Банята - тема 48

• 28 157
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Ние ползваме Геберит-а в 2 бани и сега взехме същата и за 3-тата баня. Т.е. сме доволни. Но честно казано, нямам различен опит, за да съпоставя.

# 526
Здравейте,
Предстои ми избор на структура за вграждане и понеже имам ограничено място в банята плюс факта, че структурата ще се монтира на тънка стена (7см, панел), на която от другата страна ми е гърба на кухнята се насочвам съм слим структури и къси проекции тоалетни чинии.  Ще бъда благодарна ако може да кажете от тези две опции коя е по-добрия избор:
https://formabania.bg/paket-geberit-duofix-sigma-8sm-s-okachena- … &description=true
https://baniastil.com/%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D1%83 … s-(30)-31292.html

Исках също да питам плосък бойлер 80 л има ли с неръждаем водосъдържател? Всички които видях до момента Елдом, Аристон и тн. са емайлирани водосъдържатели и въпреки, че пише 80л реално са по 65 л. За моя случай и 65л е удачно, но трябва наистина внимателно да се чете описанието за да се разбере реалния обем.

В същото положение съм, може ли да споделите, защо слим структури , какви са плюсовете и минусите, аз закупих стандартни , все още не са монтирани , но ако съм в грешка може да ги върна и заменя . Също избрах атлантик 65 литра , но съм далеч още от   отзиви. Има доста бойлери с неръждаема, на добри цени

# 527
Здравейте,
Предстои ми избор на структура за вграждане и понеже имам ограничено място в банята плюс факта, че структурата ще се монтира на тънка стена (7см, панел), на която от другата страна ми е гърба на кухнята се насочвам съм слим структури и къси проекции тоалетни чинии.  Ще бъда благодарна ако може да кажете от тези две опции коя е по-добрия избор:
https://formabania.bg/paket-geberit-duofix-sigma-8sm-s-okachena- … &description=true
https://baniastil.com/%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D1%83 … s-(30)-31292.html

Исках също да питам плосък бойлер 80 л има ли с неръждаем водосъдържател? Всички които видях до момента Елдом, Аристон и тн. са емайлирани водосъдържатели и въпреки, че пише 80л реално са по 65 л. За моя случай и 65л е удачно, но трябва наистина внимателно да се чете описанието за да се разбере реалния обем.
Имам 2 купени от комплектите на Банястил от линка. Нямам забележки. Единият е монтиран преди 6 месеца. Структурата на ММ, който прави монтажа, много му хареса. Монтирал е най-различни през годините,  вкл и на Рока други модели, та нямаше забележки и затова повторихме покупката.

# 528
Alex_VM, като казвате "къси проекции" какво визирате? Искате самата структура да е плитка? Или имате предвид тоалетната чиния да е с къса проекция?
Според мен и едното и другото имат отношение към самата баня. В смисъл, че някой и друг сантиметър ще бъде спестен. А не към това, че ще бъде захващано за 7 см стена, която се явява от другата си страна гърба на кухня. Но захващането за стената си е захващане. Може би просто трябва да се провери надеждна ли е самата стеничка, дали няма нужда от малко укрепване. Или аз не съм схванала правилно казуса...
Не знаех, че съществуват стени 7 см. (не че съм проучвала де)

Това с неръждавейките беше мечтата на мъжовете от техничарските форуми. Там половината потребители са сърдити старчета, които може и да са с някакъв опит, ама доста овехтял. При това обикно миксиран с плювки, подигравки и съвсем  малко полезни мнения. (В това отношение бгмамските теми от сорта са доста по-възпитани и полезни)
В днешно време при толкова снижено качество на почти всичко, по-важно е да уцелиш качествена изработка. Все пак един бойлер има и доста други неща по себе си, не само един водосъдържател да е неръждавейка. Не се вманиачавайте по това.

