За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 173
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
Пропуснах да кажа, че миналата седмица беше 3-4 дни на АМ и се изходи два пъти, но с твърдо ако като пластилин. След като спряхме АМ не е акала повече. Спряхме с капките със симетикон от миналата седмица. Давам пробиотик.

Добре де, но виждате ли бебчо да се напъва все едно иска да ака? Ако не се напъва и няма дискомфорт не предприемай нищо. Това, че не е акало, щом е на кърма и пишка само по себе си не е тревожно. Ако не може, а прави опити е друг въпрос.

# 346
Давали ли сте Нурофен на бебетата си по време на пробарата за манту?

Забравих да питам лекаря вчера, а синът ми е в период на яко никнене на зъби и много го боли, само 2 мл. Нурофен го успокояват в такъв момент и мисля довечера да му дам, за да може да поспи, но днес е втория ден от пробата му за манту и се чудя дали ще се отрази.

# 347
Здравейте, дете близо на 2 год на АМ е, но 3 ти ден не се е изходила.Случвало се е 2 дни да не може но на следващия винаги по веднъж или 2 пъти се изхожда.
Освен а сме и на кухня, някакъв Трик да й помогна?
Без остарелите трикове моля

# 348
Моите деца (след няколко месеца стават на 3 и 4 години), когато имат подобни неразположения през зимния сезон обикновено наблягам на разхлабващи храни- круши, пюре от сливи, карфиол, броколи. И най-доброто според мен- гулия (земна ябълка). Гулията действа разхлабващо и е с много полезни качества. Единствено трябва да се внимава да не се ядат големи количества, защото ще предизвика болки в стомаха и дълъг престой в тоалетната. Не бива да се прекалява.
Включвам я, например, сготвена в супичка. Просто към всички зеленчуци добавям за цялата супа 2-3 малки грудки. Когато правя зеленчукова мусака, също слагам по някоя грудка към останалите продукти.
Може да включите в менюто си и алабаш. Също любим зеленчук през зимата. И него го слагам в супи. На децата понякога им правя картофено пюре и вътре настъргвам малко варен алабаш.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 16:29 от dimi_

# 349
Налично имах кайсия 125 гр, затова и го дадох.
Исках малко да дам но тя го хареса и чакаше за още. В крайна сметка дадох 120 гр.
И вода също, имах и други но те миксове плодове + ов. ядки.

# 350
Пропуснах да кажа, че миналата седмица беше 3-4 дни на АМ и се изходи два пъти, но с твърдо ако като пластилин. След като спряхме АМ не е акала повече. Спряхме с капките със симетикон от миналата седмица. Давам пробиотик.

Добре де, но виждате ли бебчо да се напъва все едно иска да ака? Ако не се напъва и няма дискомфорт не предприемай нищо. Това, че не е акало, щом е на кърма и пишка само по себе си не е тревожно. Ако не може, а прави опити е друг въпрос.

Напъва, но след напъните си пръцка. Не мога да преценя дали напъва за акане или просто си има газове, тъй като е с колики.

# 351
Възможен ли е запек по време на зъбоникненето?

# 352
Не съм забелязала подобна връзка при моето дете. На 1г6м има 16 зъба, ходи по 2 или 3 пъти дневно.
Имал е запек от различни храни от кухнята по-скоро. Дори не бих казала запек, защото просто в било по 1 на ден, за разлика от обичайното.

# 353
Възможен ли е запек по време на зъбоникненето?

И при нас се получи същото и мисля, че може. Бебето гълта направо, защото го боли и изобщо не прави опити да дъвче. Избиха 4 зъба и запека се пооправи. Давайте сливи и круши

# 354
Здравейте ,майчета ! Вече пет месеца минаха откакто беба се роди ,ама вместо да ставаме по -добре сме по -зле . Беба вече спи , но от толкова нощни хранения през месеците и неспане по цели нощи вече дори тя като спи аз не спя . Спя по 2 часа нощем през деня изобщо и така . Или и толкова не спя . Вече се чудя от зор дали да не почна работа . Това стоене по цял ден вкъщи ме побърква . Няма с кой една дума да си каже тати се връща от работа мнооого късно . Пробвах какво ли не - нищо 😕😕

# 355
Препоръчайте хидратиращ крем за след баня за кожа без някакви проблеми. На годинка е и до сега сме били с Мустела и Адерма, но искам да сменя с нещо качествено, но на по-ниска цена.

# 356
Здравейте ,майчета ! Вече пет месеца минаха откакто беба се роди ,ама вместо да ставаме по -добре сме по -зле . Беба вече спи , но от толкова нощни хранения през месеците и неспане по цели нощи вече дори тя като спи аз не спя . Спя по 2 часа нощем през деня изобщо и така . Или и толкова не спя . Вече се чудя от зор дали да не почна работа . Това стоене по цял ден вкъщи ме побърква . Няма с кой една дума да си каже тати се връща от работа мнооого късно . Пробвах какво ли не - нищо 😕😕
През деня не излизате ли на разходка? На гости, в парка, по магазини, с колата, пеша? Движението много помага, може и вкъщи да правите физически упражнения, йога.

# 357
Излизайте на разходка, по парковете, с приятелки. Аз съм си намерила пилатес и танци с бебета, както и на КиндиРу мисля да водя бебето като родя. Ако имате възможност, потърсете подобни опции във вашия град.

# 358
През деня не излизате ли на разходка? На гости, в парка, по магазини, с колата, пеша? Движението много помага, може и вкъщи да правите физически упражнения, йога.

В парка излизаме за един час и това ни е и най -много до магазина да отида . Кола все още нямам , социални контакти с други хора също нямам .
Излизайте на разходка, по парковете, с приятелки. Аз съм си намерила пилатес и танци с бебета, както и на КиндиРу мисля да водя бебето като родя. Ако имате възможност, потърсете подобни опции във вашия град.

А исках да ви попитам как ходите на пилатес с бебето . Или успявате да намерите някой човек да го гледа в този момент . При нас е сложно . Таткото работи до 21 вечерта , майка и тя е работеща жена ,по цял ден съм самичка няма на кой да е оставя 😕

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 15:17 от Marina2000

# 359
Присъединявам се към съветите за занимания извън дома.
Ако сте в по - голям град със сигурност има доста опции.
Знам колко е потискащо това стоене по цял ден с детето, когато нямаш с кого да общуваш. Просто си търсете обкръжение на всяка цена.

Общи условия

Активация на акаунт