Естетични процедури за лице и тяло – 60 тема

• 50 604
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Да не говорим, че и лекарите дерматолози понякога не действат много професионално, но това си остава за сметка на пациентите. Първата ми по-сериозна процедура беше химичен пилинг и преди това проучвах много и се колебаех къде да го направя, като в крайна сметка отидох при една лекарка в клиниката на д-р Денкова. Първо се бяхме разбрали да бъдат 3 пилинга през определен период, но след тях докторката ми препоръча да направя още един за по-добри резултати. И след четвъртата процедура кожата ми се съсипа безвъзвратно, а разширените пори от акнето така си останаха. Години вече се боря с възпалената кожа с променливи резултати, но и вече не посмях да направя никаква друга процедура. Само чета как са напреднали технологиите и как се разкрасяват другите хора Simple Smile

# 211
За мен зъболекар не трябва да поставя филър, нито медицинска сестра. Анатомията на лицето е сложна и да - зъболекар не я познава, камо ли медицинска сестра, да не говорим козметик.

На мен са ми правели ехограф, преди някои инжекционни процедури, за да не се засегне нерв или артерия, преди да ме бодат.

Протоколът не е задължителен, а е препоръчителен. Винаги се препоръчва да се поставя ботокс и в трите зони, особено при силно изявени мимики. Иначе се компенсира от други зони, които влошават качеството си, за сметка на тази, в която е поставен ботокс. При мен имаше такъв ефект и затова започнахме да слагаме от няколко години и в трите зони.

Сега се замислям, че Рима Соми е зъболекар. Неслучайно и резултатите на нейните пациенти са такива. Аз всеки път оставам потресена от гротеската, която прави....

# 212
КРР ето ги:

От както ги  открих в Тему на супер цени ги взимам само от там😊

# 213
При Рима Соми не е проблем, че е зъболекар, а естетиката й е такава, както и на клиентите, които я търсят.

# 214
Подкрепям КРР. Не виждам място за компромиси по отношение това кой и какво ще прави на лицето ми.
И с естетичната хирургия е като с всичко останало, но резултатите и мащабите на поражение могат да бъдат огромни.
Аз също поставях ботокс в трите зони и много се омекоти мимиката без да ме мумифицира - доволна бях. Вероятно има специфики, но при мен съкращението на мускулите е голямо, от ученичка.
Някъде четох/слушах за Алекс Раева, която твърдеше,че също правела много мимики, но за да се подготви за водеща на предаване, 3 месеца тренирала и потушила това. Благородно й завиждам, ако това е истината Simple Smile

# 215
КРР ето ги:

Може ли линк>?

Моя приятелка винаги ми се чуди защо плащам по-малко отколкото тя.
А то е в разликата в единиците, които ни поставят. При мен са до 10-12, а при нея над 50. Тя иска да е силно бетонирана и грам мимика да няма... Аз избягвам този вид на мумия.

# 216
КРР ето ги:

При мен незнам защо много бързо ср отделят.Другите ленти също.Започвам да си мисля,че не са за моята форма на лицето.

# 217
Бг сайта ,от който е снимката е еmiline  patches, а иначе в Тему като напишете силиконови пачове ще ви излезнат много , и на много по-добри цени.Вече гк пробвах и от двете места ,еднакви са.Хубаво е на 25-30 дена да се сменят ,защото започват да се разлепят .

# 218
Не е нужно да си точно дерматолог за да правиш такива процедури ,но да си лекар -да(специално е България)стига да си преминал обучение.В UK всеки може да поставя,няма никакви регулации .В по-голямата част от света инжекторите са специално обучени сестри,които работят към офиси на пластични хирурзи и правят всички процедури .Така,че въпросът дали е била дерматолог е нерелевантен и наивен ,въпросът е дали има признато в бг.медицинско образувание и право да практикува.Под какъв регистриран бизнес е работила и какви  точно продукти е използвала-паспорти сертификати .
Точно така е. Според мен и друг тип лекари, например хирурзи, биха могли да са отлични инжектори.
За зъболекарите знам, че изучават в детайли лицева анатомия, не съм запозната дали имат право да извършват подобни манипулации. За мен по-скоро въпросът е морален: това е необятна наука с непрекъснато развиващи се нови технологии. Тоест лекар, който предпочита да инвестира времето си в това да поема странични ангажименти като поставяне на филъри, а не в обучения, за мен е меркантилен и не бих се доверила за каквато и да била процедура, дори и почистване на зъбен камък.

Зачетох се за това кой може да поставя филъри и общо-взето в развитите държави това е ограничено само до лекарска дейност. Явно използват неясната формулировка на закона в България, за да се измъкнат, надявам се тези мерки да се затегнат.

А госпожа Арина няма медицинско образование. Гледах я в Диви и красиви (където беше потресаваща и между другото, изобщо не изглежда като на снимките) и си каза, че е козметик, а кой дипломиран медик няма да се изтъкне.

# 219
В Щатите има голям проблем с такива “инжектори”.И не могат да се справят с тях.Така че за развитите държави- навсякъде ги има такива.Въпросът е хората защо се оставят в техни ръце.

# 220
В България няма регулации за това кой може да поставя, къде да се поставя и т.н. Всъщност, това е и борбата на хората от бранша - да се регулира тази дейност.

Ако се регулира и се наложат високи глоби и/или наказателна отговорност, няма да се прави от Сульо и Пульо (в тях слагам и меркантилни зъболекари). Всъщност за зъболекарите - ако тези, които слагат филъри, бяха добри и търсени в основната си дейност, нямаше да поставят филъри.

Аз се радвам, че така се развиха нещата (с изключение за пострадалите). Според мен ще има положителни последици.

Поръчах лепенки и от Тему Grin

# 221
Имам познати, които си поставят филър в устните при зъболекар. Винаги съм се чудила защо го правят. Свършиха се добрите дерматолози ли, какво?! Всеки решава за себе си какъв риск да поеме. Не съм от тези смелчаги аз.

Даже сега ме е страх и при Георгиевски да отида. Последният път след поставяне на ботокс се обринах отстрани на пачия крак, не ми се беше случвало досега. Иначе ми оставя да си движа само веждите, всичко друго е пълен блокаж. По протокол ми сложи 64 единици, а дотогава са ми поставяли макс 35.

# 222
Изобщо не мисля, че нещо ще се регулира. Всяко чудо за три дни - това е положението у нас по всякакви други въпроси, не виждам как естетичните процедури ще са изключение.

До скоро поставях около 20 единици, последния път 25. Нямам силна мимика и при мен ботокс държи по средно 6-8 месеца като мога да изкарам и малко повече. По протокол знам, че слагат 60 и отгоре, но лично аз не бих се съгласила. Според мен организмът изгражда толерантност и с времето спира да реагира по очаквания начин.

# 223
https://www.instagram.com/reel/DFV-1j2q5gy/

в Лондон даже на улицата слагат ботокса.....

# 224
В Щатите има голям проблем с такива “инжектори”.И не могат да се справят с тях.Така че за развитите държави- навсякъде ги има такива.Въпросът е хората защо се оставят в техни ръце.
Извинявам се за неточността, аз просто не включвам САЩ и Великобритания към развитите страни Laughing

Надявам се да се разбере какъв е бил проблемът с тази шарлатанка Арина - дали е поставяно голямо количество или ботоксът е бил фалшив.

Общи условия

Активация на акаунт