ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 028
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
BlackAngel, дори и да изглежда, че ‘нищо няма да стане’ ако изтрезнее, не е гаранция, че нищо няма да стане, ако е пийнал, което звучи да е често явление. Подкрепям момичетата, че трябва да споделиш непременно. Аз лично, не бих търпяла тормоз и заплахи нито миг, така че изобщо не би ми минало през акъла да са хормони. Ако теб те избива на рев, на гняв - може да са хормони, но за действията на друг - определено не са.
Пиянството определено е изострило явно вече съществуващи мисли и проблеми и за мен едва ли лесно ще се размине и си трябват драстични мерки.
Не забравяй, че любовта и щастието не винаги са ръка за ръка, възможно е да се обича опасен човек и винаги трябва да се мисли трезво и занапред. Мисли за собствената си и тази в дългосрочен план безопасност за теб и за бебето - а разочарование и разбито сърце се лекуват. Не се притеснявай да пишеш тук!

# 586
Блекангел,изобщо не ти е цветуща ситуацията.Говори с него на трезво и му опиши всичко,което прави.Ако се случва рядко,може и да се оправят нещата.Ако обаче пие често и избива на агресия,по-добре бягай.Моят мъж може да е нецензурен в устата,но нито пие,нито посяга.За 15г 3 пъти,и то не нещо сериозно.Шамар или да ме лови за гушата,но не да оставам без въздух или да припадам.
Вашите бебета мъчат ли се като акат?
Откакто се е родил,запек не е имал,но видимо го боли.Пръцка адски много,повечето безболезнена.Някой път обаче,и като пръцка се поти целия,почервенява и плаче.Днес сме на УНГ.Докторът няма часове до 20.03,но е бил нощна снощи и се съгласи да го заведа в болницата рано сутринта да го види.Стискайте палци всичко да е наред.

# 587
С насилник не се говори, само ще я обърка повече. Насилието с разговори не се решава - може на приказки да е мил и да се разкайва много и да е сладкодумен даже, но това нищо не означава, абсолютно нищо. Единственото, което помага при насилник - да го няма. Също и подкрепа от други хора.

Лунатичка, как ще те е душил мъжът ти и това не е сериозно??? Душенето е изключително сериозно, това е предупредителен знак номер едно за убийство!! Шамар също е непростимо нещо

# 588
Moonlit, супер е сайта, благодаря. Да не би да си на абонамент?

Тамън щях да питам кой какви играчки подава според възрастта и то там си има такава готина опция, малко скъпа, но пък е моето нещо, аз много се падам по специално избрани неща според целта и нищо излишно.

Blackangel, съжалявам за случката и се радвам, че ти идва наум да се обадиш на вашите 👏🏻👏🏻👏🏻 Всичко зависи от това, теб кае те кара да се чувстваш добре и с какво можеш да се справиш, съвети иначе много. Поздравявам те, че и говориш и споделяш.
Сега, на словесни атаки и тръшкане на врати, не знам как бих реагирала, аз лично бих се хванала за “дръпна повивалника, бебето щеше да падне”. Хващам се за тоя жест, не пускам и не прощавам ситуация, в която бебето ми е поставено под риск.
Ето ти реална ситуация, мозъка ми ми прави номера и непрекъснато рисува рискови ситуации, в които може да попадне бебето ми , като например както съветват гурутата относно новородени, “нормално е да се страхувате, че маже да изпуснете бебето”. С времето ситуациите се доразвиват и се налага непрекъснато да си повтарям, че мозъка ми прави номера, мъчително е. А, ти реално си изпаднала в такава ситуация….🤗🤗🤗 дерзай момиче, пожелавам ти да намериш комфорт за теб и бебето ти, света прави път, на този който знае къде отива.

# 589
Лунатичка, как ще те е душил мъжът ти и това не е сериозно??? Душенето е изключително сериозно, това е предупредителен знак номер едно за убийство!! Шамар също е непростимо нещо
+1
Хора, какво търпите? Защо? Къде е самоуважението? Как така някой ще те души или шамари, ама нямало проблем, защото не било редовно Thinking
BlackAngelll, така ли искаш да прекарваш празниците или дори обикновените си дни? Какви други варианти имаш?

