Банята - тема 48

• 28 157
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • София
От тук https://parro-shop.com
Но това което дойде не е по различни като качество от това което им в Топливо.
В крайна сметка не го ползвахме,
Сложихме най-обикновена пластмаса от Баухаус и съм купила рамка за картина, която ще сложим отгоре.
При нас качих високо ревизионния отвор.

# 541
Бих препоръчала този сайт ако се търси пълно вграждане без никакви видими ръбчета.
Или евнтуално тези за гипскартон
Скрит текст:
Преди няколко години взех една такава вратичка за пълно вграждане, която си остана незиползвана просто защото не съм в блок с ТЕЦ или газифициране та да имаме какво толкова да крием. Направи ми впечатление, че жената на телефона беше доста услужлива, но преди да приеме поръчката много разпитва какво и как ще се прави, за да не вземеш нещо дето може би не ти трябва. Аз някакси успях да я надхитря, че много ми е нужна такава вратичка. И разбира се се оказа... грешка. Та ние не сме с тец, какво толкова да крия?! Даже нямаме ниши, в които се крият водомери. Последните са ни в избата и не се нуждаят от врата. Ама като не послушах жената....Simple Smile

Фирмата е варненска. Много полезни нещица има в този град. Чак ме изкушава да ида някой уикенд на разходка. Че от дете не съм била.

Тези за изцяло скрит монтаж са доста скъпи. Като чукнете на вратичката се отварят варианти с големини.

# 542
  • Варна
От Хоум макс - за скрит монтаж. Не са скъпи.

# 543
Хоум макс? Хубаво е ако са започнали да предлагат. Досега не бях срещала изцяло скрити там. Доскоро поне под скрити разбираха за плочка, но лека тънка рамчица се вижда. Ако е някъде където не е видимо в банята, защо не всъщност.

Добре е да се уточни наистина какъв монтаж се търси и на каква плочка. Защото такива с рамчица, макар и тънка, има на много места. Врати примерно 60/120, тотално невидими, са по-рядко.

Редактирам се, че май за различни неща говорим. Аз това визирам под ревизионна вратичка. Но честно казано ако не става дума за жилище с ТЕЦ, по нашите земи е рядкост, защото няма необходимост.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 18:50 от Защо ме търсиш?

# 544
  • Пловдив
От UK поръчахме https://hidex.co.uk/product/tile-access-panel/
Не съм във възторг от качеството - избиха ръждиви точки в долната част за няма и 2 години.

# 545
  • софия
Имаме водомери за скриване. За пълно вграждане ми трябва, защото се пада близо до бутона на структурата и не искам да се вижда рамка по възможност, 20/30, не голяма.
Днес гледахме в баухаус, има някакви, но нямаше нашия размер и другото, което не разбрах е как се закрепя плочката, защото вградения гипскартон на рамката е на едно ниво с рамката и ако се залепи вурху него плочка, то тя ще стърчи над другите плочки на стената. Ако се махне гипскартона тогава пък как ще се закрепи плочката/може би се лепи на малката рамка под гипскартона /ако има такава/

# 546
В сайта, който Avia показа, например има доста ясно унагледено. Но не е въпросът ние тук да го разбираме. Важно е майстора да е работил с тези изцяло скритите.

И мацнете някаква боя срещу ръжда на вътрешната метална конструкция щом Аvita казва, че са избили при тях ръждиви точки.

# 547
  • Варна
Точно така - маха се картонът и плочката се лепи. Има къде.

Така е вкъщи. Май не е от най-най-най скритите, но за мен е достатъчно скрито. Цената беше под 50 лева. Около 30 - 40 см е вратичката. По поръчка по мои размери, около седмица чаках.

# 548
Момичета , може ли пример за удобен смесител за мивка . До сега все е бил стенен монтаж, а новият ще се монтира на мивката. Грешка  направих , но моля за препоръки . И да не се цапа много

# 549
Диди, добре сте си го направили и подбраната от вас шарка на плочките е много благоприятна да не се забелязва.

Но това не е същото, за което говоря аз поне. Скритата ревизионна следва размера на плочката, но малко по-малка от нея. Когато се сложи отпред плочката не се виждат абсолютно никакви линии отстрани. Затова и са с доста висока цена. Отварят се с натискане по подобие на мебелите. А може и да има и друг тип, не съм сигурна. Някои се отварят като обикновена врата, а други са с този тип дето стои малко изнесено напред. То си имаше име, но не се сещам в момента.

Продават на малко места. Тук хората си използват тези, които ти показваш, най-масово. Но понеже тя споменава, че иска пълно скриване реших да покажа.

# 550
  • София
Кое е грешка? И какво за теб би било удобно? Изисквания разни, аз исках висок, да се върти чучура и за едната баня искахме с кранчета и да цели струята достатъчно напред в мивката, хем да не ни пръска, хем комфортно да се мием..(тук вече зависи и от размера на мивката) .  Та взехме един среден за кухня на хансгрое.  Другият пак е височък с ръкохватка, обаче някакъв доста обикновен... Там пък мивката е мъничка и пак гледахме струята най-вече къде ще пада... И съм еднакво доволна и от двата.

# 551
  • Варна
Аха. Моята също се отваря с натискане, но като обикновена врата. Мястото е малко и няма как да се направи с цяла плочка.

Днес ми правиха ВиК инсталацията в мокрото помещение в магазина. Доволна съм. 3 часа работа. 600 лева. За банята в апартамента миналата зима друг майстор ми взе 1500 за горе долу същият обем работа.

# 552
  • София
Какво ще препоръчате от практична гледна точка. Трябва ми тясна, дълга и по възможност по - дълбока мивка, около 60см, която да се монтира на плот 100/42см за баня. Та чудя се как ще стане и дали е по - добре да е под плот (дори може метална черна кухненска или да е върху плот като тази
https://www.roca.bg/produkti/umivalnik-za-vgrazhdane-v-plot-3270 … .0?sku=A3270Y8000
   В баня е, но в нея ще се мият четки с бои понякога и с коресилин. Та ако се наложи смяна ми се струва, че тази на плота ще е по - лесна, но пък ме е страх да не я удрямчесто по ръбчето и да се счупи както и то да не ми пречи...

# 553
Според мен мивка от неръждаема стомана е най-устойчива. Търпи дори търкане с тел. Металът няма да се оцвети. Кореселинът е органичен разтворител, стоманата е неорганично вещество, няма да си повлияят - освен че кореселинът ще "омазни" повърхността, но след това ще си измиеш с препарат.

Добре е плотът да е устойчив на бои и органични разредители, защото няма гаранция, че няма да пръсне и на плота.

Ако търсиш специфичен размер - търси в немския амазон, там има много по-голямо разнообразие на размери (и форми).

# 554
Katri, плотът от какъв материал е?
Тази рока е 35 см вътрешен размер, което оставя общо 7 см от плота пред и зад нея. Тя е за полувграждане и плотът се реже. Колко стабилно ще я държи ивица от 3.5 см изрязан плот?  Пък и 110 мм никак не е дълбока мивка.
Има и изискване за отстояние от стената 120мм, но то вероятно е за стоящ смесител.

Общи условия

Активация на акаунт