Малките ски курорти в България

• 1 605
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Мальовица е единственото място, където получаваш дори повече от това, за което си отишъл! Обиколили сме всички ски курорти, но единствено там се връщаме! Природа, прекрасна база и обслужване на ниво! Децата обожават да ходят на Мальовица през всички сезони, защото са предвидени развлечения не само за зимата! А и допълнителният бонус е близкото разстояние до София, въпреки че ни е сборен пункт с приятелски семейства и от други градове и селища в района! Препоръчвам!!!

# 16
Ох, чак ме хвана яд, че онзи ден предплатих за Девин…
Нищо, оставям си Мальовица за догодина, поне да не се чудя къде да търся.

# 17
Ох, чак ме хвана яд, че онзи ден предплатих за Девин…
Нищо, оставям си Мальовица за догодина, поне да не се чудя къде да търся.

Мисля, че се сещам за кой хотел говорите. Един, който откриха през лятото ли? Сигурно изглежда като парадайс на фона на този град :Д

# 18
Парк хотел Модър се казва, нов е.

Така или иначе - доколкото виждам, Мальовица е резервирана до април. Явно ще трябва от рано да се ориентираме за догодина.

# 19
  • Някъде по Дунава
Ние ходим на Беклемето, защото ни е сравнително близо, 150 км. Само едното дете кара ски и това обезсмисли по - големите курорти. Отиваме сутрин към 9/9.30 и стоим до 16.00 ч. С другото дете сновем между пистата за шейни и кафетата.Вечер се прибираме. Обикновено по време на междусрочната ваканция правим  една, две нощувки, но на пистата тогава е препълнено.

# 20
  • София/Севлиево
Къде спите като ходите на Беклемето(ако има такива, които са оставали да спят)? На нас от Севлиево Узана и то са ни горе-долу на еднакво разстояние.Но не сме ходили.Само веднъж за няколко часа на Узана.Иначе като живеехме в София си правехме 2-3 дневни турове из Витоша.ММ още работи в София,малкия вече порасна и може пак да опитаме това лято...

# 21
  • Някъде по Дунава
Спали сме в Бели Осъм - Бабината къща и Балканец - хотел Край реката и къща Българче. Скоро попаднах на апартамент в Троян, който ми хареса като условия и цена, но не сме го посещавали.
Хотелите на Беклемето - Сима и Вия Траяна като цяло са прилични, но местата бързо се заемат.

# 22
Докато са малки децата и с умения на начинаещи е по-лесно. Сякаш обаче вариантите за напреднали извън големите курорти се броят на пръсти. Моите се спускат по всички писти на Пампорово и макар Узана да ни е на половината път(във Варна сме), не съм убедена дали бихме били удовлетворени от ходене там. Кои са всъщност бюджетните места за напреднали скиори - Картала, Мальовица ?

# 23
Добринище - Безбог е един и същ курорт. Ако имаш панти - ходиш от Безбог нагоре и после се пускаш, като имаш избор и да продължиш през Пирин. Ако си с обикновени алпийски ски - до Безбог с лифта и спускане до Добринище по пистите, които на времето бяха прост ски-път. Не е особено интересно от техническа гледна точка, но като за среден скиор и любител на природата е чудничко.
С Мальовица е подобно. Интересно е с панти от комплекса, по-скоро от хижата нагоре. Пистите не са нещо особено, сега не знам как е с лифтовете, оня фараонския* на Ръждавица подновиха ли го? Мина новина, че школата са я преформатирали на супер скъп хотел. Според мен престой в бг хотел е само за чужденци (богати) или за бг крадци, крали народната пара и чудещи се къде да я похарчат. Политици, софиянци, програмисти, ей такава пасмина.

*
Скрит текст:
Фараонски - от вица - Роби, гребете по-бързо, че фараона иска да кара водни ски!

# 24
По новините съобщиха,че ски-пистата при връх Ком била пусната отново. А Ком е до границата със Сърбия. И се почудих кой ще се литне да отиде да кара ски чак там?!

# 25
Току-що гледах репортаж по ТВ, че е открита нова ски писта до Варна - Вълчи дол. Варненци да отидат да разузнаят и да споделят впечатления тук! Simple Smile
А, сега върнах и видях, че е много малка. Но за начинаещи и за деца е добре.

# 26
Току-що гледах репортаж по ТВ, че е открита нова ски писта до Варна - Вълчи дол. Варненци да отидат да разузнаят и да споделят впечатления тук! Simple Smile
Не е нова.
Просто във Варнеско рядко пада сняг.
Няма как да е голяма, няма планина във варна

# 27
Не е нова.
Просто във Варнеско рядко пада сняг.
Няма как да е голяма, няма планина във варна
Ясно. Представиха я като нова, но може просто някакви нови неща да са направили, да е реновирана, така да се каже, и да й правят реклама.

# 28
По новините на обяд и аз чух, че я споменаха, но не се заслушах.

# 29
Здравейте, въпроса ми е към скиори, които са се качвали на осогово, Кюстендил, попаднах на информация, че има писта на 2 км. по пътя след ски център осогово, която е по - дълга, но полегата за начинаещи, работи ли тази писта? Понеже съм начинаеща ми се иска нещо, където няма много навалица, а пък и да не е съвсем детска пистата. До колкото разбрах е при хотел Три буки и се казва пистата трите буки.

Общи условия

Активация на акаунт