ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 19 090
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • София
На мен вече ми идва няколко пъти и е доста редовен. Всъщност ми дойде днес, без никакви симптоми. Суийти, има ли вариант да си бременна?

# 691
Ааа не би трябвало, пази Боже. 😱😁 Предполагам, че е хормонално.. аз и още кърмя. Докато се регулира цикъла, не знам!

# 692
Ааа не би трябвало, пази Боже. 😱😁 Предполагам, че е хормонално.. аз и още кърмя. Докато се регулира цикъла, не знам!

Може да си била в овулация. Иначе е нормално да отнеме време да се регулира. Може да направиш тест за всеки случай.

# 693
  • София
Ааа не би трябвало, пази Боже. 😱😁

LaughingLaughingLaughing

Може и да е хормонално, може и да е овулация, както казва Мами. Ама след бременност яко лови, та трябва пазене, че кърменето не предотвратява.

# 694
Sweety, mommy, Harmony: Благодаря! И сори за късното включване, във въртопа на търсене на апартаменти съм и тичаме от оглед на оглед.

Знам, че Джу сложиха Менинкоки Б ваксина....на нас не ни, но имаме право, по желание, да си я закупим и сложим на наша глава. Вие бихте ли тази ваксина или ще чакате за по-късно? Притеснява ме, че ни предложиха да я бият заедно с другите този понеделник (втория курс ваксини) и не знам дали няма да му станат много с Менинкоки Б....При вас как е?

Leylah, и аз тъгувам по и имам нужда от смислена комуникация....

Поздрави на всички и бързо оздравяване!!!

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 11:11 от ghgggg

# 695
Моят цикъл е нередовен, но това е нормално по време на кърмене. Иначе преди си беше с различна дължина всеки път, но сравнително редовен

# 696
На мен ми дойде един месец след раждането и още се регулира. Първия път беше по-скоро като зацапване, втория път забрави да спре и ми продължи 10 дни.
Този месец ми закъсня близо седмица и беше доста обилен.

Аз се виждам в чудо с лекарите. По принцип имам голямо доверие на нашата педиатърка, с големите деца ходехме само при нея и винаги е била много адекватна. Сега, обаче, забелязвам едно претупване, не ме изслушва.... Малкия има обрив. Или по-скоро му се появиха петна, които за мен /имала съм абсолютно същите 1към1/ е розов лишей. Изписа ми мазане с Елоком 🙄 Той е силен кортикостероид и не се препоръчва за деца по 2 години.
Като всяка себеуважаваща майка - проверих в Гугъл. За този вид лишей пише, че не се влияе от лекарства и отминава сам със засилването на имунната система. Но при него всеки ден има ново петно. Хем не искам да го оставям така, хем ме е страх да го мажа с това. Все пак е на 4 месеца! Дерматолог в нашата болница няма. Трябва да търся в София и да разчитам на късмет, че ще намеря читав лекар 🫤
Също така на фона на проблема с акането, ми каза да го захранвам с оризова каша. Някак ми се загуби логиката.

Между другото малчо днес се изходи сам /последното акане беше преди 3 дни с термометър/, за първи път от месеци. Направо щях да вдигна купон от радост.

# 697
Цикъла ми дойде 42 дни след раждането, беше доста обилен, но неболезнен. От тогава все още го няма- 3месеца веча.

Лейлах- много добре разбирам чувството на радост при пълен памперс 😃, а ако случайно се случи два пъти в деня направо съм на седмото небе😃. За оризова каша аз знам че запича, като цяло оризът е запичаща храна. Но все пак може и да греша.
Когато водих бебо на гастроентеролог по повод липсата на изхождане всеки ден, докторката ми каза, когато дойде времето за захранване ( препоръча към края на 5мес. ) да започна с тиква, тиквичка или пащърнак, защото са разхлабващи.

