Февруарчета 2025 г. -Темa 6

• 30 086
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
BlackAngelll, при нас и двете баби се опитват да дават акъли, особено свекървата. С ММ ги срязваме и двете, твърдейки, че не сме малоумни и няма да уморим бебето, най-много то нас да умори от безсъние. 😂 Въпреки това всеки път като дойдат да го видят намират кусури, “не го дръж така”, “леко главичката”, “сега защо не го кърмиш, а му цедиш кърма”, “студено му е” и подобни. 😆 Леко тактично ги гоня от вкъщи 😆

Относно капките за колики, нашата педиатърка ни препоръча Abokoliken, билково е, без симетикон. Според нея на толкова малки бебета не се дава симетикон, защото има голяма вероятност да се запекат и да стане по-зле. Отделно даваме и Омнибиотик панда, не съм сигурна дали има ефект, но се мъчим 😆 Скоро мисля да взема Инфакол от Гърция да пробваме.

Моята свекърва е страшнаа, не знам какво ще правя. Аз ппц съм доста добра и не съм я сиктирдосвала до сега, но ще трябва. На майка ми мога да си и кажа всичко, но с нея трябва да се съобразявам как говоря и тн., затова разчитам на мъжа да я оправя.

# 706
... че била хладна, тя иска климатика да е на 25-26 градуса поне🙄🙄🙄🙄, ...

Как 26? Тя ли ще плаща този ток? Дори и да имате най-ефикасната термопомпа, само за една стая това ще удари 200 лева само за отопление само за една стая (20 квадрата), при студени месеци без слънце.

Мен ми казаха 22 за първия месец, после може и на 20 (долни граници), само да се затопля при къпане.

За вече родилите мами, какви температури поддържате?

# 707
BlackAngelll, при нас и двете баби се опитват да дават акъли, особено свекървата. С ММ ги срязваме и двете, твърдейки, че не сме малоумни и няма да уморим бебето, най-много то нас да умори от безсъние. 😂 Въпреки това всеки път като дойдат да го видят намират кусури, “не го дръж така”, “леко главичката”, “сега защо не го кърмиш, а му цедиш кърма”, “студено му е” и подобни. 😆 Леко тактично ги гоня от вкъщи 😆

Относно капките за колики, нашата педиатърка ни препоръча Abokoliken, билково е, без симетикон. Според нея на толкова малки бебета не се дава симетикон, защото има голяма вероятност да се запекат и да стане по-зле. Отделно даваме и Омнибиотик панда, не съм сигурна дали има ефект, но се мъчим 😆 Скоро мисля да взема Инфакол от Гърция да пробваме.

Моята свекърва е страшнаа, не знам какво ще правя. Аз ппц съм доста добра и не съм я сиктирдосвала до сега, но ще трябва. На майка ми мога да си и кажа всичко, но с нея трябва да се съобразявам как говоря и тн., затова разчитам на мъжа да я оправя.

От сега съм се напрегнала че ще идват майка ми и свекървата. Свекървата една седмица. Има коментари дай му водичка или студено му е. Не искам като дойдат да ми виснат над детето, искам аз да си го гледам, а те да помагат в домакинството но ще видим. Дано не се изпокараме

# 708
Да ,ясно.Като стане време за ходим при педиатърката ще я питам за тези капки най-добре.
Добре,че нямам свекърва ,която да ми дава акъл 😄 Надявам се майка ми да не е такава,досега не сме се карали с нея ,плюс това е лекар ,изгледала е две деца и със сигурност има повече опит от мен,но ще видим в движение 😃

# 709
Да ви кажа и да си прави човек планове няма да се получи режим, който иска. Много си зависи от детето. Имам две момченца, това ще ми е трето дете.
Еми баткото още от болницата започна да спи по цяла нощ и не правеше нощно хранене. Не съм го будила на 3 часа. Не плачеше, където го оставиш си лежи и гледка.
Малкият ми син беше кошмарен. Още като го прибрах от болницата като почна един рев и денем и нощем. Едно кошмарбо разнасяне. Три оъти виках педиатърката и тя казваше: Има колики, но просто си е ревльо 😅 Май чак като направи 40 дни се поуспокои. При баткото много помагаше Инфакол за колики. При малкия нито едно със симетикон не подейства. Май се успокои като купих обикновен пробиотик БиоГайа.

