Февруарчета 2025 г. -Темa 6

• 28 344
  • 754
  •   1
Отговори
# 750
До вече родилите майчета, които кърмят, вашите бебенца акат ли редовно? Нашия пропусна 3 дена и ми казаха да взема Мелилакс, веднага имаше ефект, но сега пак 2 дена не е акал… някои казват, че е нормално, така се усвоявала кърмата, други пък, че трябвало всеки ден да се изхожда, така не е редно да пропуска….
Не е нужно да ака всеки ден. Нито първото ми, нито второто сега акат всеки ден, камо ли по няколко пъти на ден. Да не кажа, че с първото имахме и рекорди от повече от 10 дни. Баткото наддаваше по килограм на месец, сега бебето за 10 дни е качило близо 400 грама, така че нищо им няма. Кърмата не е АМ, няма много излишно в нея и от нея. Ако има напишкани памперси и наддава значи всичко е наред.

# 751
А шуслеровите соли как ги приемаш? Simple Smile

Кърмя го, но и допълвам с АМ за сега. Вчера бях на консултация за кърмене и взимам шуслерови соли 2,4,7 и 8 и рицунус комунис. Това за увеличаване на лактацията. А и лактогенен чай и ме посъветва и за някои храни да добавя. Ако искате ще споделя повече.  За изхожданията, бебчо е всеки ден по няколоко пъти, но с различно количество.
Почвам да си водя и табличка за хранене и изхождането.
До вече родилите майчета, които кърмят, вашите бебенца акат ли редовно? Нашия пропусна 3 дена и ми казаха да взема Мелилакс, веднага имаше ефект, но сега пак 2 дена не е акал… някои казват, че е нормално, така се усвоявала кърмата, други пък, че трябвало всеки ден да се изхожда, така не е редно да пропуска….

# 752
Този стол тук в Испания го рекламират за проблеми с инконтиненция, не за по-бързо стягане след раждане.
Не съм го ползвала, но ми стана забавна разликата в таргет аудиторията в различните страни.

Той е с такава цел. Може би не съм се изразила правилно. Целта ми не е влизане във форма, от гл.точка външен вед, а чисто терапевтична - помага за укрепването на тазовото дъно, в случай че има свличания на органи и т.н., диастаза, общо взето - по-бързо и благоприятно възстановяване, чисто от здравословна гледна точка. Резултатите и цялата процедура се наблюдава от АГ, който ни е следил. За тренировки, стягане на корем, е ясно че има време.

# 753
Този стол тук в Испания го рекламират за проблеми с инконтиненция, не за по-бързо стягане след раждане.
Не съм го ползвала, но ми стана забавна разликата в таргет аудиторията в различните страни.

Той е с такава цел. Може би не съм се изразила правилно. Целта ми не е влизане във форма, от гл.точка външен вед, а чисто терапевтична - помага за укрепването на тазовото дъно, в случай че има свличания на органи и т.н., диастаза, общо взето - по-бързо и благоприятно възстановяване, чисто от здравословна гледна точка. Резултатите и цялата процедура се наблюдава от АГ, който ни е следил. За тренировки, стягане на корем, е ясно че има време.
И аз го обмислям, ако се окаже, че имам проблем след раждането. То има и добри упражнения за тазово дъно та може би стола ще е допълнение към тях. Но ще зависи как е минало. Ако съм с ХХ шева и голяма диастаза, почти със сигурност ще се възползвам.

# 754
  • Варна
ЗАПОВЯДАЙТЕ В НОВАТА ТЕМА

https://www.bg-mamma.com/?topic=1738499.new#new

Общи условия

Активация на акаунт