ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 19 115
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
beautyaddicted, и при нас е същото плюнчи се и отказва да яде. Хапва кърмата (50, 80 гр.) и през ядене добавката, но рядко цялата. Правихме всякакви изследвания нищо нередно не се видя. Аз предполагам, че от скок или може и зъбки да са понякога започват от третия месец.

Песнички му пея всякакви, най-вече репертоара от една книжка “Песнички в рими” (музикална играчка) и има едно плюшено куче, което е същия герой от книжката и пее още повече песнички. Обича да натиска бутоните за песни с крака, аз го слагам на шезлонга и съм срещу него на креслото за хранене и държа музикалните играчки до краката му и той натиска бутоните и много се радва. Има и едно много малко пияно с три клавиша и класическа музика на него и с него също. Кът за игра има, но не обича още много да се търкаля там. Всеки ден го слагам в раницата за носене и на двора, но е голямо мрънкало, все едно му е неудобно.

# 31

Е такъв ми е уреда за готвене на пара.
Аз пея всичко друго,освен детски песни.Рядко "Зайченцето бяло","Зеленчуци,който не яде".
По принцип ретро Преслава,Ивана,Азис😁и народни песни.Ама и то вие с мене,мъжо иска да ни гони.Днес цял ден си говорим.Много гъчи вече.

# 32
Благодаря за споделянето, Лунатичка.
Доволна ли си от този уред?

Е такъв ми е уреда за готвене на пара.
Аз пея всичко друго,освен детски песни.Рядко "Зайченцето бяло","Зеленчуци,който не яде".
По принцип ретро Преслава,Ивана,Азис😁и народни песни.Ама и то вие с мене,мъжо иска да ни гони.Днес цял ден си говорим.Много гъчи вече.

# 33
Един път го пробвах и го прибрах.Сложих ориз,зеленчуци и риба.Доволна съм,но като цяло едно готвене не е достатъчно за реална преценка.

# 34
Благодаря за новата тема! 🪷

И ние пеем всякакви песни, но най-вече вкъщи звучи Imagine Dragons, защото баткото им е голям фен и знае всички песни. Като ме хване, че му пея за патетата (па-па-па) и много се ядосва, щяла съм да му разваля вкуса за музика 😀

Иначе навън не излизаме без машинката за бял шум, без нея почти невъзможно да заспи навън, но с нея засега е гарантиран успехът (дано и занапред го успокоява).

# 35
Еееееее, Sway, час аз се подразних, ти как реагира на забележката за Кайра? Хем вързана, хем с намардник,, хем настрани! Какъв им беше довода на недоволните?

Добре, че баща и е по пеенето на моята 🤭 Аз пея като се присетя, ама през цялото останало време все и говоря нещо 🤣най-често и “мамче това, мами онова” и баща и се чуди защо наричам бебто “мама” 🤣 Апитвам се да му обясня, че това е най-съкровенато обръщение в България, но майка му беше короната в програмата като беше тук, върви по мен и ми нарежда да не съм наричала бебето с имена 🤦🏼♀🤣

# 36
Мая, довода беше, че щяла да ухапе децата и кучетата и щяла да ги изяде ... Пак казвам, тя през цялото време не мръдна от количката. Но манталитет. И аз ги разбирам респектираща е, но като виждаш, че кучето не лае и не се дърпа.
И аз викам маме това, маме онова, но гледам и по име да го наричам. Баба му му говори "Симеоне, кучетата по бързо си научиха името от тебе" Joy

# 37
И аз мога да препоръчам Бръмозавър като Moonlit. Има един прейлист от около час, който и за приспиване ни е звучал. Наистина синтезаторът идва малко в повече, но пък са разнообразни песни. На Маргаритка и аз възлагах надежди да не са така разлигавени, но не намирах голям избор в Youtube. Сега разбирам да погледна и в Spotify, Ljoli. Там обаче нямаме премиум абонамент и ще ме дразнят рекламите.
Иначе напоследък много обичаме и двете да си пуснем радиото и да танцуваме и да си пеем, като тя ми е на рамото. Това е начинът ни за приспиване без хранене през деня. Радиото е с най-добрите песни от 80-те и 90-те и пускат понякога и някоя актуална песен, но няма реклами и говорене.
А първата ѝ любов е Елвис. Минахме и през Елтън и Крис Риа, понякога и Фреди. Изтънчен вкус, какво да ви кажа. 😊
За белия шум още не съм категорична, че ни помага. Пускам го, но май със същия успех мога да пусна и приспивна песен.

Неща, които в първите месеци бяха актуални, вече не са. Например на топката не обича вече дълго време, предпочита да се разхождаме напред назад, за да гледа. Прекалено статично ѝ стана. Сешоарът все още е включен в банята, но вече е по-скоро с топлеща функция, а не за успокояване.

Янинка, не се отказвай да предлагаш. И при нас не признаваше гимнастиката до скоро. В един момент я откри. Днес за пръв път я сложих на шезлонга и поседя няколко минути да свърша поне нещо в кухнята. За раницата за носене аз си засичах 5 минути и вървях много енергично в нас или танцувах на музика. 5 минути могат да ти се сторят като вечност, аз съм стигала до плач.

# 38
Момичета, давали ли сте на бебетата, вие или педиатрите втори прием на Витамин К ?

# 39
Момичета, давали ли сте на бебетата, вие или педиатрите втори прием на Витамин К ?

Не, нито в болницата при раждането, нито педиатъра са казвали за повторен прием, на синковеца в болницата след раждането дадоха и това беше...

# 40
При нас педиатърът ни даде вит.К при навършен един месец.

# 41
При нас имаше една доза вит. К в болницата и още една след първия месец, която дадохме вкъщи.

# 42
И при нас имаше втора доза на първия преглед при педиатъра около 3-4 седмици след раждането.

Какво мислите за омега 3, по-скоро DHA? Аз ѝ давам понякога за новородени, но сега съм го спряла покрай повръщането, не че то някога е минавало.

# 43
Аз пия омега 3 (от водорасли) да има в кърмата и гледам да ям риба, орехи и тн, но не бих давала добавки на бебето, защото им нямам вяра как са регулирани - имаше някакво изследване, че голяма част от тези на пазара са гранясали. Ако сте на АМ, по-скоро бих ползвала АМ с тях, тъй като АМ е регулирано. Сега дали има полза наистина не е сигурно

# 44
Доколкото знам във всяко АМ има DHA, даже отпред на кутиите е упоменато в повечето случаи, ако е на кърма бебчето не смея да давам мнение за добавки

Общи условия

Активация на акаунт