Всичко за дамските чанти – 4

• 67 753
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Бих, зависи къде ще я нося, но бих. Носих една прекрасна чанта на работа до почти физическия ѝ край, според мен носена чанта с история е красива. И сега мисля да си избера такава от моите и да се сбогувам с другите, след като им се изкефя няколко пъти.

# 601
Ако имаш Picotin azalee я купувам да знаеш. Ама ще се пазарим! Joy

# 602
Нищо розово нямам. Но е много як цвят, аз пазарих една испанка за нейната скоро. Пикотините ще си оставя, поне 2. Бъркините ще разкарам, просто с това ми променено ежедневие- искам само един и то голям..

# 603
  • Бургас
Момичета, мисля, че в тази тема четох някоя от вас да се оплаква от задържане на пратка на митница. Скролнах назад, но не намирам.
Чакам чанта, която поръчах от HEWI и изобщо не съм погледнала, че продавача е от Англия. Ако го бях видяла, нямаше изобщо да дам БГ адрес, а директно на някой превозвач. Пратката е изпратена на 12.5 с Royal Mail. Вчера получих имейл от HEWI да потвърдя, че съм получила пратката, за да могат да платят на продавача и така се присетих, че всъщност още не съм получила нищо. Проверих тракинг номера, където си пише, че е на митница София от 20.5.2025 със статус "Pending" (This item is still being assessed by the destination customs authority. If any further information is required before release they will contact the recipient directly)

Никой не ми е звънял и се чудя защо е на митница в София, след като аз съм в Бургас. Не е ли редно да дойде тук и тук да ме търсят? Изобщо как се процедира? Аз ли трябва да звъня или трябва да чакам те да ме потърсят? Някой с опит?

# 604
Носих някога една работна чанта до почти скъсване, сега не знам....
Тогава само нея имах, а сега имам пет работни големи чанти и две средни.....
И искам още 🤣
Хвърлила съм око на една Е.Франчи Авеню чанта (прилича на Тотеме доста)

За митницата - потърсете митнически агент в София да се заеме с освабождаването или говорете с куриера да я пренасочи за Бургас

# 605
  • Бургас
Никой не ми се е обадил. DHL ми звънят винаги ако се е налагало или ми пишат имейл.
Royal Mail  не знам от кой се представляват в БГ.
Затова и питах дали някой има опит с такава ситуация.

# 606
Аз чаках 20 дни чанта от Англия, като изкара 10-тина дни на митницата в София. Аз съм във Варна, ни митницата си я мина в София. Доставката беше с DHL. Мен също никой не ме потърси. Аз звъннах накрая да ги търся. Уж изпратили имейл, но аз не го бях получила. Пак ми изпратиха, пак не го получих. Дадох друг имейл и там вече получих. Телефонният ми номер грешен се оказа... Но трябва да се свържете, няма друг начин. Трябва да се дадат документи. Трябва ЕОРИ номер, за да ти освободят пратката от митницата. Аз нямах ЕОРИ... не знаех какво е това... но изкараха, на мъжа ми, че до него бях поръчала.

# 607
  • Велико Търново
Аз имам дълга връзка с DHL, докато чаках да ми освободят балната рокля на дъщеря ми, която пристигна от Америка.Накрая станах близка с един търпелив господин от там.Сега съм му обещала снимка от бала-хаха!
Така, че LaDiDa пиши им, и попътен вятър на Краска!

# 608
LaDiDa, тази информация намерих в нета:

Royal Mail Англия(Великобритания) работят с GLS Group, те от своя страна за представител в България имат Интерлогистика ЕООД Варна с координати:

9000 Варна
ул. Цар Симеон I, № 32, ет. 4
тел.: 052 632193, 600659, 609545
факс: 052 632194
E-mail: airfreight@interlogistica.bg
roadcargo@interlogistica.bg
containers@interlogistica.bg
customs@interlogistica.bg

1592 София бул. Христофор Колумб 58, ет.1
тел.: 02 8713813, 8713455
факс: 02 8713824
тел.: моб.: 0887 713813, 0895 771554
E-mail: sofcourier@interlogistica.bg

# 609
Здравейте, записвам се в темата с голям интерес - не съм много активна във форума и не съм я видяла по-рано, но я прочетох цялата с интерес. Обикновено чета подфорумите в Reddit за отделните марки или този за чанти и оттам събирам информация за модели, ревюта на марки и т.н., но се радвам, че и тук има с кого да си поговоря на тази тема. Чантите, които ползвам, са нисък до среден клас, но съм доволна от всички модели, които имам: Longchamp Le Pliage (M и pаничка), Strathberry East/West Mini Quilting, Coach Teri, MK woc, Vanessa Bruno Moon Hobo, Furla 1927, Weekend Max Mara Pasticcino. Видях, че Furla е доста недолюбвана в темата, но това е чантата, за която получавам най-много комплименти, просто марката тук е неизвестна и всеки ме пита Simple Smile Имам и няколко кожени чанти, които не са маркови, купувани по време на пътувания и са доста ефектни, тип етно. Обичам да нося и платнени торби и раници, ползвам такива на Fjällräven, 66 North, Guess, Jack Wolfskin.