Просто човек трябва по детето да се води явно.

Относно помощта, аз лично не издържам някой да ми седи в нас. Само с първото майка ми остана 1 седмица и да ви кажа, това само ме изнервяше. Като останахме сами започнахме да се напасваме по-добре и да си почивам повече.

Сега в нас ще станат 3 деца. Ще им позволя да минават на бабите и да помагат, но не и да ми виси някой по цял ден.

# 710
Като ви чета повечето, май добре сме решили никой да не идва вкъщи, че само си представям как ми дават акъли и съвсем изплясквам 🤣 Предложиха ми да носят храна за нас, защото предполагам няма да имаме сили и за готвене в началото. От друга страна пък, като има някой по-опитен, вероятно има някакво чувство за сигурност (ако нещо се наложи), та ще видим дали ще им звъня да идват да помагат.
Капки взехме на Колийф, Инфакол от Англия и Метсил от Турция. Буквално сме се запасили да има няколко вида, тъй като на всяко бебче помагат различни явно. Ако не вършат работа ще пробваме и с Омнибиотик Панда, който също ни го препоръчаха. Взела съм си и чай за кърмачки (ако въобще върши работа, а и дано имам кърма)

# 711
Аз още от бременността при всеки удобен момент деликатно набивам канчето на майка ми и на свекървата, за да свикнат, че не трябва да се месят, но и двете са много твърдоглави и не схващат Joy Явно ще трябва да предприемам по-крути мерки, като се роди бебето. Майка ми ще идва за 3 седмици и още от сега съм в ужас как ще се изтърпим ... Тя е учителка и дори не се усеща как ме третира като учениците си от шести клас ... Triumph

Честити да са новородените бебенца и бързо възстановяване на вас, момичета.

# 712
Като ви чета повечето, май добре сме решили никой да не идва вкъщи, че само си представям как ми дават акъли и съвсем изплясквам 🤣 Предложиха ми да носят храна за нас, защото предполагам няма да имаме сили и за готвене в началото. От друга страна пък, като има някой по-опитен, вероятно има някакво чувство за сигурност (ако нещо се наложи), та ще видим дали ще им звъня да идват да помагат.
Капки взехме на Колийф, Инфакол от Англия и Метсил от Турция. Буквално сме се запасили да има няколко вида, тъй като на всяко бебче помагат различни явно. Ако не вършат работа ще пробваме и с Омнибиотик Панда, който също ни го препоръчаха. Взела съм си и чай за кърмачки (ако въобще върши работа, а и дано имам кърма)
Чая за кърмачки казаха ,че помага.Мисля и аз да си взема,но не веднага.Да видим първо дали ще тръгне кърмата от самосебе си
Аз 3 седмици няма да издържа с моята майка,колкото и да я обичам.Даже както казах по-рано мисля само през деня да е при нас,пък вечер всеки по къщите и то само за седмица.

# 713
Никога не съм искала някой да идва да ми помага, въпреки че майка ми и свекървата са изгледали по 2 деца. И двете са пенсионерки вече, тъй като е минало мноого време от както сме били бебета с мъжа ми. Не мисля, че биха ми помогнали по някакъв начин, освен с някое остаряло разбиране. 😂 Единствено ни носят храна, тъй като нямам нерви и за готвене в този момент.

При нас сега се прояви друг проблем. Всеки път като го храня с кърма повръща доста. С АМ го нямаме този проблем. На какво може да се дължи според вас?

# 714
Чая за кърмачки казаха ,че помага.Мисля и аз да си взема,но не веднага.Да видим първо дали ще тръгне кърмата от самосебе си
Аз 3 седмици няма да издържа с моята майка,колкото и да я обичам.Даже както казах по-рано мисля само през деня да е при нас,пък вечер всеки по къщите и то само за седмица.
Аз си взех на Хип, може би помага това, че състава му е с копър и анасон.

