Февруарчета 2025 г. -Темa 6

• 30 117
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Сега като ви чета се замислих,че може и при мен да има разминаване с датите.Последната ми нормална менструация беше на 19.05.По апарат един път изчисляват 22.02,един път 26 .02 за термин.Аз знам обаче точната дата ,в която сме я заченали нашата,защото си имаше признаци.
За храненето и отглеждането и будуването,всичко на теория звучи добре,но ще видим как ще е на практика Simple Smile

# 691
КРР, много розово звучи както си го представяш 😅.
Реално нещата не стоят точно така. И аз си мислих, че няма да му давам да ме манипулира, ще си спя през нощта без проблем, ще си го оставям сам, обаче като го видиш как се гърчи от колики и реве от болка няма как да го оставиш само, най-малкото че се успокоява, когато лежи върху теб.
Отделно за храненето, в началото при нас беше задължително да го будя на 3 часа, заради малките килограми. А за това колко му се яде, аз също не спазвам всекидневните показания за това по колко милилитра да му давам. Давам колкото поиска, обаче с толкова малък корем 120 мл. е прекалено голямо количество. Това имах предвид като казах, че Аптамила не го дохранва. Като количество търси много, обаче не го засища. Кърмата пък изобщо не го засища. Следователно се буди на 2 часа гладен. Аз и да искам да си спя 8 часа през нощта без да се буди, той като е гладен и реве на 2 часа няма как да го оставиш така.
Както и да е, това са неволи, с които ти предстои да се сблъскаш. Дано има нещо вярно в това, което си представяш и наистина ти се случат розово нещата 😆.
Успех с раждането! 🍀

# 692
И аз мислех, че ще съумея да му направя режим за хранене и спане, но уви. Отначало се будеше през 2,5-3 часа, сега почна през 2 и няма как да го оставя да реве, за да стигнем до някакви часове и уж да свикне кога се яде.
Аз го вземам сутрин на нашето легло,колкото да си доспи, иначе по-голямата част от времето си е в кошарата. Вечер като започне да се криви и му е некомфортно, също го вземаме на ръце.
Не мисля, че трябва да се изпускат тези моменти с гушкането или да го гушкаш възможно най-малко, само защото “ да не свикне”.  На колкото и лекции да съм ходила, всички казваха “ Гушкайте си бебетата, те имат нужда от Вас, особено първите 3 месеца “, никой не каза “ Оставяйте ги на кошарата да свикват на режим и че там им е мястото”.😅
Прекалено им е рано да свикват с каквото и да е,радвайте им се е, а дори и да свикнат с нещо, няма да е завинаги. Като пораснат ще съжаляваме, че не сме ги гушкали, само защото сме имали “стратегия” да спим през нощта.

# 693
Анонимна* възможно е да ви изпреваря. Ама като не родих вчера, сега искам на 17. Че големият е на 17.01, този да е на 17.02 🤣🤣🤣

Терминът се нарича ВЕРОЯТЕН термин на раждане. Разбира се, че е ориентировъчно. Затова и има изчакване след него. Другото, което е важно, според мен е организмът на майката. Все пак Той е инициатор на изгонването на плода, а не плодът решава кога да излезе. Плацентата е много важна също... Не е точно математика.

За режимът - уффф индивидуално е. И там тънки сметки. Но нито  първото, нито второто си  дете ще деля от мен. Не мога такова мъничко човече, което е било част от мен толкова време и за него няма друг вариант, освен "част от мама", да го сложа в кошара и отглеждам по часовник. Имам куче... и как кучето спи при мен с години, а детето ще натискам в отделно в кошара? Не че ще го насилам да спи при мен, ама... 🤣
Нека поотрасне, да види че е отделен човек и тогава. Сега ще го дарявам с много любов и прегръдки.

# 694
За режима силно се надявам да не е ревливо бебе госпожицата,всичко друго ще го нагласим някак.Майка ми ще идва да помага първите дни след изписването,защото след операцията незнам какво ще е положението.Вечер мисля да сме си тримата и да и обръщаме повече внимание и да и се радваме.Относно коликите ,казаха ми за едни немски капки ,които били доста ефективни и масово родителите ги използват.Смятам да поръчам,ако има желаещи мога да споделя линк

# 695
За режима силно се надявам да не е ревливо бебе госпожицата,всичко друго ще го нагласим някак.Майка ми ще идва да помага първите дни след изписването,защото след операцията незнам какво ще е положението.Вечер мисля да сме си тримата и да и обръщаме повече внимание и да и се радваме.Относно коликите ,казаха ми за едни немски капки ,които били доста ефективни и масово родителите ги използват.Смятам да поръчам,ако има желаещи мога да споделя линк

Лефакс и аз взех

# 696

Лефакс и аз взех
Да,точно те.Доволна ли си от тях?

