Февруарчета 2025 г. -Темa 6

• 27 505
  • 754
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте, бъдещи и вече настоящи февруарски родители!

Вярвате или не, макар да сме още в края на януари, някои от нетърпеливите февруарчета вече направиха своя дебют на сцената на живота! People Baby
Честито на щастливите родители – добре дошли на света, малки чудеса! Пожелаваме ви здраве, спокойни нощи (и дни), и безброй мигове на радост.

А за тези, които още броят дните – нека ви вдъхнем кураж!
Вашият момент наближава, а с него и първата среща с най-голямото ви щастие. До тогава си дайте време за почивка, радвайте се на коремчетата и се настройте за тази незабравима нова глава от живота ви
.[/size]

Февруари вече е зареден с вълнение и любов, така че – готови ли сте за вълшебството? Очакваме още страхотни новини и първи плачове в отбора на февруарчетата!

Нашите бебета
@Анонимна - бебе Константин 17.01.2025
MBStefanova- бебе Бранимир 17.01.2025
tennis_coach- бебета Йоана и Мелани 18.01.2025
Mariq878 - бебе Андрея 19.01.2025
Jakito999999 бебе Борис 21.01.2025
BlackAngelll бебе Самуил 21.01.2025
posaranka бебе Калин 21.01.2025
Lady_Kalinka бебе Даниел 23.01.2025
EluK бебета Теодора и Доротея 24.01.2025
Alyssa бебе.         27.01.2025
InYan238 бебе Калоян 28.01.2025
Daisy_D бебе Филип  30.01.2025
Krisito32 бебета Александър и Виктория 30.01.2025
Ai-djini бебе Ивайла 04.02.2025
Zucherro бебе Пресияна 04.02.2025
SissiK97 бебе Хрисия 05.02,2025

СПИСЪК С ТЕРМИНИ
Скрит текст:
@Анонимна термин 01.02.2025 момче Blue Heart
Mariq878 термин 01.02.2025 момиче Sparkling Heart
KPP термин 02.02.2025 момче 💙
MBStefanova термин 02.02.2025 момче💙
Анонимна* термин 05.02.2025 момиче Sparkling Heart
Melissa3 термин 05.02.2025г момиче Sparkling Heart
Daisy_D  термин 06.02.2025 момче Blue Heart
Jakito999999 термин 07.02.2025 момче 💙
Kaq22  термин 08.02.2025 момче Blue Heart
Alyssa термин 08.02.2025 момче 💙
EluK термин 11.02.2025 близнаци, момичета 💖💖
soulfy термин 12.02.2025 момиче 💖
Lady_Kalinka термин 15.02.2025  момче Blue Heart
GNA2021  термин 16.02.2025 момче Blue Heart
MM* термин 17.02.2025  момиче 💖
LaFamaMama55 термин 18.02.2025 момиче Sparkling Heart
Google76  термин 19.02.2025  момиче Sparkling Heart
posaranka термин 19.02.2025 момче 💙
Unicorn94 термин 19.02. 2025 момиче 💖
Rimmona термин 19.02.2025
esmeralda23 термин 20.02.2025 момче 💙
Mikmarr термин 20.02.2025 момче 💙
ThroughMyWindow термин 20.02.2025 момиче 💖
yanbibiyan818 термин 21.02.2025 момиче 💖
SissiK97 термин 21.02.2025 момиче 💖
Lipsie термин 21.02.2025 момиче 💖
The_Black_Hole термин 22.02.2025 момче Blue Heart
WildFlower13  термин 22.02.2025 момиче Sparkling Heart
Ai-djini термин 22.02.2025 момиче Sparkling Heart
M.Steff термин 22.02.2025 момиче Sparkling Heart
Tddd21 термин 23.02.2025 момиче 💖
wertyn термин 23.02.2025 момиче 💖
Kookaburra термин 24.02.2025 момче 💙
***Стела*** термин 25.02.2025 момче Blue Heart
Жизел24 термин 27.02.2025 момче 💙
Taoneva.K термин 27.02.2025 момче 💙
Zuchero термин 28.02.2025 момиче Sparkling Heart
alexksa термин 28.02.2025 момче 💙
tennis_coach термин 05.03.2025 близнаци, 2 момичета 💖💖
Sunshine lady термин 08.03.2025 момче 💙

Линкове към старите теми

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 13:46 от Daisy_D

# 1
Благодаря за новата тема! Аз да се похваля, че вече всичко изпрах и подреди по шкафчетата (най-накрая) и чантата ми е почти готова. Остават само кътовете за бебето, но те в движение Heart

