Deutschland kocht ( Немска кухня)

  • 57 922
  • 193
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 3 880
Zime, виж виж тук рецепта от една оригинална швабка, може да ти хареса, и тук. Не видях по-нагоре какви рецепти са ти давали, може да се повтарям, днес сефте влизам в тази тема, срамота Embarassed


Той казва , че няма оригинална рецепта. Всеки си ги готви както му кефне.
Ай, ай, ай ooooh! Ако швабите чуят това изказване на този невеж баварец ще го изядат с парцалите Wink Няма такова животно, което да се води "швебиш" и да няма оригинална рецепта за него Laughing

# 151
  • Мнения: 1 894
Някой знае ли как се приготвя гарнитурата от червено цвекло?

# 152
  • Мнения: 1 817
Бибке,   bouquet !

# 153
  • Мнения: 4 138
Някой знае ли как се приготвя гарнитурата от червено цвекло?

салата или гемюзе. не съм го яла топло. но виж студеничко, със сос от орехи, квасена сметана и чесън е убиец.

# 154
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Някой знае ли как се приготвя гарнитурата от червено цвекло?

 това и аз го ям само сурово или студено.  Rolling Eyes
ти си си купила цвекло и искаш да го мариноваш ли?
или си го купила вече мариновано?

ако е мариновано, то само се затопля, аз го хапвам студено Sunglasses

ето ти как се прави, ако си си взела сурово и искаш да го мариноваш:

500 гр. червено цвекло
     за маринатата
4 с.л. вода
4 с.л. оцет
½ ч.л. захар
 прясно смян кимион
1 малка глава лук
2     карамфилчета
1     дафинов лист
     сол
     чер пипер
     олио.

сваряваш цвеклото цяло (проверяваш с върха на ножа кога е готово), после поливаш със студена вода и обелваш.
нарязваш на шайби, може и с къдрав нож.
разбъркваш продуктите за маринатата без олиото и заливаш цвеклото.
оставяш го добре да отлежи и преди сервиране слагаш олиото.

може да нарежеш цвеклото на дребно и да го мариноваш сурово.
може да добавиш и ябълка на ситно.
може да замениш оцета с балсамико и захарта с кафява захар.
може да добавиш смлени семена от кориандър, става по-пикантно
може да сложиш и Pinienkerne или орехи при сервирането.

добър апетит

# 155
  • Мнения: 1 894
Благодаря ви, момичета   bouquet
Ние ядем много червено цвекло на салата, по-често сурово, но и варено. Ще взаимствам и от вашите предложения.
Гарнитурата, за която питам, съм я яла преди време в Германия. Беше по-скоро като готвено/задушено или може би пържено цвекло  newsm78 Ако се сещате за нещо подобно, моля да споделите.

# 156
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Благодаря ви, момичета   bouquet
Ние ядем много червено цвекло на салата, по-често сурово, но и варено. Ще взаимствам и от вашите предложения.
Гарнитурата, за която питам, съм я яла преди време в Германия. Беше по-скоро като готвено/задушено или може би пържено цвекло  newsm78 Ако се сещате за нещо подобно, моля да споделите.

пържено червено цвекло за гарнитура не съм яла. Rolling Eyes

тук го продават в буркани направо готово мариновано Wink, само се слага за гарнитура.


# 157
  • Мнения: 592
Здарвейте моми4ета,

някой може ли да ми каже еквивалент на Quark i Schmand ? Т.е. какво бих мoгла да иzполzвам при български условия?

А някой zнае ли какво олио е Rapsöl?


Последна редакция: пн, 03 мар 2008, 22:36 от niko_leta

# 158
  • Мнения: 22 867

А някой zнае ли какво олио е Rapsöl?

Рапично олио. /от рапица/

# 159
  • Мнения: 592
Мерси Лабрекс   bouquet
това раzстение не ми е поzнато, н си спомням да съм го 4увала или виждала. Затова не можах да го раzпоzная и от картинката.

# 160
  • Мнения: 1 610
Здарвейте моми4ета,

някой може ли да ми каже еквивалент на Quark i Schmand ?
кварк/ цедено кисело мляко или на баба млякото с най-високия процент масленост, както и всякакви 5 % кисели млека
шманд / заквасена сметана на Данон
Ники, ти в бг ли си пак? newsm78 или превеждаш рецепта за някой

# 161
  • Мнения: 3 880

Кварк е иzвара...

# 162
  • Мнения: 1 610
Вервай ми , сестро, в България изварата не е кварк  Laughing
Ники, как не си виждала raps. По вашия край го сеят на огромни жълти полета. Аз за първи път като видях си помислих,че е жълт кантарион.Викам си :Брей тез'германци к'ви билкари! Пък то...тц тц

# 163
  • Мнения: 592
Тук съм Риенски, превеждам рецепта на кеzекухен zа български условия.
Рапс не съм виждала, само жълт кантарион дето каzваШ, но него си го поzнавам и раzли4авам.
Иzварата наистина не може да стане zаменител на кварка. Ти каzваШ 5% кисело мляко, а дали Ще стане??? newsm78
Все пак кварк е 20% и 40%.

# 164
  • Мнения: 1 610
ХИхихи, значи не съм сама. Мацкааа, жълтия кантарион не е никакъв жълт кантарион , ами е тази велика рапица. Мъжът ми ме светна, нищо, че и аз го познавах.Да не ти казвам как на магистралата сме спирали да го гледаме отблизо Peace
Няма друг особен избор в България освен 5 процентното. Или да им занесе някой от тук..

Общи условия

Активация на акаунт