Малките ски курорти в България

• 1 602
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
Добринище - Безбог е един и същ курорт. Ако имаш панти - ходиш от Безбог нагоре и после се пускаш, като имаш избор и да продължиш през Пирин. Ако си с обикновени алпийски ски - до Безбог с лифта и спускане до Добринище по пистите, които на времето бяха прост ски-път. Не е особено интересно от техническа гледна точка, но като за среден скиор и любител на природата е чудничко.
С Мальовица е подобно. Интересно е с панти от комплекса, по-скоро от хижата нагоре. Пистите не са нещо особено, сега не знам как е с лифтовете, оня фараонския* на Ръждавица подновиха ли го? Мина новина, че школата са я преформатирали на супер скъп хотел. Според мен престой в бг хотел е само за чужденци (богати) или за бг крадци, крали народната пара и чудещи се къде да я похарчат. Политици, софиянци, програмисти, ей такава пасмина.

*
Скрит текст:
Фараонски - от вица - Роби, гребете по-бързо, че фараона иска да кара водни ски!

Аз тъкмо се върнах от няколко дни на Мальовица. Модернизирано е ЦПШ-то, но хотелът бих нарекла "обикновен" просто е обновен. Не е супер скъп и не е някакъв лукс. Идеално си е. Направили са много хубаво лоби с панорама към пистата, поляната и дори върха се вижда.
Хижата не е пипана, но е уютна и хубава.
Лифт все още няма, но според местните до догодина трябва да са успели да го инсталират и да му се радваме.

# 31
Къде няма лифт? На Меча поляна или на Ръждавица? Или за хижата става дума? Там никога не е имало, само навремето едно влекче с прикачни тегличи (не мисля, че тук пишещите мами знаят що е то Simple Smile ) но то много рядко работеше, защото беше инсталирано точно под улея от ляво на Куклата, а там си е винаги лавиноопасно.

# 32
Къде няма лифт? На Меча поляна или на Ръждавица? Или за хижата става дума? Там никога не е имало, само навремето едно влекче с прикачни тегличи (не мисля, че тук пишещите мами знаят що е то Simple Smile ) но то много рядко работеше, защото беше инсталирано точно под улея от ляво на Куклата, а там си е винаги лавиноопасно.

Още е влек на Мальовица, но обещават, че работят по изграждането на лифт, което много ще развие района.

# 33
На хижа "Звездица" на Витоша има ски писта,която работи и нощем.

Общи условия

Активация на акаунт