Преди 9 месеца родих естествено като ми правиха епизиотомия с външни и вътрешни шевове.
Имам проблем с външните шевове, тъй като усещам по време на секс и при допир едно опъване, което прераства в болка. Ходила съм няколко пъти на преглед от гинеколози след раждането като ми обясняват, че проблемът се състои в срастване на тъканта след епизитомията, т.е. входа на влагалището всъщност се е стеснил и от това стесняване, вероятно от неправилно зашиване, ме боли.
Лекарите твърдят, че би могло това да премине от самосебе си с по-чест секс/игра с вибратор. Като крайна мярка да се подложа на оперативна интервенция с упойка (вероятно пълна) за премахване на срастването.
Искам да ви попитам, мили дами, за житейски съвет, ако някоя е преминавала през подобно състояние, как е преминало то? Имате ли някакви съвети как да се справя сама с този проблем? Проблемът със секса е доста голям, тъй като ме боли прекалено много, за да искам да правя въобще секс…Ако някоя е преминавала през хирургична интервенция също бих била много благодарна да сподели.
Благодаря предварително за отделеното време.