ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 033
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Juji аз пък не съм съгласна с теб 🙂
Това с "отпускането на юздите" - ако аз трябва да го "стягам", значи изобщо няма място в живота ми. Не съм му майка да го възпитавам. Мъжът, ако има достатъчно капацитет и желание да е до семейството си - ще бъде, ако не - и със синджир да го вържеш, все тая. Аз нямам нито правото, нито задължението да променям някой, мога единствено да решавам дали да участва в живота ми, такъв какъвто е. Единственото, според мен, ще започне да се чувства тягостно, подтиснат, все едно някой насила го спира да бъде себе си, семейството ще му е тежест, това ще ескалира в повечето случаи до изневяра, защото ще се появи някоя хубавица с която ще се чувства свободен или до ситуацията на ghggg ..... иии да, разбра ме.
Насила хубост не става, с казали хората. Като иска да е по купони, да върви. Ако иска да е повече навън, с приятели, та ако ще и при майка си, отколкото вкъщи със семейството, което е създал - ами по-добре да не се и връща. Поне няма да го мисля и на него какво да готвя и изпрани ли са му чорапите.  
Това, което е важно всички тук да направим, е да се замислим ние какви мъже ще отгледаме. Да не се пишат същите неща в някой форум, след 20-30 години. Като мама им е тичала по дупетата цял живот и ги е гледала като писано яйце, сега ние сърбаме попарата. Като не са имали пример за баща и мъж на място, в тяхното семейство - ето резултата. Аз много говоря за отговорност, за лоялност и дори давам примери с ММ. Когато имаме нещо вкъщи, обяснявам на момчетата ето сега той направи това, аз се почувствах така и не е ок, когато пораснете не се дръжте по такъв начин и т.н. Също давам и положителните примери, разбира се

# 601
Колко тъжна стана темичката ни.

BlackAngel, вербален тормоз еднократно бих простила, физически не, един шамар и си хващам пътя. Аз доколкото разбирам мъжа ти има проблеми с алкохола и надали ще спре да пие.
В случая ми избоде очите как бебето е щяло да падне заради него. 😱 Ужас!!
Милата, как си запазила спокойствие не знам. Аз сигурно щях да полудея на секундата и да агресирам, макар да съм по принцип търпелива.
Охх най-вероятно още в 3ч щях да събера моя или неговия багажж, на родители нямаше да звънна, щях да отида на хотел.
Сега сядайте и говорете и или ултиматум ако близне и 1 глътка бира и край или направо кой откъде е и да се приключва.
Пиши тук и споделяй, с теб сме!

Лунатичке, твоя мъж като ти е посягал 3 пъти, ти посяга ли му? Аз сигурно щях да го "пребия" и да стане мазало. Боже, защо търпите!!
Sad

# 602
BlackAngelll, момичетата са се включили със съвети. Аз ти пращам сила и кураж. Представям си колко объркана се чувстваш в този период. Яд ме е наистина на мъже, които не могат да обработят факта, че ситуацията е променена с бебе и вниманието не е вече изцяло върху тях.

Moonlit, и аз го открих сайта на Lovevery тия дни. Признавам си, че поръчах и играчките им за следващите 3 месеца, Maya. Ще пристигнат в понеделник и ще дам отзив. Друга апликация, която ми помага с идеи за забавление и показва различни етапи от развитието на бебето по месеци е Pathways. Сега за 4-6 месец още доста неща не може да правим, но всичко с времето си.

Maya, благодаря, че питаш за нощите ни. Все още работи трикът с лягането на ръба на нейното легло, даже бих казала, че това е единственото, което работи. Вече не може да спи при мен в леглото, прекалено ни е "сгушено". Пробвахме една вечер като беше по-разстроена, не помогна изобщо. Като я поставям в нейното легло, а аз лягам плътно до нея, се успокоява по-добре. Даже вече не се налага да е на цицка, за да заспи, а само да чувства близостта на цицката. 😊
Буди се стриктно на 3 часа, храним се за около 20 мин на ръба на леглото, оставям я и седя малко до нея и я завивам. Тя обикновено се унася почти веднага.
Това, което ми е все още трудно е заспиването вечер. Аз самата съм неуверена дали има нужда да променям нещо при вече установен дневен и нощен режим. Доспива ѝ се рано към 20, но тогава успява да спи само дрямка. Събужда се кисела и трябва някак да се забавляваме до окончателното заспиване в 23. Става в 10 сутринта. Наясно съм, че късното ставане определя и късното заспиване, но още се чудя дали има нужда от промяна, защото тя по принцип не е от ранобудните и дори и да станем рано, после цял предиобед ми спи в количката.