Прах с Бебо - прах течен и омекотител и съм много доволна. Прах ги на 40 градуса, 1200 центрофуга, програма за памук . Не съм гладила- всичко в сушилнята, на програма за памук.
Подготвила съм на мъжа ми целият комплект за изписването - плюшено ромпърче, шапчица и ръкавички - тънки за родилното, заедно с едно плетено памучно одеялце - и то за родилното, за снимки. После евентуално, ако е много студено, за до колата ще сменим шапката и ръкавичките с вълнени и до колата ще е завит с много дебело вълнено одеяло, с пух отдолу (май го бях качвала тук). В колата или ще си е в него, или ще сменим одеялото с едно малко по-тъничко, пак вълнено Grin Голяма схема, но за първи път така хахах
Аз съм си взела една рокля плетена, но от памук, до над коляното. Май беше на Guess, от намаленията. С къс ръкав е и леко поло. Мисля да сложа под нея бяла риза (тя е синьо-бяла роклята) и ще видим отдолу дали с бели кецове/моратонки или светли ботуши. Ще пробвам пред огледалото Grin Даже ще си взема и преса за коса и гримове, може да ми се отвори парашута да се понаглася и да се почувствам още по-истинска жена, след изтезанията в болницата. Заслужила съм си пък Grin

После вкъщи май мама ще остане първа за 1 седмица. Не знам дали ще се съберем неговите и моите родители, вероятно ще се качат за по едно питие, бебето ще е в другата стая. Ще видим в движение.

Иначе, моята най-добра приятелка вече е майка 40 дни и онзи ден ми даде безценни съвети/схеми за обличане вкъщи и навън, спрямо температурите, изпитани от нея. Плюс и съвети за колики - дава Омнибиотик панда и се кълне в него (нейното бебе е на АМ), при нужда - газове, пръцкане, напъване, дава еспумизан. Тя нейното бебе не го буди за хранене, дава си на поискване, като гледам през деня да правят някакви активности, за да будува повече, отколкото вечер, а вечер да е тихо време. Т.е. бебето да различава деня и нощта. На 40 дни бебето махна само едното нощно хранене. Ако си спи, не го буди за хранене. Гладно не е останало, наддава супер.
Ако искате, мога да дам схемите за обличане.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 17:09 от KPP

# 2
Благодаря за новата тема! Аз да се похваля, че вече всичко изпрах и подреди по шкафчетата (най-накрая) и чантата ми е почти готова. Остават само кътовете за бебето, но те в движение Heart

Ох, уж ще са 3 кг човеци, една седмица пера и подреждам... Видях някъде тук из форума нова псувня: "Цял ден бебешки чорапи да простираш!". Смятам да я използвам при шофиране вече.

Осъзнах, че доста неща от багажа си ги използвам и май може да се наложи таткото да действа сам. Дадох доста инструкции.

# 3
Здравейте, аз също всичко съм изпрала и подредила и днес за първи път отидох на тонове и женска консултация с куфара в колата /за всеки случай, защото пътувам от Дупница до София/. Тоновете първоначално не бяха добре, защото бебето се беше успало /цяла сутрин до обяд ме риташе и заспа когато не трябва/. След това се раздвижи кривата и лекарят каза, че са добре. На ехограф също беше добре, околоплодните води са тръгнали да намаляват, главично е, като главата е високо /на входа на таза/, нямам разкритие  и шийката е добре, но на записа имаше силни подготвителни контракции, които аз не усещах.

# 4
  • Варна
Така е и мен ме озори прането и гладенето на тези малки фарфалаци.
Иначе аз на последни метри, с последни сили.... все повече не приличам на човек- днес се събудих с отекло лице и торбички под очите.
Вчера спрях всичкия хапчалък.... Утре съм последно на тонове.
Качила съм 22 кг, вече ще се тегля след седмица,преди да вляза в болницата.Има ли значение вече....чакам да се разтовари тялото ми, толкова вода има в него, а и всичко останало.... Ще се вталяваме поетапно.... няма проблем.

# 5
Считано от вчера при нас всичко е готово. Стаята стана абсолютен бонбон, много съм щастлива. Всички дрехи за бебето са изпрани и изгладени. Чантата за болницата е готова, трябват ми само последните документи да добавя, когато са готови. Целият апартамент беше изчистен поетапно - кухня, спални, гардеробно, всички шкафове оправени. Шегуваме се, че като се появи бебето, ще му покажа всеки шкаф отвътре, за да види как съм го оправила за пристигането му Grinning единствената поръчка, която чакам, е чантата за количката, че я поръчах от чужбина. Общо взето положението е седене и чакане. Сега предстоят много празници - брат ми има рожден ден, после сме ние с мъжа ми, така че няма да ми е скучно. Също така всеки ден си чета от книгите и от лекциите от училището за родители. Направо не смятах, че ще стигна до тук, такава лудница беше преди това. Целия декември си бях пуснала отпуска, тъй като не бях почивала цяла година, еми всеки ден работех, но и длъжността и работата ми са такива, че нямаше как да зарежа всичко изведнъж. Сега колегите и най-вече шефовете започнаха да посвикнат с липсата ми и ме търсят по-рядко и само за по-важните неща. Все пак мисля, че взимат предвид и факта, че вече съм в болничен, а не в отпуска.

