Игор

• 1 917
  • 53
  •   1
Отговори
# 45
То, че има, има някакви, ама или са ми неприятни като Пацо, което никога не бих  ползвала, или не ги свързвам с конкретното име. Стъки не ми говори абсолютно нищо. Не би ми хрумнало на Стоян да кажа Стъки, а ако ми се представи като Стъки ще си помисля "Що за име е това?". Тони за мен е от Антон/ Антония, румба е латиноамерикански танц.

# 46
  • Пловдив
И аз към тези, които не го харесват.

# 47
На мен ми харесва. Представям си снажен красавец (богатир).
Дори Игор от творчеството на Тери Пратчет не ми разваля асоциацията. Thinking

# 48
Харесва ми. Звучи силно и същевременно поетично. В България не е много разпространено, което за мен е предимство.

# 49
На мен също не ми харесва. Вече масово децата се кръщават с имена от различни страни. Чувала съм и Джак например. Хубаво име, но представете си Джак Иванов.... Нямам против чуждите имена, но да звучат добре с презимето и фамилията. Някой беше споменал, че после на децата му презимето ще бъде Игоров, което въобще не звучи добре. Друг е въпроса ако един от родителите е руснак. Тогава има логика детето да е с руско име.

# 50
Презимето може да е без наставка и да стане да речем Иван Мариян Станчев.

# 51
Игор никога няма да попитам дали е скандинавец и това ще важи за повечето хора. Може името да е със скандинавски корени, но истината е, че се свързва предимно с Русия. Не бих си кръстила детето с подобно име предвид нажежелите политически отношения. Освен ако не сте фен на Путин естествено.

За оффтопика относно умалителните по-горе съм на мнението на Мама Ру. Стъки, Пацо, Румба... бягай от тука. Joy

# 52
  • София
На мен ми е любимо. Според мен от популярността на операта "Княз Игор" идва възприемането на името като руско. Ех, този Бородин...!!! 🙃
Ами трябва да имате добра представа защо самите Вие, родителите, го харесвате. Ако в представите Ви то носи пълнота, добруване, успех, мечти, любов и още нещо - става ❤️ Ако е просто заради звученето и от екстравагантност, едва ли има смисъл да му причинявате "руска" идентичност. (Е, има творци и артисти, за които и екстравагантността е смисъл....но да не дълбаем толкова) 😀

# 53
Ако детето живее в България, ми е нелепо.

Общи условия

Активация на акаунт