# 603
Black Angel, наистина ти съчувствам и ти пожелавам да имаш смелостта да вземеш най-доброто решение за теб и за детето ти. Аз също не вярвам, че след като веднъж е имало агресия ще остане еднократно. По-скоро нещата биха ескалирали, особено ако ти се примириш със ситуацията и мъжът ти види, че такова поведение бива приемано въпреки своята неприемливост.

Мая, наистина, много удобни са пакетите по възраст. Най- ми допада това, че някой е седнал, проучил е какви са нуждите на децата на съответната възраст и е проектирал играчки за подходящи занимания.

Ние имаме плей джима и най-ранните комплекти от приятели, чието дете ги израстна. Дали ще поръчваме и за в бъдеще предстои да решим. Честно казано, бебка не проявява интерес към всички играчки, но е възможно това да се промени с развитието й.

# 604
Moonlit, Dana, супер! Браво на вас 🤗 и блягодаря!

Dana, и аз съм на път да поръчам още днес 😁 доколкото разбирам е абонамент, £80 на всеки 2 месеца и получаваш пакета. Също има опция за добавяне на книжки, +19 към £80-те.
И при вас ли е така?
Радвам се, че ви вървят зядоволително нощите 👏🏻👏🏻👏🏻 Аз пйк съм на път да си я държа при мен в леглота редовно, вай-добре и за двете, тя си цоцка, когато иска и двете си спим. Ей, тази сутрен ставах да де цедя в 3ч, а бяща и идаде шишенце, ми бързо се изцедих, но каква полза, будувах после до 6ч 🤷🏼♀ Само, тя така добре си заспива в нейното креватче, че не ми се ще да губи това умение! Бре, няма 100% печеливш вариант май.

Ами Moonlit, и моята няма мнага интерес да грабне нещо, което и дявям в ръчичките например, но в блога има статия за на тази възраст как да се снимулиря рябатата и връзката между двете полукълба на мозъка, например да следи обект от ляво-на-дясно и обратно. Много яко! Благодаря, че сподели още веднъж.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 12:46 от MayaJane

# 605
Да, Maya, и при нас са толкова. Казаха ми, че книжките били страхотни, а аз въобще нямаше да им обърна внимание. Та и тях добавих да не изпуснем нещо. Сега получих съобщение, че още днес ще пристигнат и аз се вълнувам повече от беба. 😊
А поръчах не само заради добрите отзиви, а защото активната гимнастика на Lovevery ѝ е второто любимо място след повивалника. Много ми е странно как може да въртим 5-6 контрастни карти и все да ги гледа с интерес, а ако ѝ предложа други китайски от Амазон не ѝ задържат вниманието толкова.

Щом работи за вас спането заедно, това е чудесно! Never change a running system. 😀 Гледай и да поспиваш като можеш.

# 606
По принцип съм съгласна, че е крайно неуместно за един баща на бебе да ходи да купонясва, но ако е насилник, колкото повече време е далеч от бебето, толкова по-добре. И това да се противопоставиш на един насилник може единствено да доведе до ескалация и до опасна ситуация. Най-добре е да се остави той да ходи насам-натам, докато майката планира как да се измъкне

# 607
Не знам на колко години е мъжа на Black Angel, ама и на мен на 20-25 г ми се излизаше с приятели и ми се ходеше на купони, въпреки, че имах две деца 🙂 И си ходехме заедно с ММ. Естествено, че не всеки ден, но например 2 пъти в месеца. За агресията вече достатъчно изкоментирахме.
Към тези, които захранват - по колко пюре давате на децата и колко би трябвало да е едно пълно хранене само с него?
Моето днес омете към 100 гр пюре и след час и половина беше гладен 🙄
Вече 1 седмица захранвам с пюре от тиква - с акането не дава резултат. Отново термометъра 😮‍💨
Вече не знам кога и как ще се регулира това дете, да търся ли лекар - специалист. Педиатърката казва да му слагам от тези медчетата, ама това пак не е дългосрочно решение. Пробиотик давам, вода започнах по малко и нищо

# 608
Leylah, на колко време ака? Моят пак беше изкарал 6 дни и аз така се наядох със сушени сини сливи, че ме заболя коремът. Накърмих го веднъж и излязох за малко до магазина, той остана с баща си. Като се върнах имаше голяма изненада Joy Не знам случайно ли е било. Може да пробваш със сок или пюре от сливи? А може и просто да е нормално за твоето дете.

