Банята - тема 48

• 28 173
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Говори и с друг служител. Може това, чене карат безплатно да си е интерпретация само на тази.
Защо..? 🌻чудя сеза този край на шкафа, кокто е към тоалетната, дали няма да и пречи или още по-зле, да се застъпват с нея и да не може да се сяда спокойно.
Колко напред е края на седалката на тоалетната при вградените структури и къси тоалетни?

# 586
Ред, за да знаеш колко напред изскача може би първо да си избереш структура и чиния. Набелязала ли си?

# 587
  • София
Какъв беше проблема да се завърти до мивката?
Мен ми се върти спомен, че ти искаше да отиде където е душа сега... Или греша, което да, може да е проблемно, но до мивката?

# 588
Ред, трябва да знаеш точни размери, в малки помещения, а баните обикновено са такива, всеки см е важен. Като я преместиш тая врата, за душ остава много малко. Колко ще е дълбок шкафът? Ти показваш високи, как ще я сложиш тази мивка отгоре, ще смениш плота ли? Ваната и душа как ще се съберат? За мен е малко 85 см за куфар и чиния, колкото и да отиде към ваната, не може да се лепне за нея и ще се пада пред шкафа.
Най-добре на място го обсъди с вик майстор, защото и плочките ще отнемат см. Тази вана я направи на място от кашони в реален размер за да видиш как изглежда и колко място отнема.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 18:54 от Чи лу

# 589
И да се има предвид, че размерите по чертеж са строителни размери и после помещението се смалява с мазилката и плочките и то съвсем не толкова малко.

# 590
За магазина в Пловдив, които отказват безплатен транспорт. Пуснете модела на плочките в Гугъл и вижте и други магазини, които ги имат. Кай се продават от много магазини, така че може да намерите по-отзивчиви.

# 591
Не мога да лайквам, но много благодаря, дами То си е казано, че повече глави, мислят по-добре.
Проблема с "моите" шкафове е, че са от антиквариати и се купуват бързо. Е, вече последния шкаф, който показах е купен.А стари шкафове с по-къси размери се намират много трудно.
За височината-меря по този, който ми е в банята. Той е на 90 см от пода. Аз не че съм много висока, особено спрямо хората тук, но понякога в България ми са ниски някои мивки и плотове. Значи, според  вас и шкаф, висок 77 см би ми свършил работа?
Angel, тръбите са на дългата стена и куфара ще трябва да е там. Тогава мисля, че ще пречи, ако тоалетната е на късата стена до мивката.
Чи лу, ако куфара за тръбите е 40 см и тоалетната 45 остава 100 за мивката. А ваната е малка. Тя е 95 на 95.
Сега по Великден ще гледам да измеря с точност.
Може ли да препоръчате структура за вграждане и къса конзолна чиния?

# 592
Аз чиния с къса проекция съм взела на Идеал стандарт (тяхна е и структурата, някаква "слим").
Със старите шкафове е трудно, но не е невъзможно, сигурна съм, че точно твоят шкаф те чака някъде. И аз по размерите не съм сигурна какво би се получило, но както каза и Чи Лу, направи реални проби с кашони или каквито и да е вещи със сходен габарит, да видиш как ще се движиш и ще ползваш всичко в банята.  Вземи предвид и поста на Черна станция, наистина строителните размери са различни, а в малко пространство разлика от 2-3 см може да се окажат фатални за някой елемент или мебел.

# 593

Чи лу, ако куфара за тръбите е 40 см и тоалетната 45 остава 100 за мивката. А ваната е малка. Тя е 95 на 95.
Сега по Великден ще гледам да измеря с точност.
Може ли да препоръчате структура за вграждане и къса конзолна чиния?
40 дълбок ли? Измерила ли си или предполагаш? Куфарите обикновено са плитки и широки. Ако двете тръби са една до друга, няма да е 40, ама само предполагам. Аз нещо май не схващам, защото така както го описваш, си представям, че тоалетната ще опре в мивката🙄
Според мен не бързай да купуваш нищо, преди да си говорила с майстор, къде и какво може да се събере.
Аз така си подмятам една мивка Бланко в гаража, щото я купих на голяяяма далавера, но без изобщо да съм наясно, каква ще ми бъде кухнята. И далаверата стана набутвация😆

# 594
Ясно. То май и аз ще подмятам някои неща. Лошото е, че когато ми трябват, не излизат.
Намерих и подходящи шкафчвта, но са на другия край на страната😊 Явно ще ми е трудно и ще имам доста компромиси.
Чи лу, аз мисля куфара, който строителите направят да го разваля. Едва ли ще се стараят да ми пестят мястото, а и мисля за плосък бойлер между двете тръби. И тогава над тоалетната ще се получи шкаф.
Иначе си права. И аз мисля, че при 100 см дължина на шкафа, ще опира в тоалетната. Затова ще търся къси шкафове.
За височината им-мислиш ли, че 80см са добре, за да се сложи купа отгоре и да не е ниско?
Доп. Дори сега в едно руско видео гледам, че изобщо няма куфар около тоалетната. Прикрита е с мдф,  и шкафа над нея скрива тръби и водомер.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 14:56 от red soul

# 595
Структурата е облечена с мдф?
Не знам дали ще го опазиш от вода, ако е до пода и зад тоалетната.
Иначе при мен, структурите са облечени с ГК и плочки до 120см и нагоре е шкаф със същия размер до тавана. В единия шкаф има тръба.
Като това, даже и ниша с ламБа имам

# 596
Да, и беше залепено до мивката. Нали казах, че гледам интериори за малки пространства 😊 Точно за водата я попитаха, каза че няма проблем, ако се забърше.

# 597
До някое време няма проблеми, после започват.не бих рискувала.

# 598
Намислила съм смело да сложа в сухата част ПДЧ. Като се разбухне го сменям и каквото такова , поне е евтинджос . Държа да е на Каиндъл обаче , защото са ми се доказали в годините.
Дайте моля ви идея за вентилатор. Банята е съвсем нюню , Черна станция е пуснала много хубав , обаче 300 пара хич не ми се дават. И без това бюджета , толкова много надскочи очакванията ми , че ми става лошо. Нещо читаво около 100 лв

# 599
И преди Черна станция имаше съвети за вентилатори.

Общи условия

Активация на акаунт