Данъчна декларация по чл.14 от ЗМДТ

• 637
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте,
Имам едно питане.
Подадох данъчната декларация онлайн подписана чрез евротръст,но видях че съм сбъркала на едно място.
Има ли някаква възможност някакаси да бъде поправена въпросната декларация?
Ще съм много благодарна ако някой е запознат.

# 1
Това декларацията, която се подава в общините ли е?

# 2
Да,но тъй като не живея в България я попълних и заверих/подадох онлайн

# 3
Аз за два придобити имота не подадох декларацията в съответните софийски общини. Агенция по вписванията изпраща тази информация до общините. Обадете се на общината и те ще Ви насочат.

В моя случай жилището ми в община 1 веднага беше декларирано и съответно данъците почнаха да идват на мое име. За другото жилище в община 2 обаче това не се случи. И така няколко години данъкът продължи да бъде на името на баба ми, която ми прехвърли собствеността на апартамента. И тази година реших да взема нещата в свои ръце и с електронен подпис да подам въпросната декларация, която не знаех коя е точно. Звъня аз в община 2 и обяснявам казуса. И казвам как моето разбиране е, че тази информация е трябвало да им бъде изпратена от Агенция по вписванията. И на среща ми се отговаря “Те пращат, ама тук няма кой да я тегли и въвежда.” Казах си ЕГН-то и след два часа видях, че вече са направили промяната, без да подавам никакви декларации. И от днес вече излязоха и данъците за Столична община и данъкът за жилището е на мое име.

Така че звънете смело на общината и не се тревожете. Ако сте си оставила телефона, може и те да Ви се обадят, ако забележат грешката.

Успоредно с гореописаното подадох онлайн и декларация по чл.27, че едното жилище е основно. Това намалява дължимия данък с 50%. Подадох я на 9 януари и към днешна дата още не са я обработили. Може би сега периодът им е натоварен и онлайн декларациите ги обработват по-бавно.

# 4
Подаваш коригираща декларация. Никакъв проблем няма.

# 5
Подаваш коригираща декларация. Никакъв проблем няма.
Къде да я намеря ,не намирам коригиращата?

# 6
Тя си е същата, аз само на хартия съм подавала. Имаше там някакво квадратче, където се посочваше, че е коригираща. Друга разлика няма - пишеш вярното.

# 7
Никъде не намирам такава коригираща

# 8
Никъде не намирам такава коригираща

Уфф, ето линк. Малко надолу, след обясненията има линк към темплейта (давам го и него отделно).
И там точка 2, последното квадратче, отбелязваш с тикче и останалото попълваш както трябва да е. Не знам къде си търсила за да не намериш.

https://egov.bg/wps/wcm/connect/0b20b780-59c2-4d68-809b-395a8faa … ERES&CVID=oSz58tM

https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/obshtinsk … irani+uslugi/9401

# 9
Тя е СЪЩАТА! Като тази която си подала вече...

# 10
Поправих я,подписах с ел подпис,но вчера получих веднага потвърждение,докато днес в евротръст профила ми седи подписаният документ,но не получавам потвърждение от системата на egov,че са получили новата декларация.
Някой ако е ползвал да кажа така ли е или не е изпратена?

# 11
Какво точно декларираш?

# 12
# 13
Потвърждение за изпращане получих на следващия ден. Потвърждение за обработка не съм все още.

Обадете им се. Тази информация те вече трябва да я имат от агенция по вписванията.

# 14
Служебно отиват данните при тях.

Общи условия

Активация на акаунт