Банята - тема 48

• 28 168
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Купих Идеал Стандарт без ръб или както се казва тази технология в тази фирма. Засега - 1 година и нещо, нямам оплаквания. Водата е достатъчно в казанчето, струята е силна, каквото трябва се оттича добре. Отмиването зависи от геометрията на самата чиния вътре. Вече повечето от новите тоалетни чинии са много по-оптимизирани като форма, така че не мисля, че ще имаш проблем с който и да е от посочените модели. Всички съм ги гледала, докато избера. Аз търсех къса проекция, т.е. по-къса, заради малкото място, което ми ограничи търсенето. Отделно цената. Прецених, че 1000 лв. не ми се дават и купих по-евтин модел. Иначе щях да купя Рока, заради дизайна, т.е. красотата. Зависи и от качеството на порцелана, да е гладък, да няма невидими грапавини. И двете фирми имат качествена керамика, естествено по-скъпите модели са с по-качествена.

Все пак имай предвид, че в определени ситуации без четка няма да минеш. А и по принцип си е нужно минаване с четка и препарат за редовно измиване/дезинфекциране, но не е нужно всеки ден, според мен.

# 481
Четката е ясна. Важното е да не се налага да плискам с легена допълнително вода Grinning
А като гледам сайтовете е такава анархия с цените... Един и същ модел моноблок го намирам с много различни цени. Даже на едно място видях от 1000лв намален на 500лв, а тя реалната цена си е такава

# 482
  • София
Наистина има големи разлики в цените, но понякога не са съвсем еднакви. Аз забелязах, че специално на рока има варианти със заоблена форма и по - квадратни и вторите са по - скъпи. Има и различни комбинации с дъската, дали е с плавно затваряне или не.

# 483
На тоалетните чинии без ръб нали може да се слага WC ароматизатор-кошничка?

# 484
Не може, или поне на тези, които купих. И сега се чудя, какво да слагам.

# 485
Здравейте,
За полагане на гранитогрес на пода в баня, над подово отопление (електрическо), трябва ли по-специално лепило или фуга?
Благодаря предварително Simple Smile

# 486
Не може, или поне на тези, които купих. И сега се чудя, какво да слагам.
Сега се сетих за ароматизатори като капсула за пране,които се залепват отвътре на чинията и когато струята вода мине върху тях,пускат ароматна течност.

# 487
https://shop.lillydrogerie.bg/duck-svezhi-diskove-limon-36-ml  ей такива например

Кошнички не става, няма на какво да се закрепят

# 488
И аз слагам като тези последните. Моите стават като цветенца. А за новите вградени казанчета, които ще слагаме купих допълнителна рамка за таблетки, която се слага от вътрешната страна на бутона. Самият бутон се отваря като вратичка и се пуска таблетката.

Колкото до цените, наистина има огромни разлики. Купихме тоалетни на  Roca за по 366 лв. без капак. По други сайтове е по над 500 лв. Капакът навсякъде е по 195 лв. Намерих го за 113 лв. 164 лв. разлика само от капаците. А за душ системата ни докарах към 1000 лв. разлика купувайки я от Чехия до Германия и с превозвач до България. Ами като не знаят да правят бизнес тук така се получава. Grinning

# 489
Гел-пате слагам и аз, кошнички не може.

# 490
  • София
На тоалетните чинии без ръб нали може да се слага WC ароматизатор-кошничка?
Аз нямам проблем с кошничките - ползвали сме Бреф и Сано.

Моноблокът е Ravak - изключително изчистен и максимално компактен е, долепен към стена със задно оттичане.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 18:57 от Desem

# 491
И аз слагам кошничка - е, не стои така "пригледно" като на стар модел тоалетна чиния, но пак върши работа.

# 492
  • Варна
А за душ системата ни докарах към 1000 лв. разлика купувайки я от Чехия до Германия и с превозвач до България.
Бихте ли споделили чешкия сайт, моля.

# 493
Сайтът е немски, но не знам защо нещата ми пътуваха от Чехия до Германия с DHL. От Германия ми ги доставиха Габиели.
https://www.sanitino.de/
Имат и чешки сайт, но не знам кой е сайтът-майка. Факт е, че поръчах продукти на Grohe и бяха по-евтини от немски сайтове (имаше и код за отстъпка тогава) . Не знам, завод ли имат там... Това е чешкия:
https://www.sanitino.cz/

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 20:13 от Bobby®

# 494
Мога ли да сложа нормални лампи в малка баня? Банята е 4 кв.,душа и мивката са на срещуположни страни. Имах идея за лампи Тифани от двете страни на огледалото. Снощи ми изкочиха и ги купих вече. Днес познат ми обяснява, че няма да стане, понеже лампите в баните трябвало да бъдат специални за мокри помещения.

Общи условия

Активация на акаунт