# 698
Цикъла ми дойде 42 дни след раждането, беше доста обилен, но неболезнен. От тогава все още го няма- 3месеца веча.

Лейлах- много добре разбирам чувството на радост при пълен памперс 😃, а ако случайно се случи два пъти в деня направо съм на седмото небе😃. За оризова каша аз знам че запича, като цяло оризът е запичаща храна. Но все пак може и да греша.
Когато водих бебо на гастроентеролог по повод липсата на изхождане всеки ден, докторката ми каза, когато дойде времето за захранване ( препоръча към края на 5мес. ) да започна с тиква, тиквичка или пащърнак, защото са разхлабващи.

Благодаря ти за коментара. С ММ се изпокарахме, той ми каза, че си правя своеволия с детето, че ще му докарам някой проблем с моите бабини деветини. Поводът беше, че лекарката ми направи забележка, защото съм захранила с тиква. Трябвало задължително първо зеленчук. Опитах да му обясня, че това не е по здравословни причини, а формиране на вкусовете, защото се очаква, че като яде първо сладко, после ще откаже зеленчук.
Но той ме направи на 2 стотинки, че  не знам как да се грижа за детето си,че съм твърдоглава и не слушам лекарите.
Оризовата каша също знам, че запича и се втрещих, когато ми я препоръча. Естествено ММ веднага купи и сега се сърди, че не искам да я давам на малчо 😮‍💨
А какво препоръча вашия гастроентеролог преди захранването? За мен клизми през ден не са никакво решение. Веднъж- два пъти ок, ама месеци наред.....
Сменихме пробиотика, до сега давай Био гайа, от днес започваме омнибиотик панда, да видим какво ще стане. Аз все пак си вярвам, че за днешното изхождане сам, помогна водата. Вече започна да си я иска, не се мръщи и пие по 10-20 мл наведнъж.

# 699
Оставям това тук, много навременно - уебинар за захранването:

https://www.facebook.com/share/167kP5zSs6/

# 700
leylah, препоръчвам едно по едно да вкарваш нови методи за подпомагане на изхождането, за да разбереш какво е сработило. Опитай сега една седмица с водата, после смени пробиотик, ако няма ефект и така нататък.

А по повод караниците с ММ, това е доста нормално, ще намерите начин да се спогодите.

# 701
Ох, тая лекарка е много зле, как при запек ще препоръчва оризова каша тцтцтц!!
Тиквата е чудесна като за начало, аз започнах с първото дете захранването с тиква.
Даже на твое място щях да добавя малко сини сливи, нищо че още не си минала зеленчуците.

# 702
И аз оставям тук споделен опит за ЗВБ.
https://healthywithdeni.com/2022/10/baby-led-weaning/

Ще слушам и уебинара, споделен от Moonlit.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 20:16 от D_ana

# 703
Аз давам оризова каша следобед и тиквено пюре наобяд, чудесно се допълват, леко запичащо и разхлабващо.
Сега и давам оризова вода за запичане, както и рекомфорт, чай шипка. Оказа се, че не от антибиотика, а от течното бебешко тамифлу го получи това разстройство.
Още два дни имам да и ги давам, дано го преборим този грип. Сега има хрема и пръскаме низита, почистваме с помпичка.

Моят цикъл е по-редовен от всякога и добре, че не е толкова силен вече като първите два пъти.

Каката се оправя, щом почва пак много да знае. 🤣🤣🤣

# 704
Leylah клизми не сме правили до сега надявам се и за напред да не правим. Използвам омни биотик панда. Откакто му давам най-дълго 3 дни не е акал. Мисля че му действа добре. В началото аз също се бях насочила към био гая, но каза че има запичащ ефект затова взех пандата. Тъй като той е на смесено хранене- през деня кърма препоръча да хапвам по няколко круши на ден, райска ябълка, сини сливи и тиквички, а също и чия. Правих го няколко дни, но повече ефект имаше при мен. Каза ми също, че ако коремчето не му е подуто, твърдо, няма повръщане и видим дискомфорт да не се притеснявам. Ако има дискомфорт да го термометрирам леко. Препоръча и упражнения и масажи. Както и му смени млякото- беше на аптамил пронутра, но от 3 месеца е на аптамил комфорт.
Juji страничен ефект от тамифлуто е диарията. При бебета знам, че ентерола има добър запичащ ефект.

Общи условия

Активация на акаунт