За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 263
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Слънцезащита започнах да слагам от май-юни, като баткото е роден септември. С бебето пак так ще процедирам, роден е август.

# 556
Здравейте , моля за съвет в последно време бебка прави номера . Ставя по два пъти нощем да яде , а сме на 5 месеца започнахме 6 ти преди не беше така . Отделно от това е научихме да спи на бял шум от новородена , заради колики и сега няма отказване , а мен супер много ме дразни да ми бучи вечер и не мога да спя като го спра се събужда . Отделно от това и на шум не можем да спим , а от съседите ни много се чува и до 24:00 часа когато тропат и постоянно се буди . Децата на нейната възраст не са така поне от майки с които съм говорила . Не е нормално за мен всяка вечер да не можем да поспим с мъжа ми повече от 2 или 3 часа . Постоянно са хранения , едночасови оригвания и приспивания , будения , гласения с този пуст шум . Ама явно ние сме виновни , че злоупотребихме с него и е направихме зависими

# 557
За отказването от белия шум консултантите съветват постепенно да се намаля силата на звука. Ако няма такава опция, бихте могли да покрие те уреда с някоя кърпа и постепенно да слагате повече кърпи да се чува по-малко. Или просто да вземете машинка, която се намаля, но трябва да е същия шум.
За храненето вечер... Ние сме на 8м. И понякога също ядем по 2 пъти. Но обикновено яде и заспива, ако будува може би спи много през деня или не се измаря достатъчно?

# 558
За отказването от белия шум консултантите съветват постепенно да се намаля силата на звука. Ако няма такава опция, бихте могли да покрие те уреда с някоя кърпа и постепенно да слагате повече кърпи да се чува по-малко. Или просто да вземете машинка, която се намаля, но трябва да е същия шум.
За храненето вечер... Ние сме на 8м. И понякога също ядем по 2 пъти. Но обикновено яде и заспива, ако будува може би спи много през деня или не се измаря достатъчно?

Ами ние я намаляме , обаче като се спре понеже машинката може и за време да се направи да шуми например за половин или един час и става . Ако я приспим и го спрем Ок , обаче стените в блока, където живеем не знам как са правени , но всичко се чува сякаш са от хартия . А съседите ни в 23,24:00 ч много шумят местят мебели , тропат и тя се събужда

# 559
  • до най-прекрасния мъж
Приспивате по обичайния начин и добавяте някаква друга лека асоциация, например галене. Постепенно с галенето ще замените белия шум. А относно шумните съседи, над нас има огромно куче, което лае денонощно. Съседите се нанесоха, когато детето беше на 2 м. В началото отразяваше всякакви шумове, сега спи като пън. С времето свикват на всичко. Само вие да имате търпението, че и това не е лесно.

# 560
Белият шум замаскира шумовете от съседите, та според мен е добре да го има. Също и може да пробвате да поговорите с тях за шума.

Защо е това един час оригване през нощта? Излишно е. Бебето като суче и заспива, няма смисъл да се буди и да се оригва. Като заспи по време на ядене на гърда, направо го слагайте да си спи и не се мъчете. Ползвайте и нощни памперси, та ако не се е наакало, няма нужда и памперс да се сменя. Също добра идея е да се редувате с таткото за нощните ставания - може да се изцедите и той да дава цедена кърма.

Напълно нормално е бебето да се буди по 2 пъти през нощта.

# 561
Белият шум замаскира шумовете от съседите, та според мен е добре да го има. Също и може да пробвате да поговорите с тях за шума.

Защо е това един час оригване през нощта? Излишно е. Бебето като суче и заспива, няма смисъл да се буди и да се оригва. Като заспи по време на ядене на гърда, направо го слагайте да си спи и не се мъчете. Ползвайте и нощни памперси, та ако не се е наакало, няма нужда и памперс да се сменя. Също добра идея е да се редувате с таткото за нощните ставания - може да се изцедите и той да дава цедена кърма.

Аз не кърмя . Изцяло на адаптирано мляко сме . По половин час я държа да оригва , защото понякога се случва веднага след ядене да оригне , но ако остане нещо , което не е оригнала орига на 15 или 20 минута , и ако не я държа 20 минути реве по цяла нощ с часове , че я боли корема . Тоест не изкара ли тези газове през устата , стават колики и болки и ревове с часове

# 562
Здравейте ! Когато бебка се роди ни изписаха по 2 капки Витамин Д всеки ден . Сега сме на пет месеца искам да попитам толкова ли е важен непрекъснатият му прием и проблем ли е , ако се изпусне да се даде 2,3 дни

# 563
Едва ли нещо ще му стане от 2-3 дни без капки, няма да развие рахит за това време.

# 564
Здравейте ! Когато бебка се роди ни изписаха по 2 капки Витамин Д всеки ден . Сега сме на пет месеца искам да попитам толкова ли е важен непрекъснатият му прием и проблем ли е , ако се изпусне да се даде 2,3 дни
По принцип за зимата изписват по 2, за лятото по 1. Поне моята лекарка така каза. Сега е слънчево, предполагам, че можете да давате по 1, но все пак се консултирайте, вашия лекар следи развитието на детето. Ако изпуснеш няколко дни нищо няма да стане.

