Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки - 3

• 2 230
  • 41
  •   1
Отговори
старата тема

Ние сме група анонимни шашавелки, които за щастие не са болни от нищо сериозно, но се тревожат и се самодиагностицират с наистина страховити заболявания.   Crazy Flutter Crazy

Ако си един от нас и имаш нужда от хора, които ще те разберат и няма да въртят очи, когато ОТНОВО си си намерил здравословен проблем или пък имаш близък, който е член на нашия "клуб" ЗАПОВЯДАЙ в темата ни!

Хипохондрията не е болест, но ние и от нея сме болни!

# 1
Какво реално е ендометриоза? Имам болезнени цикли (но не всеки месец), в смисъл, че буквално не мога да се мръдна от болка. Спазми, повръщам, разстройство. Това е първите няколко часа. Болезнени в смисъл по-болезнени отколкото когато ми вадиха нокът хирургически, след като упойката премина. Буквално че не мога да мръдна от болка означава буквално, а не е преувеличение.

Сега чакам за инвитро, защото се оказа, че тръбите са ми запушени. Затова взех да се притеснявам има ли някакъв шанс да имам ендометриоза, ама не съм го споменавала пред лекари, за да не се излагам.

Казаха ми, че запушените тръби са най-вероятно от операция за премахване на апендикс, която ми правиха като бях дете. Уж от перитонит, обаче тогава нямах възпаление, ами баба ми беше хипохондричка и ми измисляше всякакви болести и беше убедителна пред докторите. Успя да ми сложи и диагноза епилепсия без да съм имала припадъци. Натровиха се от хапчета против епилепсия и ми окапа косата като ученичка. Махнаха ми и сливиците. Освободи ме от физическо и не ми даваше да правя никакви физически упражнения. Буквално. Атрофирах. 15 минути стоене права ме изморяваше. Майка ми ме беше изоставила и я виждах по веднъж на няколко месеца и баба ми, от страна на баща ми, ме използваше, за да си търси внимание пред всички, как тя и баща ми "станали жертва за мен". Добре, че съм интелигентна и психически нормална, че успях да си подредя живота по някакъв начин, ама сега нямам доверие на доктори.

# 2
Аз имам ендометриоза, това ми е доказано с лапароскопия, не е от хипохондрията. Grinning
Какво да ти кажа, хронично заболяване като хронично заболяване, понякога пречи на забременяването, не мен не ми попречи. Имах ендометриозни кисти, след като родих, не са се появявали. Боли си ме коремът по време на цикъл, но аз съм свикнала, едно-две но-шпа оправят положението.

# 3
Запис от още една щура хипохондричка с онкофобия. Тегло е!

# 4
Вчера бях при невролог за болките в рамото и гърба. Прегледа ме внимателно човека, изслуша ми оплакванията, постави някаква диагноза, но в заключение каза, че не съм болна от нищо и че трябва да започна да се грижа за себе си и моите мисли, и че единствено аз мога да си помогна. Тръгнах си спокойна, но да видим докога:)

# 5
  • Карлово
Ани,
За болките в рамото и гърба  много ми помагат  упражненията. Потърси в  you tube. Харесай си и опитай.

# 6
  • Враца
И опитен кинезитерапевт. Аз имах болки в гърба, разбира се веднага ги направих на симптоми. Попаднах на супер отговорен човек и страшно ми помогна. Имах само плексит Simple Smile

Иначе разписвам се - хипохондрик с онкофобия, подобно на Kamille252..

Предстоят ми профилактични мамография и ехография и все ги отлагам, но трябва да се стегна и да отида.

# 7
Запис от още една щура хипохондричка с онкофобия. Тегло е!
И аз съм така, наистина е тежко.

# 8
wa_wa , с теб сме познайници и от друга група, та - гуш!
Аз минах всички профилактични миналата и тази седмица. Днес ЛЛ ми вика излседванията ти са за рамка да ги показвам как трябва да изглеждат тези на напълно здрав човек. Аз седя,мигам и не вярвам.. викам ами,ако са ми ги объркали?! Тегло! И понеже водих малкото с мен за слушалка и бележка за ДГ сега съм се спекла дали не сме олепили и грип.. не, че не е навсякъде в момента, но!

# 9
Според невролога, който посетих имам фибромиалгия. Четох, обаче че тази диагноза се поставя от ревматолог, та сега се чудя дали и такъв специалист да не посетя.
Отделно вечер като изпия чаша джин с тоник и всичко ми минава, та не знам...
Иначе посещавах около година кинезитерапевт поне веднъж седмично. Спрях не за друго, но специалистът ми беше познат и честно казано е рамките на процедурата ми надуваше главата с личните си проблеми, а като почна да си прави думата за пари назаем и спрях. Иначе ми действаше добре.

# 10
И аз да се разпиша отново 😀
От няколко дни съм полудяла пак с лимфни възли. Гледах някъде някакво клипче как да си проверим лимфните възли и се започна едно пипане ..то не е шия ..то не е глава ,то не са гърди ..то не е ключица …и сега уж съм си напипала нещо над ключицата отляво ..веднъж уж го има ,другия път го напипвам като някакво сухожилие ..абе страшна работа. И вече се диагностицирах.
Въпреки че преди два месеца бях на ехография на щитовидна (профилактично) и лекаря мина през всички възли и тн и каза ,че няма нищо никъде .

# 11
Това лесно се решава - иди си пусни една ПКК. Simple Smile

# 12
И аз започнах да имам съмнения за лимфите на врата. Нищо не напипвам, но всъщност болката тръгна от дясното ухо надолу по шията, сега усещам едната си сливица по-голяма и болезнена и болката мигрира към ухото. Бях на УНГ преди 2 седмици, той смята, че имам гъбички в ухото. Мисля, че имам и задна хрема, поне така усещам. Болката е от началото на януари, ту минава, ти започва, междувременно грипа ме хвана и пихме с моя мъж Тамифлу. Иначе от ръката сега ме наболява рамото, имах и болка в двете китки, повече в дясната и беше леко подпухнала.  Преди малко си пуснах ПКК, разбира се четох за лимфом и се филмирах яко.

# 13
Това лесно се решава - иди си пусни една ПКК. Simple Smile

С тия лимфни възли и ПКК така се филмирах миналата година ,че още си се чудя на акъла .
Пак така напипвах лимфни възли като грахчета, пуснах си ПКК и излезнаха леко завишени лимфоцити. Нямаше и една единица . От там като почнах едно ходене по хематолози ,то беше чудо. От там в София в някаква специализирана клиника ми правиха имунофенотипизиране или нещо подобно беше на лимфоцити …налях над 500 лв за изследвания ..без да броя за пътните и загубеното време + безумния стрес … накрая ми казаха ,че всичко е нормално.

# 14
Да ви кажа, ужасно се дразня на себе си, а и на моя мъж. Отпуснали сме, преживяхме голям стрес и след това не сме същите, а имаме малко дете. Гледам другите хора спокойни, усмихнати, а в нашите глави само лудости. Той поне не е хипохондрия, но е нерва, но сме се събрали.

Общи условия

Активация на акаунт