ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 212
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Dana, много хубаво че споделяш 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻💯💯💯ще търся и аз сега начин да ги съединя, спалнята е по-висока, всъщност матрака. Точно това е работата, спалнята е king size, матрака го избрах твърд, обаче не е. Отделно таткото е голям мъж и като легне на неговата страна цялата повърхност се накланя, мъничката маха ръчички като муха по гръб.
Ще видя сега той дали може да премести матрака по-надолу, ще трябва да преправя спалнята, пък е тежка и масивна, но той я е правил, та ще трябва да измисли нещо.

Кажете, моята обича да си мрънка като се приспива, прилича на плачене, започне спре, започне спре, но не плаче всъщност. Аз обаче не издържам докрай да се приспи сама, а се вижда, че очичките и направо полузатворени и я взимам. Баща и твърди, че нужно да я оставим сама да се приспи, пък пак сме до нея. И едно видео на Габор Мате от вчера “като вършите нещата вместо детето, вашето самочувствие расте, но ограбвате неговото” 🤦🏼♀ Така извадено от контекста може и да е грешно, но вие как постъпвате/бихте постъпили?

Ако говорим за голямо дете, да, така е. Не бива например да му пишем домашните. Ама за бебе това няма как да е вярно. Какво самочувствие ще има едно бебе, като е заспало само? Много ще разбере то. Направо памперса само да си сменя викам аз. Хаймана с хаймана.

Не че има нещо лошо ако детето не плаче само да заспи. Но ако иска мама, няма лошо също. И при ЗВБ на детето се дава само да се храни, това е възможно от 6 месеца натам де. Но тези умения постепенно се учат.

# 91
Това е един от нежните начини за трениране заспиването на бебе - оставяш го в кошарката сънливо, но будно, до него си и го успокояваш с думи, погалване, т.н., но без да го взимаш. Идеята е по този начин постепенно са усвои умения да се успокоява и приспива само. Ако плаче или изпада в паника, разбира се, взимаш го и го успокояваш, после връщаш пак в легълцето.

Според мен, ако бебето показва признаци, че може да заспи само без да плаче и без дистрес, използвайте да я научите. Това ще ви е от огромна полза в сънната регресия на 4тия месец, а и не само. Аз съм огромен противник на cry it out и мисля, че е сред най-жестоките неща, които могат да се причинят на бебе, затова се надявам да се получи с по-нежните методи като този.

Ние сега сме в тази регресия, и ключът за справянето е бебето да се самоуспокоява. Като е важно това умение да е усвоено от преди това. Моята обаче не може, затова буквално на 30 минути (един цикъл на съня) ставам, за да я успокоявам и приспивам. И така - по цяла нощ докато премине регресията.

# 92
  • UK
Moonlit, и при нас е същото в момента. По цяла нощ друсане, кърмене, за да заспи пак. Днес съм дроб. Да минава скоро дано, да започнат да спят по-добре..

# 93
Ljoli, имаш пълната ми морална подкрепа и пратени добри мисли, ти си и с две. И това ще мине, надявам се по-скоро за дни, а не за седмици, че тая неадекватност от недоспиването е лошава работа.

Ти как се справяш с регресията, имаш ли стратегия? Аз опитвам даья уча да се самоуспокоява, но засега с малък успех.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 17:56 от Moonlit

# 94
Вафличка, при мен е в хола по цял ден в гнездо.

За играчките - моят откарва по около 20 минути в шезлонг, още толкова на люлката и на активната гимнастика. В началото стоеше по 10 мин. и му писваше. Обича и в кошарата да си играе с 2 меки книжки, закачам ги на кошарата отстрани и ги разглежда с интерес. Лапа и той жирафче Софи и други дрънкалки хваща и мята.
Като е по корем прави опити да пълзи и с около 10-15см напред се придвижва бавничко,  мята краката като червейче.
Снощи спа от 2-8 непробудно, дали защото започнахме гел за зъбките или заради покашлянето и хремата (един вид да е отпаднал от вуруса) не знам.
Като има болки в корема (газове, колики) ни помага възглавничка с черешови костилки, която топля на микровълновата.

