,ама вместо да ставаме по -добре сме по -зле . Беба вече спи , но от толкова нощни хранения през месеците и неспане по цели нощи вече дори тя като спи аз не спя . Спя по 2 часа нощем през деня изобщо и така . Или и толкова не спя . Вече се чудя от зор дали да не почна работа . Това стоене по цял ден вкъщи ме побърква . Няма с кой една дума да си каже тати се връща от работа мнооого късно . Пробвах какво ли не - нищо 😕😕
През деня не излизате ли на разходка? На гости, в парка, по магазини, с колата, пеша? Движението много помага, може и вкъщи да правите физически упражнения, йога.

В парка излизаме за един час и това ни е и най -много до магазина да отида . Кола все още нямам , социални контакти с други хора също нямам .
Излизайте на разходка, по парковете, с приятелки. Аз съм си намерила пилатес и танци с бебета, както и на КиндиРу мисля да водя бебето като родя. Ако имате възможност, потърсете подобни опции във вашия град.
Здравейте ,майчета ! Вече пет месеца минаха откакто беба се роди ,ама вместо да ставаме по -добре сме по -зле . Беба вече спи , но от толкова нощни хранения през месеците и неспане по цели нощи вече дори тя като спи аз не спя . Спя по 2 часа нощем през деня изобщо и така . Или и толкова не спя . Вече се чудя от зор дали да не почна работа . Това стоене по цял ден вкъщи ме побърква . Няма с кой една дума да си каже тати се връща от работа мнооого късно . Пробвах какво ли не - нищо 😕😕

А исках да ви попитам как ходите на пилатес с бебето . Или успявате да намерите някой човек да го гледа в този момент . При нас е сложно . Таткото работи до 21 вечерта , майка и тя е работеща жена ,по цял ден съм самичка няма на кой да е оставя 😕

# 383

Понякога обичам да сменям от Мустела на нещо друго, защото привиквам с аромата. Bubchen ми допадат и са по-евтини. От позната бях харесала как ухаят и така се спрях на тях. Понякога купувам душ гела и се е случвало и аз самата да се изкъпя с него. Имат серия за крем, душ гел, крем за пелени.

# 384
Добро утро,  имам няколко  бурканчета за закуска с ванилия. Тя запича ли? Ако сте сигурни може да ми кажете.

# 385

Сега съм планувала да запиша синът ми и на плуване за бебета, така че ще имаме още един ангажимент в седмицата, където ще се срещаме с други майки с деца.

Къде смятате да ходите на плуване?
И аз искам да започна да водя синът ми , баткото съм го водила в Щерев, но ми е много далече вече.

Обмислям да отидем тук: https://bebeshkopluvane.bg/
Четох коментари и им писах да ги разпитам някои неща, доста ми харесаха, а и единият адрес е до нас, така че ще ми е лесно и бързо. Чакам да се затопли малко и се мятаме с малкия. Grinning

# 386
  • Поморие
Тъй като отскоро и аз се преместих в града на мъжа ми, опция е да пишете по групите, по градове и да видите дали има някоя имаща желание мама да излезете на разходка.
Така аз писах  за град Варна.
Случайно си допаднах с едно момиче, което има 2 големи деца, но това няма значение. Поне няма да се въртят темите все около бебето.

През деня не излизате ли на разходка? На гости, в парка, по магазини, с колата, пеша? Движението много помага, може и вкъщи да правите физически упражнения, йога.

В парка излизаме за един час и това ни е и най -много до магазина да отида . Кола все още нямам , социални контакти с други хора също нямам .
Излизайте на разходка, по парковете, с приятелки. Аз съм си намерила пилатес и танци с бебета, както и на КиндиРу мисля да водя бебето като родя. Ако имате възможност, потърсете подобни опции във вашия град.

А исках да ви попитам как ходите на пилатес с бебето . Или успявате да намерите някой човек да го гледа в този момент . При нас е сложно . Таткото работи до 21 вечерта , майка и тя е работеща жена ,по цял ден съм самичка няма на кой да е оставя 😕
Съчувствам ви и ви разбирам, при мен е същото. От еднообразие, ревове, бели и прочие съм извън кожата си, а недоспиването е отчайващо! Лошият сън на децата увреди и моя сън. Вече дори и да спят или да са с някого, аз не мога да спя. Отвикнах ли, от стрес ли е, не знам, само да не стане положението за лекар.
Вече вярвам на жени, които казват, че краят на майчинството им се е отразил добре, аз у дома цял ден трудно изкарвам, ставам адски нервна. Разходките, срещи с близки и приятели, детските площадки са моментното спасение. Не спирайте да търсите разнообразни начини да запълвате времето, както и да разпускате!

# 387
Пилатеса, който съм намерила е с бебета, така че няма да се налага да го оставям на никой.

# 388
  • България
Здравейте, кога се прави Ултразвуковото изследване на ставите при бебета? Чета най-различни периоди 4-6 седмица, 1-4 месец...

В момента бебето ми е на 1 месец и за това се интересувам дали сме изпуснали прозореца за преглед.

# 389
Ние ходихме на около 2 месеца, ортопед прегледа с ехограф крачетата и цялостно пръстчета, крайници, главичка. Не беше кой знае какъв преглед за 20мин, при Живков във Варна. После пак около 9-10 месечна възраст ни бе казал. Педиатърът каза да не си даваме парите на вятъра. Те следели дали имало нещо необичайно или да изисква преглед при специалист. Може би в началото бях по-стриктна във всичко, но ми се струва, че до голяма степен специалистите злоупотребяват с ценоразписи. Като е за дете и всичко е по 3х. Много хора си купуват спокойствие по този начин, и ние бяхме от тях.

Общи условия

Активация на акаунт