# 715
Майка ми беше в нас за седмица, имаше някакви коментари студено е, не така, а така, ама аз гледах, че се храни по не знам си какъв начин. 😂 Изобщо не съм и обръщала внимание. Тя ни помагаше с домакинската работа, плюс това не е гледала бебе с десетилетия. Сега в нас е свекърва ми. Основно тя се занимава с бебето, прясна баба е, племенника е на 4. Първото момиченце от тяхна страна, голям мерак е- храни, преспива, сменя памперси. Според мен си е до човек- дори и да дават съвети, аз си преценям дали да ги ползвам. Като цяло гледат много да не се бъркат, предимно се радват. Ние нямаме нищо против присъствието им, помощ не отказваме, а и като е първо бебе, си е хубаво да има някой за кураж. 😂
Температурата вкъщи е нещо като 25-26градуса. Сега поръчах един часовник, който измерва температура, влажност, за да може да ги следим.  
С тези чайове, аз не бих рискувала за бебето, особено с копъра. Пробвах чай за стимулиране на кърмене с копър, 2 дена пих и 2та дена ме боля стомаха от него.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 14:15 от Mariq878

# 716
За чаят имах в предвид, че за мен си купих да пия (пак е с копър и анасон). Като температура ние сме свикнали вкъщи през деня да е около 22градуса, а през нощта 19. За нощното ми казаха, че ще трябва първия месец да го увеличим на около 22 и постепенно да намалим. А като става време за чипкане, да вдигаме на 24градуса. Просто не обичаме да стоим на много топло, а и ще я наблюдавам на нея как ще и се отразява температурата, ако се налага ще коригирам с дрешките

# 717
22 градуса нощно време за спане? Кой ти го каза това, педиатър ли? И при такава температура как препоръчват да спи бебето? С чувалче какъв тог?

# 718
Аз помощ не отказвам Grin Въпреки, че не обичам някой да ми виси вкъщи и да съм ангажирана, но с първо бебе и недоспиване, със сигурност ще имам нужда, най-малкото, за да дремна през деня и да го оставя на баба му. Пък и с баща му на 14.02 си имаме традиция да ходим на вечеря, така че, ще се вэзползваме да си направим среща Grin Не отказвам на някой, който иска, да ми гледа детето, за да си почина аз или да правя нещо за себе си или да отида някъде с мъжа ми/с приятелки. Аз не съм от майките героини, прекалено много се обичам Grin и съм на мнение, че бебето идва в моя живот и се нагажда, а не променям аз изцяло ежедневието и живота си, за да се нагодя към бебето. Даже имаме планове тази година, освен за море с бебчо, да направим и един Рим с него. Мъжът ми не е бил и е прекрасна възможност бебчо да започнем да го мъкнем с нас по пътувания, че ние сме големи фенове. Съседите ходиха с тяхното бебе, когато беше в 6 или 7 месец, в Дисниленд в Париж, така че, стига да има желание, е мисия възможна Grin
Но, нека се роди първо, после другите неща и планове в движение, аз съм на този принцип хаха

Иначе, при нас плановете са първо да дойде свекърва ми, после мама, но ще видим в движение как ще са нещата, нека се роди първо. Наслаждавам се на последните ми дни бременност и време за "аз и аз" Grin Иначе и днес нищо и вероятно ще си правим индукция, но каквото такова, важното е, че ми изчезнаха ексрасистолите и вече нямам аритмия и сърцето ми е ок, другото ще го оправим в движение Heart

Честито на новите бебчета. И на майките много бързо възстановяване Heart

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 15:27 от KPP

# 719
Esmeralda, по време на една онлайн лекция определиха тези градуси като оптимални и зададох въпрос дали може нощно време да спи на 19-20градуса и категорично ми казаха не… Идеята да се поддържа еднаква температура през деня и нощта била заради липсата на терморегулация у бебетата. Посъветваха ме след първия месец постепенно да намаля градусите. А за облеклото ставаше на въпрос за нощничка(ромпърче) и спален чувал (открити ръце). Доколкото схванах от всички изгледани лекции, не препоръчват завиването със завивка (но ще видя до колко ще спазвам). Интересно, че не споменаха нищо за дебелината на чувалчетата.. ние за сега взехме с тог 2.5 и 3.0

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 15:31 от Анонимна*

Общи условия

Активация на акаунт