# 697

Лефакс и аз взех
Да,точно те.Доволна ли си от тях?

Имам подобрение. Преди почваха коликите в 18:00 до 00:00. Сега в 22:00 до към 23

# 698
При големия син нищо не помагаше - нито Лефакс, нито Еспумизан, нито Биогая. Най-много полза като че ли видях от омнибиотик Панда, сега давам и на малкия, пък да видим. То не се води за колики конкретно, но сякаш помагаше да се регулира малко стомахчето.

# 699
До родилите вече - Вашите майки, ако са те при вас и Ви помагат, бъркат ли Ви се в гледането на детето? Моята майка е 2 седмици при нас и вече нямам търпение да си тръгне, колкото и тъпо да звучи… все има какво да каже, за гушкането, за това, че го слагам за 1 час на нашето легло, за стаята, че
била хладна, тя иска климатика да е на 25-26 градуса поне🙄🙄🙄🙄, все някакви коментари.
Не знам аз ли съм станала раздразнителна, защото почти не се наспивам или тя е напрягаща, макар че и приятеля ми е на същото мненине😀 искаме вече да сме си само тримата..

На нас за колики ни изписаха БиоАмика, ако някоя мама ги е ползвала, може ли да даде мнение? Дали запичат?

# 700
Все добри отзиви чувам за тези капки,за това мисля да поръчам,че незнам дали по нашите аптеки ги има.Чудех се за дегазин бебе,че доста ги рекламират и тях,но май ще се спра на немските.Останаха ми такива дребни неща за аптечката на бебчето,та събирам мнения за тези капки .
Омнибиотик панда,мисля че е пробиотик.

# 701
SissiK97 Честита да ви е Хрисия! 🩷 Да бъде здрава и благословена, а на мама бързо възстановяване! 🍀
Jakito999999 Много си права и ние минахме през ужаса на жълтеницата и събуждането, е просто няма будене, след като на два пъти дори помислих, че не диша. Мокрене с водичка, събличане, щипане по раменцето /така показа акушерката в болницата/, нищо. Едно бебче има нужда от няколко неща- да бъде нахранено, да бъде сухо, да му бъде топличко и някой да го гушка. Когато плаче не я оставяме, гушкаме, заспива и оставяме.
Относно коликите- ние засега нямаме, предполагам се дължи на Омнибиотик Панда, който приема от 6-я си ден. Също така сме и взели и Колийф по препоръка на педиатъра.

# 702
Дегазин, Лефакс, Еспумизан и др. - всички те са веществото Симетикон. Не си мислете, че савате нещо уау. По-скоро плащате различно. Обърнете внимание на дозировките и колко симетикон има в една доза.
И аз много се стараем преди 13 години да търся лефакс, ама като го намерих и сложих до Еспумизана, ми стана смешно.

# 703
BlackAngelll, при нас и двете баби се опитват да дават акъли, особено свекървата. С ММ ги срязваме и двете, твърдейки, че не сме малоумни и няма да уморим бебето, най-много то нас да умори от безсъние. 😂 Въпреки това всеки път като дойдат да го видят намират кусури, “не го дръж така”, “леко главичката”, “сега защо не го кърмиш, а му цедиш кърма”, “студено му е” и подобни. 😆 Леко тактично ги гоня от вкъщи 😆

Относно капките за колики, нашата педиатърка ни препоръча Abokoliken, билково е, без симетикон. Според нея на толкова малки бебета не се дава симетикон, защото има голяма вероятност да се запекат и да стане по-зле. Отделно даваме и Омнибиотик панда, не съм сигурна дали има ефект, но се мъчим 😆 Скоро мисля да взема Инфакол от Гърция да пробваме.

# 704
Аз тактично използвах грипа за оправдание, за да не ми виси никой на главата, само баба ми пуснах да дойде, че жената е на 86 и искрено му се радва.
В интерес на истината тя е доказателството, че може и да не се дава акъл - при положение, че е педиатър (отдавна пенсиониран) - любопитно ѝ е как са се променили нещата, но никога не си е позволила да дава непоискани съвети. А даже като попитам казва, че тя отдавна не практикува и не смее много да дава съвети, защото науката напредва и може да ме подведе.

Иначе Пандата е пробиотик, да. Педиатърката за колики и за някакъв чай от копър спомена, обаче на този етап нямам намерение да пробвам, ще видим как ще върви занапред.

Общи условия

Активация на акаунт