Детски книжки имам много, още от моето детство с хубави бълг.приказки.

Приспиването ни е с кърмене, а понякога с гушкане и полюшкване + бял шум.

Иначе от вчера ми е лошо, явно нещо хванах. Едвам издържах вчера и днес и добре, че утре ММ почива. Спи ми се 2 не виждам.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 18:58 от *Sweety*

# 95
  • София
Ами аз си я оставям вечер в креватчето да си заспива сама Sweat Smile Не че не чувствам известна гузност, но след като бебка не плачка, гледам да мисля разумно. Истината е, че се е случвало да заспивам преди нея. Събуждам се по някое време, поглеждам я и тя си спи. Вечер след хранене я слагам в чувалчето, гася голямата лампа и лягаме. Според мен на този етап вече е свикнала, че това значи време за спане и нещата си се случват естествено.

# 96
Понякога оставям моята да заспи сама, леко мрънкайки.

Активната гимнастика с пиано при крачетата, което свири при всяко ритниче, е доста добра. Simple Smile

Аз и дадох чайче от шипка, много и хареса, но малко и дадох само 15мл, защото запича. Балансира със сокчето от ябълка,  което пък разхлабва.

# 97
  • UK
Ljoli, имаш пълната ми морална подкрепа и пратени добри мисли, ти си и с две. И това ще мине, надявам се по-скоро за дни, а не за седмици, че тая неадекватност от недоспиването е лошава работа.

Ти как се справяш с регресията, имаш ли стратегия? Аз опитвам даья уча да се самоуспокоява, но засега с малък успех.

Нямам стратегия. Единственото е, че бързо успокоявам, за да не събуди голямото дете Grinning
Мисля, че не е дошъл още моментът за sleep training.
Ще се опитам да въведа някакви умения за заспиване и дремки като премине тежкият период, надявам се до няколко седмици. Дъщеря ми беше на 5+ месеца като се научи да заспива сама, това промени коренно нещата, но тогава правих cry it out, за което съжалявам. Сега ще използвам по-нежен метод.
Независимо с 1, 2 или повече като няма добър сън е трудно. Подкрепа и за теб, Moonlit!

# 98
Благодаря ти, Ljoli! Аз точно почнах да я тренирам за самостоятелен сън на дремките и влязохме в регресия Simple Smile за sleep training, в много от нещата, които изчетох последните дни се дава като единствен начин за преодоляване на регресията, но ето, че приятели, с които говоря по темата казват, че техните дечица го израстват от самосебе си. Та може би е индивидуално. Къде сме се паднали ние - предстои да разберем.

# 99
И аз съм в клубът на недоспалите заради регресията в 4тия месец. Малко преди нея успях да науча бебо да заспива с помощта на биба, без да е в ръцете ми. Определено това помага, защото като се събуди нощем, ако не са минали 3 часа от последното му ядене, му давам бибата и заспива. Иначе най-вероятно щеше мен да използва за биба. Повечето нощи спя прилични часове, но много накъсано, затова понякога ММ го взима в друга стая и ме оставя да поспя 3-4 часа непрекъснат сън. Разликата на сутринта е огромна, дори при равен брой часове сън спрямо предни нощи. При бебо регресията е вече от 2 седмици и сякаш мина 2-3 дни пик и последните дни е по-поносимо. Стискам палци на всички мами да минава бързо и да си имаме отново добре спящи ангелчета. ❤

# 100
И ние сме с трудно заспиване като Moonlit, малкият откри сам палеца си и се успокоява сам и спи по 7 часа, но сестра му търси да суче или да се успокоява на всеки час. Но забелязах, че и един друг се успокояват, държат си ръцете или държат чувалчето на другия. Разтапям се.. недоспала се разтапям..

