Февруарчета 2025 г. -Темa 6

• 28 368
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
И моите чувалчета са 2.5 тог и тях ги дават за 16-20 градуса. Мислех да поддържаме към 18 градуса в спалнята за бебето. Това с 22 градуса в нас специално изобщо не мога да си го представя. Дори и да успея да затопля толкова за през нощта, което също ще е трудно, с ММ ще изпукаме от жега при такава температура. Ние обикновено спим на 16 градуса. Другото, което би било притеснително, е да не се претопли бебето, защото претоплянето може да е доста по-опасно от това да му е леко хладно.

# 721
При нас е постоянно 23 в другите стаи и 22 в спалнята. Имаме подово, но в спалнята е изключено и пак е топло, покрай съседите. Не знам дали няма да е много топло за бебето. Чувалчето е 1.5, аз вечер спя почти отвита. Но и да искаме, пак не може да падне температурата, защото сме среден апартамент и отвсякъде сме заобиколени с други апартаменти. Сметките ни са супер ниски Grin
Но сега се замислих дали няма да му е много топло на бебчо. Взехме нов овлажнител, че стария нещо сдаде багажа. Доста е добър, аз го бях качвала май и в групата. Вдига почти в целия апартамент влажността на 45-50%, което за бебе е супер. Имам и един малък от Тему, който мисля да пускам в спалнята, при бебчо

# 722
Esmeralda, в такъв случай ще си караме и ние както сме свикнали. За мен също беше изненадващо, че искат такава висока температура за през нощта.. ще видя и какво ще ми каже личната като дойде на посещение вкъщи. Иначе и ние взехме овлажнител за въздух, тъй като без него е около 45% влажността, а като го включим достига до 55%, което мисля, че си е добре.

# 723
И при нас са същите температури и влажност като на КРР (само че без овлажнител) и не мисля да ги променям, най-много при къпане за кратко да стоплим още малко в стаите, където ще бъде. Ние взехме чувалче 1.5 tog. Но понякога мисля да ползвам и памучно одеалце в началото, не би трябвало много да се движи.
Ние също спим с тънко одеало и малко дрехи, ама така сме свикнали. Аз под 20 градуса по което и да е време на денонощието не мога да вирея Grinning

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 16:34 от wertyn

# 724
И при нас температурите са такива горе/долу.25 поддържаме в хола през деня,23 в спалнята.Аз на много топло не мога да заспивам.Предполагам,че за бебето ще ги държа същите температури,единствено в хола май ще намаля малко градусите,защото сме с източно изложение и през деня като пече слънце става топло.
 Във Варна влагата е доста висока,борба с нея няма.

# 725
Ние поддържаме между 20 и 22, а влажността е около 50%. Каквото съм чела ми се струва добре, надявам се. Другата седмица ще сме при педиатъра и ще видим какво ще каже. От моя скромен опит до момента и какво работи при нас, за да не плаче бебето важно е да се нахрани преди да е почнало на плаче, че е гладно. И на около 3 часа гледам да Папка. Така само спинка и яде по цял ден и 2 пъти през нощта, към 1 и към 4 часа също. Плаче само като му сменяме памперса и като го преобличам, че му става студено. А в болницата, защото бях супер изтощена, имаше 2 - 3 нощи безсънни, не се будих навреме, аларма не чувах и чак като се е разплакал силно и вече поизнервен ахха Добре че мм ми помага докато си отпочина поне малко и изработя и свикна с новия режим

# 726
Момичета, някоя от вас запозната ли е с тази процедура.

https://nadezhdahospital.com/novini/30-otstapka-za-inovativnata- … na-tazovoto-dano/

Моя позната роди преди месец, имаше огромен корем и беше се разширила доста, сега няма и месец Още, коремът и е плосък. Ходи от третия ден от изписването по препоръка на АГ. Мисля и аз да си взема пакет

# 727
  • Варна
Здравейте, не мога да сваря да се включа.
От понеделник сме вкъщи с бебчо. Първата вечер беше като на сън. Общо взето се нагласяне с режимите още. Изпитвам трудности при храненето му. На кърма и АМ е, и май яде повече от колкото може…. Повръща по малко  при всяко хранене.Трудно мине и извеждането на газовете му…. Имаме си драми с 2 думи.
Спи повит и е доста спокоен така.
 От днес го пробвам само на кърма. Общо взето създаването на режим на сън и хранене ми е в момента борбата.