Ние сме с някакъв плосък бойлер Cata. Не ми се вижда особено плитък. С меки заоблени форми, да, приплескан леко, но чак плитък не. Аз го избирах, не мъжа ми. И се вързах на продавача от Интерсервиз Узунов, че уж в този модел няма това разминаване между цифрата в името на модела и реалния обем. Тогава за първи път разбрах за този търговски трик при плоските бойлери. Поразрових из Интернет и установих, че някои сайтове направо си спестяват това описание за реалните литри.
Ама и мен този от Интерсервиз сигурно ме е налъгал. Обаче то как да разбера? Пък и вече поставен... Ползваме го и това е.

# 529
По отношение на късата проекция имах предвид да е по-къса самата чиния 47 см вместо стандартните 51-52см. Само за да спечеля някой сантиметър в малката баня. Затова търся с максимално компактните структури и чинии.
По отношение на стената да за съжаление е такава и майсторите казаха, че има опасност пробивайки за да захванат крепежните елементи на структурата може да пострада гърба на кухнята отзад. Обмисляме вариант за допълнително укрепване на около 50 -60 см от пода, което ще се падне под работния плот на кухнята отзад.
Благодаря за мнението за бойлерите ще погледна споменатата марка.

Alex_VM, като казвате "къси проекции" какво визирате? Искате самата структура да е плитка? Или имате предвид тоалетната чиния да е с къса проекция?
Според мен и едното и другото имат отношение към самата баня. В смисъл, че някой и друг сантиметър ще бъде спестен. А не към това, че ще бъде захващано за 7 см стена, която се явява от другата си страна гърба на кухня. Но захващането за стената си е захващане. Може би просто трябва да се провери надеждна ли е самата стеничка, дали няма нужда от малко укрепване. Или аз не съм схванала правилно казуса...
Не знаех, че съществуват стени 7 см. (не че съм проучвала де)

Това с неръждавейките беше мечтата на мъжовете от техничарските форуми. Там половината потребители са сърдити старчета, които може и да са с някакъв опит, ама доста овехтял. При това обикно миксиран с плювки, подигравки и съвсем  малко полезни мнения. (В това отношение бгмамските теми от сорта са доста по-възпитани и полезни)
В днешно време при толкова снижено качество на почти всичко, по-важно е да уцелиш качествена изработка. Все пак един бойлер има и доста други неща по себе си, не само един водосъдържател да е неръждавейка. Не се вманиачавайте по това.

Ние сме с някакъв плосък бойлер Cata. Не ми се вижда особено плитък. С меки заоблени форми, да, приплескан леко, но чак плитък не. Аз го избирах, не мъжа ми. И се вързах на продавача от Интерсервиз Узунов, че уж в този модел няма това разминаване между цифрата в името на модела и реалния обем. Тогава за първи път разбрах за този търговски трик при плоските бойлери. Поразрових из Интернет и установих, че някои сайтове направо си спестяват това описание за реалните литри.
Ама и мен този от Интерсервиз сигурно ме е налъгал. Обаче то как да разбера? Пък и вече поставен... Ползваме го и това е.

# 530
  • Пловдив
Имам дилема какво плочки да ползваме за баня 1.10 х 1.30 м
Първо мислих да са Метро. Те са 10х20 см
После харесах подобни 7.5х30 см
Днес започнах да се чудя за едни 30х60 см

Какви ще подхождат най-много на малко помещение и няма да има прекалено много брак?

# 531
Имам дилема какво плочки да ползваме за баня 1.10 х 1.30 м
Първо мислих да са Метро. Те са 10х20 см
После харесах подобни 7.5х30 см
Днес започнах да се чудя за едни 30х60 см

Какви ще подхождат най-много на малко помещение и няма да има прекалено много брак?
Колко брак ще има може сама да изчислите.
Каквото Ви харесва на Вас. Разгледайте малки бани с различни видове плочки просто. Ако сложите пък 1.20 плочки, ще имате на 2 от стените само по една плочка, т.е. минимално фуги. Някои хора изпитват ужас като видят малка плочка и си представят много търкане и чистене после.
Едно е сигурно, ако се спрете на 10х20 или 7.5х30 см цената Ви за лепене ще е по-висока, вероятността за по-лошо изпълнение ако майсторът не е добър ще е по-голяма!

