Данъчна декларация по чл.14 от ЗМДТ

• 636
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Потвърждение за изпращане получих на следващия ден. Потвърждение за обработка не съм все още.

Обадете им се. Тази информация те вече трябва да я имат от агенция по вписванията.
Значище изчакам
Звъннах ,казаха ми утре да им звънна,че още нямали нищо,било много рано ,но вчера получих веднага порвърждение,че са получили затова сега се притеснявам дали е ок всичко

# 16
Не разбирам защо по начало изпращате тази декларация, още по-малко разбирам защо се притеснявате. Изобщо няма нужда да пращате декларацията.

Проверете след няколки седмици с електронния подпис дали имотът излиза регистриран на Ваше име в съответната община и ако го няма, пак звънете. Дайте им малко време обаче, защото не винаги работят със скоростта, с която ни се иска да се случват нещата.

# 17
Защото жилището получих  чрез делба и трябва да го регистрирам.

# 18
Защото жилището получих  чрез делба и трябва да го регистрирам.
От 2019г тази информация се изпраща служебно до общините и собствениците нямат ангажимента да я подават.

# 19
Ами така ми каза адвоката

# 20
Това ме изненадва. От опит потвърждавам, че информацията се подава автоматично. Просто не всяка община я обработва. Както вече написах в първия си коментар, при мен за едното жилище бяха получили данните, но не ги бяха въвели. Само на база обаждането ми оправиха нещата същия ден.

# 21
А има ли начин някъде онлайн да проверим въпросният имот дали е регистриран и на чие име е?
Или само в общината с егн?

# 22
За Столична община аз проследих тук
https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf

# 23
Ами то не става с ЕГН само тук

# 24
Ами то не става с ЕГН само тук
Е трябва електронен подпис.

Общи условия

Активация на акаунт