Майка ми е в нас и ми помага. Хич не се дърпам и не отказвам помощ. И е сготвено в нас, изчистено, бебето го занимава постоянно някой. Успявам да излизам за нещо от вкъщи. Днес спах  цял следобед. Абе не се оплаквам от присъствието ѝ. Даже обмислям да извикам и свекърва ми после. И за тях това са очаквани и  незабравими моменти.  
За мен: в болницата оставих 4-5 кг. От както съм в нас на ден по 1.500 кг свалям. Нямам апетит, но докато кърмя ме избива на жажда.
Днес ми махнаха конците на секциото.
Пия чая на хип за кърмене.
Трябва да продължа и витамини да пия, още се чудя какви, че док каза без съдържание на омега.
Температурата му за спане е 21-22 градуса, влажност около 50-60%.
Искам да благодаря на Мария за споделеното приложение

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 03:46 от Daisy_D

# 728
Тези, които родихте, с какво изписахте бебчетата? Взела съм 56 р от НМ и се чудя да не е голямо. Чудя се да не е тънко и някакви такива.

# 729
Daisy_D Радвам се, че вече сте вкъщи. Нещата ще се нормализират и ще напаснете ритъма. Приложението на мен наистина ми е много полезно, изобщо не се опитвам да помня, а и следя дали вървим в правилната посока. До него на снимката имам и приложение за приспивни звуци, също много полезно. Ние обичаме шума на прахосмукачка и понякога така заспиваме. 🤭
Foret Изобщо не се изписахме с нещата, които бях приготвила. Дрехите за изписване се превърнаха в дрехи за погачата. Беше обявена точно грипна епидемия, буквално на конвейр ни изписаха 6,7 човека, дори една снимка нямаме. Размера индивидуално. Ние бяхме с 0-3м, съответно и беше малко като подарен. Нюборн имахме съвсем малко, защото си мислех, че няма да ни е необходим- 2 ромпъра и роклята за изписване. Бебка я облякох с камизолка, бяло костюмче от една по-плътна материя, терлички и си я пових в в едно пухено одеяло. В болницата беше топло, 50м до колата от входа и пак беше на топло.

# 730
Daisy_D Радвам се ,че всичко е наред при вас .Ще споделите ли за кое приложение става въпрос,че да не се връщам назад да чета.
Моя комплект за изписването е от Айко взех 50 ти размер,но се замислям дали не е много малък .Ще видим като дойде момента да го облека

# 731
До вече родилите майчета, които кърмят, вашите бебенца акат ли редовно? Нашия пропусна 3 дена и ми казаха да взема Мелилакс, веднага имаше ефект, но сега пак 2 дена не е акал… някои казват, че е нормално, така се усвоявала кърмата, други пък, че трябвало всеки ден да се изхожда, така не е редно да пропуска….

# 732
BlackAngelll, моето ако след почти всяко хранене, голямо сменяне на памперси пада. За сметка на това батко му аташе веднъж на ден, което също казваха, че е нормално, явно е много широка нормата.

За изписването бях взела дрешки 56-ти, защото баткото се роди 53 см и всичко му беше малко. Е, този герой се роди 55 см и сме на косъм с 56-цата, поръчах вече 62 Grinning

# 733
Момичета, някоя от вас запозната ли е с тази процедура.

https://nadezhdahospital.com/novini/30-otstapka-za-inovativnata- … na-tazovoto-dano/

Моя позната роди преди месец, имаше огромен корем и беше се разширила доста, сега няма и месец Още, коремът и е плосък. Ходи от третия ден от изписването по препоръка на АГ. Мисля и аз да си взема пакет

Не съм запозната с тази процедура конкретно, но аз лично няма да се подлагам на нищо от началото. Моите познати всичките се възстановиха много бързо без специални тренировки, процедури и колани. Съвсем наскоро дори една приятелка каза, че от кърменето е получавала контракции първите дни и веднага е започнал да се прибира коремът й сам.
Не знам колко време и сили ще имаш да започнеш още от третия ден, ама ти си решаваш. Аз на излишен стрес няма да се подлагам, а иначе съм доста мотивирана да вляза бързо в предишната си форма, но не и насила, не още от първата седмица. Не знам дали и за кожата и т.н е ок прекалено бързо свиване (ако изобщо всички техники действат така де). Та, това е моето мнение. Идва пролет - ще се правят разходки и нямам търпение да е хубаво времето. Другото ще се нареди.

# 734
Потвърждавам, че от кърменето се свива матката, усеща се как се случва (много е странно!).

Общи условия

Активация на акаунт