Семейството, в което съм израснала, имаше домашно насилие (но без душене или бой към майка ми) и отговорът ѝ беше да го напуснем. И добре, че си тръгнахме! Майка ми не е българка и само съм чувала какво се случва в традиционните български семейства, но не съм вярвала. Дори сега като пишете как ви бият и душат (но не редовно??), не вярвам, защото умът ми не побира как някой човек ще търпи такова отношение.
Какво ще научат дъщерите ви? А синовете ви?

Имам дъщеря и реално започва да ме е страх, че в България тя ще срещне мъж, който е израснал, гледайки как баща му пие, бие и души майка му, и смята това за нормални семейни отношения.

# 590
Blackangel, моля те, само не се обвинявай и не подминавай тези опасни ситуации! Напълно недопустимо поведение на един мъж! Тази агресия е плашеща и трябва да бъде задължителен червен флаг, не трябва по никакъв начин да се толерира. Подкрепям момичетата, мисли за собствената си безопасност и тази на бебчето. Обади се на твоите близки и действай. Ситуацията с дърпането на повивалника - направо настръхнах. Достатъчна е тази ситуация да ти бъде мотив да предприемеш нещо. Словесните обиди са отвратителни, какви са тези мъже..

# 591
Благодаря Ви, момичета! ❤ Тази ситуация в която изпадам е за първи път, но не знам дали ще е за последен. Не пие често,но седне ли е без мярка.., което също е много дразнещо.
Според мен, ако говорим и му сложа ултиматум, че ако не спре пиенето, то ние с бебето си тръгваме, може би ще се спре.. няма как да разбера без да опитам.
Много съм объркана 😐, само знам, че не искам сина ми да има такъв пример, ако всичко това продължава..

# 592
Няма смисъл от ултиматум. Той може временно да спре (или пък да ескалира агресията, не се знае), но пак ще го направи. Не бих рискувала живота и здравето на детето

# 593
Няма да спре. Ще ти се извини, даже сигурно ще поплаче как съжалява, колко ви обича, как не може без теб и бебето, ти ще му повярваш и така до следващото празненство. Ще влезеш в омагьосан кръг. Хубаво е, че още сега ти е светнала червената лапма, възползвай се и бягай. Повярвай ми. Това е наистина един омагьосан кръг на пиене, агресия, извинения, ти ги приемаш, защото видиш ли като не е пил всичко е наред, докато в даден момент и трезвен не стане агресивен. Моля те, звънни на вашите и бягай. Не рискувай. ❤️

П.С Извинявам се, че се намесвам в темата, следя ви от Декемврийската тема, но просто съм била в такава ситуация и нямаше как да не се включа. Такива мъже не се променят. Просто става по-зле.

# 594
BlackAngell, направо настръхнах, докато четях какво си написала за поведението на приятеля ти. Как ще дърпа на бебето повивалника???? И ще те нарича изрод, защоооо???? Аз лично нямаше да успея да се въздържа и щях да звънна веднага на нашите, да си гушна детето и да отида при тях цялата в сълзи и сополи. Ако след 2 години се прибере пиян и обиди и посегне на детето ти, какво ще направиш? Според мен е редно да споделиш на вашите, моите родители никога не биха толерирали мъж, който макар и пиян се държи зле с дъщеря им. Алкохолът не е извинение за агресията. Това беше и най-голямото притеснение на родителите ми, да не попадна на насилник. Майка ми постоянно като чуе за поредната убита жена от мъжа си, ми казва “ох, така се радвам, че си попаднала на добър мъж”. ММ никога, пиян или трезвен, ама никога не ме е обиждал, посягал, не бих търпяла. Това, което ти си преживяла звучи ужасно страшно, сигурно си много уплашена! Sad Да живееш под страх и то с малко бебе в такава уязвима ситуация… Знам, че сигурно ти идва като гръм от ясно небе и си объркана, не знаеш как е правилно да се постъпи, но се радвам, че споделяш. Сега сигурно те е страх как да реагираш пред него, в случай че пак реши да агресира, ако му съобщиш, че го напускаш. Вашите близо ли живеят? Кога му свършва бащинството? Говори с тях за малко да дойдат при теб или отиди ти при тях, докато измислиш как да излезеш от ситуацията. Не знам какво друго бих направила аз, много е трудно и деликатно. Гледай филма It ends with us, виж дали ще се припознаеш в него.