# 565
Витамин Д кожата може да синтезира при УВ индекс минимум 3. На телефона лесно може да проверите колко е УВ индексът час по час. И изобщо не е нужно дълго излагане на слънце

# 566
  • София

Аз не кърмя . Изцяло на адаптирано мляко сме . По половин час я държа да оригва , защото понякога се случва веднага след ядене да оригне , но ако остане нещо , което не е оригнала орига на 15 или 20 минута , и ако не я държа 20 минути реве по цяла нощ с часове , че я боли корема . Тоест не изкара ли тези газове през устата , стават колики и болки и ревове с часове

А как я оригваш? Има ли вариант да става по-бързо? Нашата бебка се оригва много лесно ако я държа гушната с лице към мен с наклон около 45 градуса. Отнема няколко минути, понякога секунди. Легнала по корем също се оригва много бързо, без чужда помощ (но не я оставяйте да спи така).

За белия шум, може да пробвате телефон, той ще работи цяла нощ. Има и варианти рекичка, дъжд, огнище. Приятно и за вас, и за бебка. Нашата спи на музика през деня и ако спре, се събужда веднага, ако не, откарва по-дълго. През нощта си спи обаче и без, понякога й пускаме само докато заспи. Може да се отучи постепенно, но според мен сега проблемите са другаде, и те трябва да се решат първи.

В стаята светло ли е или тъмно? Нашата спи на приглушена светлина. През деня пък в затворената количка. Явно това я приспива. Може би на прекалено светло или тъмно се буди по-лесно?

Това със съседите е неприятно. Наистина не е лоша идея да пробвате да говорите с тях. Някои бебчета са по-чувствителни към шумове, други бързо свикват и не се впечатляват.

Иначе според е странно още да има такива болки на 5м. Какво казва педиатърката по въпроса? Да няма рефлукс? Може би има варианти да се облекчи коремчето.

Това е, което се сещам на първо време. Неприятна ситуация, много е гадно без сън. Дано бързо се намери решение!

# 567
Аз затова си мечтая за къща насред полето- без съседи ❤ и у дома белия шум е пуснат постоянно, защото то вечно са ремонти и крясъци. Молили сме, говорили сме, на никого не му пука. Имаме съсед който си цепи дърва в мазата най-редовно в 23 часа. Целия блок кънти, просто думи нямам. Извън мрънкането ми, ние пускаме телевизора и черен него  YouTube, има 10 часово клипче с черен екран и бял шум, без реклами. Там можете да си увеличавате и намаляте звука, колкото Ви е угодно.

# 568
Здравейте , моля за съвет в последно време бебка прави номера . Ставя по два пъти нощем да яде , а сме на 5 месеца започнахме 6 ти преди не беше така . Отделно от това е научихме да спи на бял шум от новородена , заради колики и сега няма отказване , а мен супер много ме дразни да ми бучи вечер и не мога да спя като го спра се събужда . Отделно от това и на шум не можем да спим , а от съседите ни много се чува и до 24:00 часа когато тропат и постоянно се буди . Децата на нейната възраст не са така поне от майки с които съм говорила . Не е нормално за мен всяка вечер да не можем да поспим с мъжа ми повече от 2 или 3 часа . Постоянно са хранения , едночасови оригвания и приспивания , будения , гласения с този пуст шум . Ама явно ние сме виновни , че злоупотребихме с него и е направихме зависими

А можете ли да смените стаята за няколко дни? Т.е. да сложите бебето да спи в стая, в която съседите не се чуват толкова много? Белият шум може да го намалите сега, когато се стопли и започнете да отварят прозореца, от вън ще влиза "бял шум" и може да помогне. Simple Smile

Относно хранененията, не знам кои са тези майки дето не си хранят децата през нощта хахахах и аз съм чувала за тях, ама не съм ги виждала на живо хахахахах Моят син от ден едно си яде вечер и до днес не е спрял (вече е на 8 месеца), нямам намерение да му спирам храненията все пак расте, тегаво е, но ще оцелея хаххаха Единствено сега, започна да пълзи и не се спира по цял ден и вечер е мега изморен, съответно веднага щом се нахрани заспива, не го оригвам защото той се върти и често се оригва сам.

# 569
Моля, препоръчайте пробиотик от който по-лесно да се изпускат газове. На 8м е и има страшно много газове.

Общи условия

Активация на акаунт