Февруарчета 2025 г. -Темa 6

• 28 395
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Този стол тук в Испания го рекламират за проблеми с инконтиненция, не за по-бързо стягане след раждане.
Не съм го ползвала, но ми стана забавна разликата в таргет аудиторията в различните страни.

# 736
До вече родилите майчета, които кърмят, вашите бебенца акат ли редовно? Нашия пропусна 3 дена и ми казаха да взема Мелилакс, веднага имаше ефект, но сега пак 2 дена не е акал… някои казват, че е нормално, така се усвоявала кърмата, други пък, че трябвало всеки ден да се изхожда, така не е редно да пропуска….

Здравей! Аз не съм родила и нямам личен опит, но на една лекция обясниха, че е нормално бебчетата да не акат всеки ден, че и по два. Това значи че усвояват всичкото мляко. Важното е когато се изходи, акото му да е с нормална консистенция и да не е твърдо. В този случай всичко е нормално. Ако е твърдо, значи бебчето е запечено и трябва да се предприемат някакви действия.

# 737
Това е приложението 😊

Daisy_D Радвам се ,че всичко е наред при вас .Ще споделите ли за кое приложение става въпрос,че да не се връщам назад да чета.
Моя комплект за изписването е от Айко взех 50 ти размер,но се замислям дали не е много малък .Ще видим като дойде момента да го облека

# 738
Удобно ли е да попитам жените родили секцио или на тези които им предстои и няма да минават през клизма, а ще използват свещички, кога ги слагате? Вечер преди секциото, или сутрин? Ако е сутрин колко време ще трябва да си отделя за това приключение? 🙂
Питам, тъй като аз в 6 сутринта трябва да съм в болницата, преди секциото. Лекарката ми каза, че може там да ми я дадат да си сложа, може и в къщи преди да отида, може и вечерта вкъщи. По принцип най-комфортно ще се чувствам вкъщи, но да исках да ти питам.

# 739
При кърменето се отделя хормона окситоцин, който предизвиква контракциите по принцип.
Мен при първото дете, докато кърмех ме болеше корема всеки път в началото, като менструални болки - беше много странно, но за седмица доста се беше прибрал.
Съвет към майките, които кърмите, пийте по 3 л вода поне и винаги до леглото или до себе си /ако не сте вкъщи / като започнете, гледайте да имате подготвена вода, ако няма кой да ви подаде по време на кърменето. В момента,в който бебето засуче се появява светкавична жажда, тъй като организма има нужда от много вода за производството на кърма. На мен ми е пресъхвала така устата, ако няма кой да ми подаде вода, че не искам да си спомням. Не е приятно да прекъснеш храненето и да идеш за вода, защото става война 😃

Това ми е от миналата бременност и се надявам при тази също да стане бързо прибирането на корема.

# 740
Кърмя го, но и допълвам с АМ за сега. Вчера бях на консултация за кърмене и взимам шуслерови соли 2,4,7 и 8 и рицунус комунис. Това за увеличаване на лактацията. А и лактогенен чай и ме посъветва и за някои храни да добавя. Ако искате ще споделя повече.  За изхожданията, бебчо е всеки ден по няколоко пъти, но с различно количество.
Почвам да си водя и табличка за хранене и изхождането.
До вече родилите майчета, които кърмят, вашите бебенца акат ли редовно? Нашия пропусна 3 дена и ми казаха да взема Мелилакс, веднага имаше ефект, но сега пак 2 дена не е акал… някои казват, че е нормално, така се усвоявала кърмата, други пък, че трябвало всеки ден да се изхожда, така не е редно да пропуска….

# 741
Удобно ли е да попитам жените родили секцио или на тези които им предстои и няма да минават през клизма, а ще използват свещички, кога ги слагате? Вечер преди секциото, или сутрин? Ако е сутрин колко време ще трябва да си отделя за това приключение? 🙂
Питам, тъй като аз в 6 сутринта трябва да съм в болницата, преди секциото. Лекарката ми каза, че може там да ми я дадат да си сложа, може и в къщи преди да отида, може и вечерта вкъщи. По принцип най-комфортно ще се чувствам вкъщи, но да исках да ти питам.
На мен ми казаха вечерта преди секциото да я използвам и след това никаква храна
Кърмя го, но и допълвам с АМ за сега. Вчера бях на консултация за кърмене и взимам шуслерови соли 2,4,7 и 8 и рицунус комунис. Това за увеличаване на лактацията. А и лактогенен чай и ме посъветва и за някои храни да добавя. Ако искате ще споделя повече.  За изхожданията, бебчо е всеки ден по няколоко пъти, но с различно количество.
Да, бих се радвала да споделите кои са храните?

# 742
  • Варна
За дрешките 56 размер на моя 52 см. младеж бяха големи.
За секциото клизма не са ми правили, бях ден по - рано в болницата.

# 743
На мен не са ми споменавали нищо за свещички.Ще ме приемат предния ден и може би няма нужда от тях

# 744
Да, реално това е терапия за стягане на тазово дъно.

Този стол тук в Испания го рекламират за проблеми с инконтиненция, не за по-бързо стягане след раждане.
Не съм го ползвала, но ми стана забавна разликата в таргет аудиторията в различните страни.

# 745
Здравейте, имам въпрос към мамите, които са родили нормално и имат външни и вътрешни шевове с биоразградими хирургически конци. За колко време ви се разградиха и паднаха!

# 746
С удоволствие споделям.

За закуска 3с.л. овесени ядки с кисело мляко + сурови орехи + сусам+ ленено семе+ стафиди
По 2 яйца на ден
Моркови
Авокадо
Жито варено
Мазна риба
Телешки джолан (вари се дълго докато месото падне от кокал и бульона е полезен)
Месо като цяло е добре да се хапва
Черен шоколад по парченце
2,5л вода на ден

На мен ми казаха вечерта преди секциото да я използвам и след това никаква храна
Кърмя го, но и допълвам с АМ за сега. Вчера бях на консултация за кърмене и взимам шуслерови соли 2,4,7 и 8 и рицунус комунис. Това за увеличаване на лактацията. А и лактогенен чай и ме посъветва и за някои храни да добавя. Ако искате ще споделя повече.  За изхожданията, бебчо е всеки ден по няколоко пъти, но с различно количество.
Да, бих се радвала да споделите кои са храните?

# 747
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 748
Здравейте, толкова малко бебе се очаква да се изхожда всеки ден. Хубаво е да проследите теглото дали наддава добре.

# 749
Здравейте, толкова малко бебе се очаква да се изхожда всеки ден. Хубаво е да проследите теглото дали наддава добре.
Здравейте! Да, наддава нормално, има и доста напишкани памперси, почти на всяко хранене го сменям

Общи условия

Активация на акаунт