Изпращам ти силни прегръдки. Heart

# 595
Мисля, че реагирате маааалко пресилено, на коментара на Лунатичка.
Ние също сме имали една единствена такава ситуация. Скарахме се много, аз понякога мога да бъда много устата и да "удрям" точно там, където не трябва. В яда си му казах нещо много гадно, той се обърна и ме хвана за гърлото, без да сме стиска. Веднага се усети и ме пусна. Никога повече не си е позволил нещо подобно, а сме се карали даже по-жестоко след това.
BlackAngel ситуация, в която е замесен алкохол, е много тънък лед. 32 години ходя по него с баща ми. Ултиматумите обикновено само провокират. Разговор, на трезво. Кажи му спокойно, без да го нападаш дали осъзнава какво е направил и какво е можело да се случи. И ако такова нещо се повтори и,недай Боже, детето е косвена жертва, той /пък и ти/, как ще живеете след това. И бъди нащрек. Ако мислиш, че е има потенциал да бъде добър мъж и баща, дай му шанс. САМО ЕДИН! Ако мислиш, че със сигурност ще се случи пак - тръгвай си. Той трябва да намери сам стимула си, да не пие или да има мярка. При моя баща нито аз му бях достатъчно важна, нито моите деца, той спря запоите в момента, в които си купи мотор. Ти го познаваш най-добре.
Моят първи детски спомен е как баща ми бие майка ми. Тя си тръгна малко след това /когато бях на 4/, но цялото ми детство беше белязано от някакви драми при кой да живея, всеки се напъваше да се прави на по-добър родител, ама по някакъв много тъп начин и на двамата не им се получи. Това ми се отрази в отношенията ми с хората, доста години по-късно.

# 596
BlackAngel, алкохола изостря агресията. С него, без него агресия ще има. Живяла съм с мъж, които си беше насилник - някой друг скандал тук, друг скандал там, обида тук. Нещата ескалираха с това да не излизам, отговора "не" за него нямаше значение. Отначало всичко започна ей така - напиване с приятели и стигна до болница за мен съвсем на трезво за него. Не го познавам, не казвам че така ще се развият нещата. Но помисли много добре какви са ти приоритетите.
Едит: аз нямах дете, за което съм благодарна. Но това не е примера и възпитанието, което исках да има детето ми. Бремеността и след това отглеждането на дете променят нещата но това не е начина. И хормоните ти нямат нищо общо.
Сега, заради това, че не си тръгнах на време и мои травми - бебо няма да има баща.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 09:59 от sway911029

# 597
BlackAngel,
Ужасна случка Sad  
Другият път като се напие, докъде може да стигне? Как ще се опазиш сама с бебе и пиян агресивен мъж? Бягай.

Тук се заформи спор, и най-различни мнения ще прочетеш. То и в реалността е така, всеки гледа от своята си камбанария.
Виж простичко фактите - бебето е застрашено. Това не е ли достатъчно? Случката с повивалника не е ли показателна? АМИ АКО БЕШЕ ПАДНАЛО БЕБЕТО? Щеше ли да си го простиш? Сякаш съдбата те предупреждава да вземеш мерки. Ако баща му е безотговорен,  ти не бъди. На теб добре ли ти е да те наричат изрод? Той самият е изрод. Спасявай се.
И последен въпрос, хубаво ли ти е да го гледаш толкова пиян и агресивен, па макар и  рядко????  За какво ти е такъв мъж?
Щом той мяра няма за алкохола, нещата тепърва ще излизат извън контрол.
Имахме някакви търкания със Zimk,
но тук я подкрепям напълно - с насилие не се живее, той оттук нататък няма да се промени към по-добро, само по-зле ще става. Тръгвай си. Колкото и да е тежко. Ако той преживее някакъв вътрешен катарзис без вас и осъзнае какъв идиот е бил, ще има възможност да се разкайва и да доказва, че е променен. Но той самият няма желание за такова нещо на този етап. И няма да се промени. С ултиматума и ризговори не става. Човек отвътре сам трябва да поиска и да се пребори. А на него така му е добре.

