ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 203
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря за новата тема

# 76
Аси, всъщност режимът се обърка точно тази седмица, защото всеки ден имах някакъв ранен ангажимент и се опитвах да се измъкна. Тя обаче ме усещаше, съответно баща ѝ се наложи да я гледа и не е можело да става и дума за заспиване. Та така си беше уморена от ранното ставане, наваксва през деня в количката и после парти по нощите. Но и моята цел е да мога да ставам спокойно, дори и тя да спи до мен на леглото, без да стане драма, че ме няма.

# 77
Моята тактика е да си сложа лицето до неговото и да го държа за ръчичката, така заспива винаги, когато заспи си махам първо ръката, чакам малко и се отдръпвам, изчаквам да се уверя, че е заспал по-дълбоко (когато си сложи ръчичките нагоре) и го местя в кошарата, ако го оставя сам не заспива никога

# 78
  • София
Мами, какви книжки сте взели да разказване на приказки? Всичко друго имаме, само това не. Пък чета, че е полезно да се включи като част от заниманията.
Благодаря за споделянето, момичета, сайтът Дечица се оказа чудесен,  вчера с 2 приказки от Андерсен се приспа следобед. И музикалния прейлист от време на време пускам.

# 79
Мами, какви книжки сте взели да разказване на приказки?
Чета ѝ от възможно най-старите книги от детството на родителите ми. Има една огромна с приказки на Андерсен.
Взела съм за детето най-новите, големи, с прекрасни корици, обещаващи съкровищници от приказки и какво се оказа, като прочетох 2-3? Много съкратени, използван уличен език, и някои приказки дори не стават за деца ("Синята брада" някой чел ли е? Бях потресена, все едно гледам вечерните новини, а не чета приказка).

Взех и цялата поредица "Във вълшебната гора". Това си заслужава да се чете Hands Plus1

# 80
  • София
Аз я оставям в кошарата и излизам от стаята за малко, ако заплачка се връщам веднага. Като е будна доста бързо започва да ме търси, но вече има и малки периоди, в които е спокойна, та така мога да си свърша нещо дребно.

Приказките предпочитам да й ги чета аз, защото смятам, че така бондваме, но иначе сайтът е идеен. Ние сме й взели доста книжки, но любимите са ми историите от вълшебната гора (горските обитатели по старому), мил спомен от моето детство.

# 81
Не я оставям моята да спи дълго през деня. Нощем към 1-2 заспива, понякога към 6 сутринта, а веднъж в 23,30, ехее късмет  си беше.

Таткото не го гонете от семейното легло.  Да се съобразява повече и да ввеме по-голямо легло. Иначе не е добре да свикне сам да спи, въобще даже.

# 82
Skady, и аз малко съм учудена от новите книги с приказки. Нещо текстът ми се струва плосък и все едно преразказан от някой.

Благодаря ви за идеята за Дечица и за Вълшебната гора. Тази поредица дори не я знам от малка.

Аь открих топлата вода снощи, може на някой да му е полезно. На беба леглото е скачено с нашето на нивото на моята глава. Това добре, но за да я взема да я кърмя нощем, трябва да стана, не мога просто да я придърпам. И също като я връщам да легне пак, е все едно е отделно легло. А като спи при мен в леглото, моята тежест и по-мекият матрак я карат да е все залепена за мен. Съответно аз все се отмествам по-малко, а тя все за залепва пак. И двете не спим пълноценно. Снощи ми хрумна да я поставя на ръба на нейното легло, а аз да съм на ръба на нашето, докато се кърмим. Отдолу постлах, за да няма дупка между двете ни. Така като се унесе, сама си се обърна по гръб на нейното легло и заспа с вдигнати ръце. Да видим дали ще ми мине номерът. Иначе все се будеше като се измъквам.

# 83
Ася, каква чесалка си взела на твоето бебе? Браво на него доста е активен.

Дайте препоръка за активна гимнастика, моля. Ако някой е доволен от неговата? Трябва да купя, а все не мога да се реша коя.