# 532
Здравейте,

Имам тази на Geberit и откакто монтираха има проблем с активатора и казанчето. Така да го кажа, все едно няма казанче. Скоро ще викам майстор да каже какво става. Дали е проблем с монтажа или си е боклук.

# 533
  • София
Alex_VM, вижте има и по-ниски структури и аз търсих някакви компактни/къси варианти преди да решим какво да сложим - спряхме се на моноблок.

# 534
Wildunicorn, вносител на Геберит за България е Юнитрейд Интернешънъл ЕООД. Може да има и други, не зная. Но специално този е напълно в час и при гаранционен продукт хората са много адекватни.

На нас пък не ни работеше капакът на седалката. Някак не падаше докрай. Свързахме се с тях, обаснихме им. Помолиха само за едно клипче. След което ни дадоха указания да отидем в магазина, от който сме закупили структурата с чинията и седалката, след няколко дни. Там ни чакаше нова седалка. Ние им дадохме старата и това беше всичко.

Друг е въпросът защо на продукти от ранга на Геберит им се случват подобни неща. Аз лично тук виждам дългата гадна китайска ръчица, която все някъде по веригата се е намесила с някоя и друга част  в прозиводствения процес.

# 535
Е, недей чак толкова подозрително - що е човешка направа, винаги може да се случи нещо дефектно. От друга страна, китайците имат и изключително качествени стоки и изработка (именно такива се внасяха в миналото, макар и в малки количества), ама скъпи, не са  като масовите евтини неща.   

# 536
Здравейте,

Имам тази на Geberit и откакто монтираха има проблем с активатора и казанчето. Така да го кажа, все едно няма казанче. Скоро ще викам майстор да каже какво става. Дали е проблем с монтажа или си е боклук.
Боклук най-вероятно. Може да е много малка песачинка дори. Маха се бутона и се преглежда.

# 537
Е, недей чак толкова подозрително - що е човешка направа, винаги може да се случи нещо дефектно. От друга страна, китайците имат и изключително качествени стоки и изработка (именно такива се внасяха в миналото, макар и в малки количества), ама скъпи, не са  като масовите евтини неща.  
Не знам, Кубратова, не знам. Откакто доказаните производители започнаха да ползват цялостно производство, част производството или пък даже само суровини от Китай, всичко отиде по дяволите. Вече не знаеш какво купуваш. Кат' котка в торба - каквото излезе - такова.

Дефектират стоки от производители, които преди са били еталон за дълговечност. Китайците вероятно ги подмамват с "Ние имаме много нива на качество". Чувала съм го от близък, внасящ врати от там та предполагам същото предлагат на всеки за каквито се сетиш продукти. Алчните европейски производители веднага скачат в далаверата. А купувачът... него кучета го яли, ще си купи ново, ко пък толкоз? Нали трябва да се разваля, за да купуват.

Скрит текст:
Примерно китаец и ток на мен лично ми е малко оксиморон. Все нещо им се случва - тънки немощни кабелчета, калпави сглобки, евтини пластмаси или програмираното действие 3 пъти се случва ама от време на време бъгва.  Типичен пример за масов китайски боклук по отношение на баните - пластмасови смесители, душ гарнитури, дето уж трябва да са никел пък всъщност са пластмаса, отгоре с някакво лъскавко покритие.  Практикер като гледам са почти 99% такива стоки.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 09:04 от Защо ме търсиш?

# 538
Аз съм ползвала и от двата вида китайски стоки, та правя разлика.
Точно на шкафовете в банята имам китайски дръжки, но са изключително качествена изработка, както и материал - месинг. Обаче не струваха по 2-3 лв бройката, а една дръжка беше 30 лв.
На европейските производители на техника (и не само) вече много им се оскъпиха енергоносителите (ясно защо, няма да коментирам), оттам и преориентацията и стремежа за снижаване на разходите - каквото/на каквато цена поръчат, това им произвеждат. 

# 539
  • софия
Откъде поръчвате врата за ревизионен отвор по ваши размери, модел с вграждане не плочка. Стената ще е гипсокартон.

Общи условия

Активация на акаунт