И да питам...Защо пускате мъжете да купонясват и да се шляят като свободни електрони??? Те са обвързани с вас, деца имате. Малки бебенца. Какво е това нещо майката вкъщи сама с бебето, а той на купон... да е единичен случай, два пъти, добре, но редовно???? Като отвързани кучета, а после защо хапят. Съжалявам, така е. Изпитала  съм го на гърба си. Колкото повече отпускаш юздите и колкото по-малко изискваш, толкова повече страдаш. Жената трябва да държи мъжът до себе си и да държи мислите и сърцето му заети. И мъжът, ако държи на жената, трябва да е до нея, да е с нея, а не проформа. Семейство от разстояние не се прави. А задълженията за бебето се поделят.

Мъжете са като децата - като им е скучно, вършат глупости. Май и жените сме така.
Black Angel, в твоята ситуация бих си тръгнала веднага, ако има къде. Ако е твое жилището, го гони и това е. Като ти си изрод според него, прав му път. Като рискува живота на бебето, алкохолът не е оправдание. Слаба воля, безотговорност и агресия плюс такива напивания - много по-страшно може да стане. Горе главата и си припомни, че имаш достойнство като жена и че си майка, която иска и трябва да предпази и себе си, и бебето.
Показателно ти е, че ти причинява такива неща едва три седмици сред раждането...не е допустимо, няма оправдание. И в три през нощта да звъннеш на вашите - тръгвай и това е.

Lunatichka,
Как ми удари шамар или ме стисне за гърлото, така съм си тръгнала на момента.  Имала съм брак с домашно насилие, и все омаловажавах нещата, че са редки, обвинявах се, че аз съм ги провокирала, търсех начини да не се случват повече, надявах се всичко да е наред и да имаме мечтаното семейство. Ами добре, че вече истината осъзнах и тя е такава - мъж удари ли жена, нагруби ли я, дори само да и посегне  и също лъже ли я....Това не е мъж, а боклук, който няма уважение и възпитание, камо ли любов към жената, с която е.

И малко по-различна тема.  Пробвах памперсите на Babylove, малко да разнообразя Pampers Premium. Останах много недоволна от Babylove. Ведната излязоха пъпки на бебето и се зачерви дупето.  Явно не са дишащи и запарват стабилно, поне при нас. И сега имам 4-ка Babylove, 40 броя, ако някой ги ползва и му допадат, да му ги подаря.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 10:10 от Juji 1

# 598
  • София
Потресена съм. Какви са тези мъже? Инфантилни дебили. Приятели, купони, запивки, агресия. А вкъщи жената с бебе. Тръгнали да правят деца, а са с мисленето на пубери. Бях се зарекла да не навлизам в такива тематики в тази тема, ама с последния ми дойде в повече. Отврат.

BlackAngel, този никога повече не трябва да близва алкохол, но дори тогава на твое място не бих била спокойна, че няма да агресира пак. Звучи като поредния в темата, на когото не му е понесла отговорността да е родител. Как се забравят такива обиди и действия? Как може да се чувстваш в безопасност повече с този човек? Съчувствам ти, ужасна ситуация.

Лунатичке, имам чувството, че смяташ, че историите за свекърва ти и мъжа ти те правят интересна и с тях търсиш внимание. Не смятам, че си толкова глупава жена, че наистина да смяташ, че описаното от теб не е кой знае какво. Или наистина вярваш, че е ок да те души, щом не си припаднала?

# 599
И аз като следя тази тема се изумявам колко е нормализирано мъжете да са, без извинение, пълни боклуци. Горките те, скучно им било, приятелите си искали, мразят си децата, мразят си жените, липсва им свободата, пиене да има... Не обвинявам нито една жена, никой не вярва, че половинката му ще бъде такава, и никоя не се влюбва с насилник, после идват тези работи, но съм в шок как това са масово мъжете. Защо? На нас не ни е скучно ли, не сме изморени, не искаме да излезем и ние да се видим с приятели ли? Ама нали сме майки, ние сме единственият родител, който не може да се отдели от детето. Картинката днес е такава, майките са станали от 6, грижат се за детето, между дремките му, вършат някаква домакинска работа, пият на час по една глътка студено кафе, а горкият изморен мъж в другата стая, спи, след като снощи се е напивал с приятели и е вдигал скандали през нощите. Семейни ценности. Пълен отврат.

Общи условия

Активация на акаунт