# 84
Добро утро и аз искам да се похваля снощи имахме първа вечер без будене през нощта.Вечерта ѝ дадох по голяма доза мляко и се събуди чак в 5 за храненето.Иначе по един път се буди без да мрънка без да реве и давам бибата и си заспива.Вчера след банята като правихме тоалета докопа крема,после кърпичките абе започва да хваща каквото стигне.Ръцете са все в устата и се плюнчи много,но иначе е много приказлива и се смее.Но си има характер още от сега  Grinning

# 85
  • Sofia
Момичета захранвате ли бебетата вече?
Аз имам дилема какво второ легло да в взема което да местим по стаите. В основното няма да може да стои през деня скоро. Всички които биха се събрали в малките ни стаи са до 6 месеца обаче и не знам вече какво да правя. Трябва да е с мен в друга стая през деня. В една от стаите пък ако преместим основното легло ще отваряме вратата наполовина.

# 86
Фрида взех някакви на Нук и една друга има му подариха, но не помня коя марка беше и жирафа Софи (някои ще кажат,че съм луда толкова пари за чесалка да дам,и аз мисля че е лудост,но на батко му едно време му бяха подарили Софи и голямо лапане и чесане падаше с него,и сега на малкия за Коледа това му бях купила,защото реално нямаше нужда от нищо,но няма как па да мине без подарък)
Ще ги снимам ако искаш
vaflichhka не захранвам още,мисля след около месец месец половина,но той ще си покаже сам.В спалнята имаме легло /дървена кошара май се води/ ,но той не спи в нея. В хола още от раждането имаме разтегателна кошара мисля на Чиполино беше и е нон стоп в нея ,още от първите дни го държа по цял ден в хола и ми е много удобно предвид и сега като се върти като пумпал,само там смея да го оставя за няколко минути без надзор като се наложи.В нея също заспива без проблем само с клатене на кошарата,понякога и сам ама много рядко,чака си клатенето човека Simple Smile

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 12:15 от A_S_Y_77

# 87
Ася, благодаря за отговора. Аз купих това, но и е трудно да го хване и лапне. Ако и помогна, ползва чесалката, но в повечето време я ближи като сладолед.

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/canpol-silikonova-chesalka-razli … 903407510002.html

Вероятно  трябва да е издължена чесалката. Ще се радвам на снимка.

# 88
Фрида ще започне, и той в началото не ги искаше изобщо ближеше ги или ги замяташе ,от няколко дни учудващо си ги пъха в устата дори голямата царевица хваща с две ръце и я напъхва и жирафа много яде ,но и много се удря с него Simple Smile Прикачам снимка /това като осмица което е е на Нук/

# 89
Dana, много хубаво че споделяш 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻💯💯💯ще търся и аз сега начин да ги съединя, спалнята е по-висока, всъщност матрака. Точно това е работата, спалнята е king size, матрака го избрах твърд, обаче не е. Отделно таткото е голям мъж и като легне на неговата страна цялата повърхност се накланя, мъничката маха ръчички като муха по гръб.
Ще видя сега той дали може да премести матрака по-надолу, ще трябва да преправя спалнята, пък е тежка и масивна, но той я е правил, та ще трябва да измисли нещо.

Кажете, моята обича да си мрънка като се приспива, прилича на плачене, започне спре, започне спре, но не плаче всъщност. Аз обаче не издържам докрай да се приспи сама, а се вижда, че очичките и направо полузатворени и я взимам. Баща и твърди, че нужно да я оставим сама да се приспи, пък пак сме до нея. И едно видео на Габор Мате от вчера “като вършите нещата вместо детето, вашето самочувствие расте, но ограбвате неговото” 🤦🏼♀ Така извадено от контекста може и да е грешно, но вие как постъпвате/бихте постъпили?

Общи условия

Активация на акаунт