Иска ми се да се сдобия с нещо луксозно, като естетически най-много ми допадат моделите на Tod's. Дори в момента имат до 40% намаление на избрани модели, но няма цвета, който търся за определения модел. Ако някой има опит с марката, ще се радвам да сподели, но ревютата са им отлични. Просто на така наречените mid luxury марки цените подскочиха толкова, че си струва да се плати малко повече или да не се купят 2-3 чанти, а само 1, но да се премине в по-висока категория (мои си размисли, разбира се). А и покрай социалните медии и споделянето на едни и същи модели стана едно пренасищане, не знам вие как го усещате...

Някой беше споменал сайта MDL - благодаря, не го знаех, гледам правят добри намаления на скъпи марки и ще следя. Благодаря и на NiaV за разказите: страхотно поднесени, има съспенс и добър финал, че даже и cliff hanger за следващия сезон Simple Smile Радвам се много, че Ви се получават нещата и че споделяте тези красоти, в Reddit най-много оплаквания имат от магазините на Hermes в Италия, но те са от американски туристи. Ще следя с интерес бъдещите сводки!

# 610
Хммм не бих определила тези брандове като ‘нисък до среден клас’, но съм съгласна, че цените на mid luxury, както и на баш luxury скочиха ужасно много. Скоро ходих да разгледам Miu Miu със сладки спомени за времето, в което беше по-свежата, доста по-евтинка сестра на Прада. В момента са доста съпоставими с Hermes като цени.
Tod’s правят великолепни, меки, удобни, разкошни обувки с внимание към детайла. Имала съм само една тяхна чанта в крайно непрактичен небесно син цвят, която обаче повече от 10г не е мръднала. Не съм срещала лош отзив и в Италиано средите, бих се учудила ако качеството им не е чудесно. Редит нищо не разбират от Hermes в Италия, просто играта се различава от Щатите и haters gonna hate.
За клифхенгър ще спомена, че след като си свърша работата в София, ще се насоча към Париж, имало чанти и то интересни. Stay tuned.

# 611
  • София

Иска ми се да се сдобия с нещо луксозно, като естетически най-много ми допадат моделите на Tod's. Дори в момента имат до 40% намаление на избрани модели, но няма цвета, който търся за определения модел. Ако някой има опит с марката, ще се радвам да сподели, но ревютата са им отлични. Просто на така наречените mid luxury марки цените подскочиха толкова, че си струва да се плати малко повече или да не се купят 2-3 чанти, а само 1, но да се премине в по-висока категория (мои си размисли, разбира се). А и покрай социалните медии и споделянето на едни и същи модели стана едно пренасищане, не знам вие как го усещате...

Преди 3 години бях решила, че искам два конкретни модела на Tod’s и отивам в бутика им в Милано. Колкото ми харесаха на снимка, толкова на живо ми бяха тотално разочарование. Има някои дребни детайли, които заради себе си не ми позволяват да дам тази цена за това качество, а те бяха станали вече доста скъпи. Обувки не съм заглеждала, защото всеизвестните им мокасини не са ми любими. Отидох в съседен бутик на Hogan, което е по-евтината версия - чантите още по-голямо разочарование, включително криви детайли, шевове и т.н. Тогава си купих от тях спортни кожени кецове, сториха ми се страшно удобни в магазина. Правят ти профил, опаковат ги в кутия, торбичка от дебел картон, понеже валеше ми дадоха даже найлонова такава, за да не се мокри хартиената - въобще обслужване, което някак да оправдава цените на това, което продават.
Започнах да ги посещавам редовно и в един аутлет и виждам, че и на двете марки нещата си ги има и дори с 30-40% никой не ги купува. Затова моето скромно мнение е да си поръчате с възможност за връщане, защото когато дойде чантата вероятно ще си задавате въпрос кое точно в нея струва 2000 евро, освен разбира се ако логото не е важно. И най-важното, на мен всяка чанта ми омръзва на най-много втората година, а на вас?

# 612
Тодс нещо не ме възторгват в чантите
Но съм загледала тази, нов модел им е

# 613
  • Отвъд алеята зад шкафа
Tod's и Hogan се предлагат в Бг от viasaborna, сезонно има и намаления, хващала съм 50%. Имам 2 чифта Hogan маратонки, едните са купувани от Рим, много съм доволна от качеството им. Чантите не съм ги заглеждала.

# 614
  • София
Al, хубава е.

sereiadomar, много е индивидуално това дали е по-добре да си купиш една luxury, вместо 2-3 среден клас. Например, ако си взема една Demelier и една Polene, ще дам около 2000 лева. За да се кача във високия клас, отивам на 5-6 000 лева. Разликата е доста сериозна.

За срещата, ще направя всичко възможно да дойда.

Общи условия

Активация на акаунт