Абе вече вълнението ме обхваща Simple Smile)

# 6
Ние за чистене на апартамента май няма да се напъваме, а и сме с кученце, така че смисълът изцяло се губи. Имам предвид основно почистване, различно от седмичното. Може би мъжът ми ще извика, докато сме в болницата, една женичка, която силно ми препоръча мой колега, за почистване. Чистела с парочистачка и много се стараела. Планираме да идва веднъж в седмицата, до около 4-6ти месец на бебето, че иначе не знам как ще смогваме и с бебе, и с работа (аз ще поработвам 2-3 часа на ден, няма как с частна практика), и със сън, че и с почистване. Мъжът ми е всеки ден в офиса, няма как да не е там. Пък не може да има прах, докато има бебе в апартамента, а ние дори още отсега не смогваме всяка седмица да забърсваме. Ще видим, н движение ще мислим, но засега това е планът. Някой, ако се интересува, мога да дам контакт. Цената е около 70 лв за 4 часа чистене.

И аз вече хем се вълнувам и нямам търпение, хем ми е странно и все едно раждането и бебето са някакви утопични неща, за които говорим, но няма да си случат. Много странно усещане, все едно не е истина и си измисляме, че съм бременна, ще раждам и че ще има бебе Grin Имайте предвид, че първите 10 дни, в повечето случаи още не осъзнаваме, че това е нашето дете, а все едно е бебе, което са ни дали да гледаме и е странно. После вече нещата се нареждат. Вероятно не е така при всеки, но досега всички майки са ми споделяли, че е така. И то е нормално, голяма промяна е. Но това не е депресия, както проамериканците обичат да описват, че е Grin

# 7
Здравейте!От известно време ви чета ,но без да пиша. Записвам се и аз с термин 22.02 за сега с момиче 🩷Има голяма вероятност да е секцио,тъй като госпожицата до онзи ден беше седалищна и още я усещам,че е така.В понеделник ще стане ясно със сигурност.Simple Smile

# 8
Daisy_D, благодаря за новата тема! Пожелавам на всички ни да я напълним с много здрави бебета и колкото се може с по-положителни, бързи и леки преживявания от раждането! ❤
Всичко ми е готово вече вкъщи, буквално си я чакам всеки ден. До тук съм качила 15кг, добре се чувствам, като изключим, че вече бързото ходене е мираж и отделно ниско долу си ме боли и се налага да забавям темпото. Определено гладенето на бебешки дрехи отне повече време, отколкото предполагах, но се наслаждавах, докато ги оправям. Още малко остава, на финалната права сме 🥰

# 9
Аз съм в 35+2 и вече и мен леко взе да ме обзема паника и я чакам,въпреки че нямам никакви индикации още .От началото до момента съм 6 кг отгоре,като гледам да се движа доста ,даже до скоро си ходех на работа.Обаче от както се застоях този месец в къщи ,все за сладко си мисля Grinning

# 10
Здравейте и от мен! Не съм писала досега, но съм с термин 18.02 с момиче ☺. Имам дата за секцио 2 седмици преди термин в Токуда, тъй като дамата хич не иска да се обръща. АГ-то обаче не смята, че ще издържа до датата на плановото секцио хахах.

КРР можеш ли да дадеш схемите за обличането? ☺

# 11
Да, давам ги:

Вкъщи: (при температура 20-23 градуса): през деня памучен ромпър (без друго отдолу) или ританки и боди. Ако не е боди, а е тип блузка/елече, се слага под нея боди с къс ръкав - да не се разгащва кръстчето. При много малко бебе - когато спи през деня - завиване с тънко одеялце, а първите 1-2 седмици постоянно да си е с одеялце.
За нощен сън - пак тънко, памучно облекло и чувалче: зима 1.5 tog, пролет 0.5 tog, лято или още по-тънко или без одеялце.

Навън: Излизане за разходка
Когато е много студено, като сега - космонавт, плюшен ромпър под него (не от тези най-дебелите) или памучен (ако не е толкова студено) дебело одеяло (вълнено) и догоре закопчан ципът на кошчето, разбира се шапка и ръкавички вълнени. Ако не е чак толкова студено, може одеялото да се замени с малко по-тъничко или вече да е без одеяло.
Когато е по-топло вече например към март/април - от тези дебелите плюшени ромпърчета, пак одеяло (в зависимост от времето - дебело или по-тъничко), ако вече не е толкова студено - без одеяло. Шапка, ръкавички и пак цип догоре или не, в зависимост от времето. Под плюшения ромпър може да се сложи и нещо по-тъничко памучно. Вече зависи.