# 101
Съчуствам ви за регресията, момичета!

Аз още не знам какво ме чака. След последните дни с по 3 часа сън, вчера и днес успяхме да нацелим режима на спане и съм спала цели 8 часа, а съм доволна, че и Лина се наспа. Снощи с този трик с леглото съвсем ми олекна и успяхме да спим пълноценно още 2 часа.
Имаме напредък и с кърменето днес и съм в особено приповдигнато настроение.

Maya, и при нас нейното легло беше 2 см по-ниско от нашето. Снощи в тъмното докато я кърмех ги изравних тези 2 см с едно одеяло, а днес казах на ММ просто да го повдигне.
Хрумна ми тази идея, защото като ходим на остеопат, тя лежи на кушетката, а аз сядам на стол отстрани и си нагласям височината му да я кърмя докато тя лежи на ръба и я манипулират. Така е най-спокойна.

# 102
Дентокинда ми спаси психиката с батковците, когато бяха малки. Като свърши изпадах в паника, определено много помага при никненен на зъбки.
Ни имаме чесалки, но не му ги давам още, защото се удря по главата, бърка си в очите с тях и т.н.
Лунатичка мисля, че всички тук сме много горди с теб и се радваме за връзката, която създавате с Галин.
И аз съм обслужващ персонал, на пълен ден. Малкия е винаги до мен. Майка ми все ми се кара, че го уча лошо, той расте, как ще дундуркам, когато стане по-голям, нищо му няма да помрънка няколко минути, докато отида да пишкам и т.н. Но не мога, чувствам, все едно той ме търси, а аз го зарязвам.  Оставам го да си зяпка в шезлонга, в кухнята да ме гледа и като се размрънка, след 3 мин веднага го взимам. Понякога седи сам в кошарата и си играе, но не повече от 5 мин. Използвам спането през деня, за да върша разни неща. Това не ме натоварва изобщо, но в последно време започнах да се изнервям вечер. Той мрънка в шезлонга, баща му седи до него, батковците са си в стаята и си се занимават нещо, а аз се чудя как да се разчекна да готвя, да мия и да се занимавам с малкия. Все едно всички седят и чакат всичко на мен. Баща му го гушка за 2 минути и казва, че много го боли ръката и кръста, и не може. И мен започнаха много да ме болят ръцете, на лекар така и не стигнах, отдавам го на натоварване. Започна от пръстите, вече ме болят и китките, лактите и раменете. Краката също. Вчера направихме една доста голяма разходка около града, бутах количката по разни баири, после пазаруване, прибрахме се - готвене, чистене, през половината време той ми беше в ръцете. Трябваше и да пера, но не смогнах.
С кърменето го докарахме до - сутрин го кърмя без да дохранвам. През деня АМ. Цедя се следобед/изкарвам към 110-120 мл общо/. Вечер, преди нощния съм му давам да суче и дохранвам с изцеденото. За сега схемата работи добре.

# 103
Leylah,все едно говориш за мен.ММ е същия все нещо го боли,в ръцете,я кръста,я краката и аз си се занимавам с малката постоянно.И мен ме болят ръцете,кръста и краката ама никой не ме пита.И готвене,чистене и пране на мен си ми се падат.Гледам и аз като спи да свърша каквото мога и за него аз винаги съм по отпочинала и по наспана от него.Той ходел на работа и се изморявал.През нощта като не я чува и му се изнервям супер много защото искам и аз някой път да ме отмени да поспя и аз,но уви.Явно ще спя като стане на 18 години.До тогава каквото дойде и докъдето мога

# 104
Мда, това "Аз ходя на работа" съм го намразила толкова много. И то не от ММ сега. Още от бивши. Мислила съм си, че дори аз да работя на строителен обект и да бъркам бетон по цял ден, а той да работи в библиотека, винаги неговата работа ще е по-изморителна. Това си е някакъв типично мъжки синдром 😄 Моя поне ме отменя от време на време да сготви.
Но пък понякога, като гледа малкия с умиление, целуне и ми каже "Благодаря ти, че ми роди такова страхотно дете и се грижиш така за него" някак ме размеква.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 11:38 от Leylah

Общи условия

Активация на акаунт