В колата - плюшен ромпър от по-дебелите, при много студено време или когато ще се ходи на преглед, но под него да има и нещо тъничко, за да може да се разкопчае ромпърът, ако се наложи.
При ходене до мястото на прегледа - завиване с одеяло (тънко или дебело, в зависимост от времето), шапка и ръкавици.
Ако ще е по-дълъг път - може да се разкопчае вече ромпърчето и да се завие с одеялце (тъничко или по-дебело, пак вълнено зависимост от температурата).

При разходка с ергономична раница (аз мисля да правя такива) - пак, в зависимост от времето - космонавт или плюшен дебело ромпър с нещо под тях. Отгоре или много дебело одеяло (има такива, които се връзват на кръста или вече по-тъничко. Шапка, ръкавици.

Вечер бебето спи без шапка и в никакъв случай с одеяло или настрани. През деня, до 30 мин след хранене, може да се сложи настрани, подпряно с пеленка, после по гръбче, като се сменя посоката на главичката. Вкъщи също се избягва шапка.

# 12
Здравейте и от мен! Не съм писала досега, но съм с термин 18.02 с момиче ☺. Имам дата за секцио 2 седмици преди термин в Токуда, тъй като дамата хич не иска да се обръща. АГ-то обаче не смята, че ще издържа до датата на плановото секцио хахах.

КРР можеш ли да дадеш схемите за обличането? ☺
Как го преценяват това? Може би индивидуално? Мен ме учуди, че смята, че при мен може да стане по-рано, заради липсата на каквито и да е признаци досега.

# 13
Да, давам ги:

Вкъщи: (при температура 20-23 градуса): през деня памучен ромпър (без друго отдолу) или ританки и боди. Ако не е боди, а е тип блузка/елече, се слага под нея боди с къс ръкав - да не се разгащва кръстчето. При много малко бебе - когато спи през деня - завиване с тънко одеялце, а първите 1-2 седмици постоянно да си е с одеялце.
За нощен сън - пак тънко, памучно облекло и чувалче: зима 1.5 tog, пролет 0.5 tog, лято или още по-тънко или без одеялце.

Навън: Излизане за разходка
Когато е много студено, като сега - космонавт, плюшен ромпър под него (не от тези най-дебелите) или памучен (ако не е толкова студено) дебело одеяло (вълнено) и догоре закопчан ципът на кошчето, разбира се шапка и ръкавички вълнени. Ако не е чак толкова студено, може одеялото да се замени с малко по-тъничко или вече да е без одеяло.
Когато е по-топло вече например към март/април - от тези дебелите плюшени ромпърчета, пак одеяло (в зависимост от времето - дебело или по-тъничко), ако вече не е толкова студено - без одеяло. Шапка, ръкавички и пак цип догоре или не, в зависимост от времето. Под плюшения ромпър може да се сложи и нещо по-тъничко памучно. Вече зависи.

В колата - плюшен ромпър от по-дебелите, при много студено време или когато ще се ходи на преглед, но под него да има и нещо тъничко, за да може да се разкопчае ромпърът, ако се наложи.
При ходене до мястото на прегледа - завиване с одеяло (тънко или дебело, в зависимост от времето), шапка и ръкавици.
Ако ще е по-дълъг път - може да се разкопчае вече ромпърчето и да се завие с одеялце (тъничко или по-дебело, пак вълнено зависимост от температурата).

При разходка с ергономична раница (аз мисля да правя такива) - пак, в зависимост от времето - космонавт или плюшен дебело ромпър с нещо под тях. Отгоре или много дебело одеяло (има такива, които се връзват на кръста или вече по-тъничко. Шапка, ръкавици.

Вечер бебето спи без шапка и в никакъв случай с одеяло или настрани. През деня, до 30 мин след хранене, може да се сложи настрани, подпряно с пеленка, после по гръбче, като се сменя посоката на главичката. Вкъщи също се избягва шапка.

Може ли разяснение какви са тези плюшени ромпъри, не съм попадала на такива? 🙂 Иначе доста полезна информация, със сигурност ще си я запиша някъде за бъдещи справки. ❤️

# 14
Daisy_D Благодаря за новата тема и аз се записвам. Да ви следя и ако може да бъда полезна било то и със съвет. Изминахме целия този път заедно. Малко ви остана момичета. Чувството е неописуемо да го гушнеш това същество за първи път.
Относно репликата с бебешките чорапи, ММ беше наказан да ги простира, по чифтче / аз взех доста да има, че мн се губят/.
От краткия си опит до сега искам да ви кажа, че най-лесни за обличане са ромпърчетата.
КРР благодаря за подробната информация.

Общи условия

Активация на акаунт