Да споделя, 2 дни следвах доста стриктно режим за сън на малкия и се буди само 3 пъти (в 2 и в 4:30), после в 5;30 или 6 и ако не иска да заспива директно ставаме сутринта, иначе спим до 7. Също си заспива почти изцяло сам за поне 2 от дремките и за нощен сън. Не знам дали просто отминава регресията или е от режима.

# 609
Ако го оставя да го прави сам, най-много изкара 13 дни. От тогава не го чакам повече от 5, защото от застояването, акото му става все по-гъсто, почти към твърдо и му е трудно да се изходи.
Давах му 4 дни само тиква, от вчера добавих и малко ябълка. Тя също пише, че разхлабва.
Гледах пюре от сливи, но на него пише 6+ м. и не знам дали е ок да му дам. Иначе предполагам, че ще помогне.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 17:51 от Leylah

# 610
Много е хубаво да се споделя тук, защото човек си сверява часовника. Много е лесно една жена да си втълпи, че нещо е нормално, а и има мъже манипулатори, които ще направят да изглежда, че тя си внушава. Като цяло тук може да имаме някои различия в мненията, но сме съгласни, че боят, обидите, изневерите не са нормата!
За купоните мисля, че големият проблем идва в неравнопоставеността - ако единия има време за себе си, то би следвало и за другия да е така. Ние например не сме по купоните, но пък сме по екстремните спортове - би било абсурдно само той да ходи, вчера беше мой ден, излязох - да, за малко, защото кърмя, но беше мое време. Редуваме се, защото е за психическото ни здраве и аз се чувствам, че не съм само аз под натиск. Не винаги е възможно, но си е солидарност. Ако аз не мога да направя нещо, а той отиде - къде е всъщност екипът. Все си мисля, че във връзките това е важно..
А и мисля, че стават конфликтите от чувство за липса на справедливост. Имаше една хубава книга, говореше как в различните култури има различни по важност ценности, за българите мисля, а и за французите от негова гледна точка, чувството за справедливост в доста важно.

Ние имаме промяна в съня - на 5 часа.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 17:47 от Джу06

# 611
Много е хубаво да се споделя тук, защото човек си сверява часовника. Много е лесно една жена да си втълпи, че нещо е нормално, а и има мъже манипулатори, които ще направят да изглежда, че тя си внушава. Като цяло тук може да имаме някои различия в мненията, но сме съгласни, че боят, обидите, изневерите не са нормата!
За купоните мисля, че големият проблем идва в неравнопоставеността - ако единия има време за себе си, то би следвало и за другия да е така. Ние например не сме по купоните, но пък сме по екстремните спортове - би било абсурдно само той да ходи, вчера беше мой ден, излязох - да, за малко, защото кърмя, но беше мое време. Редуваме се, защото е за психическото ни здраве и аз се чувствам, че не съм само аз под натиск. Не винаги е възможно, но си е солидарност. Ако аз не мога да направя нещо, а той отиде - къде е всъщност екипът. Все си мисля, че във връзките това е важно..
А и мисля, че стават конфликтите от чувство за липса на справедливост. Имаше една хубава книга, говореше как в различните култури има различни по важност ценности, за българите мисля, чувството за справедливост в доста важно.

Ние имаме промяна в съня - на 5 часа.

Джу, кято почитател на рязличните куртури веднага ми хвана окото твоят коментар. Дали има възмажност да си спомниш как се казва тази книга?

Сега аз нале съм нов фен на блога, койта Moonlit и Dana препоръчаха и веднага вкарах препоръките в действие, че точно това имах нужда. Значи “бебето има нужда да прекарва време и с нелюбимия родител (😂😂😂😂 на 3-4 месеца вече съвсем имат предпочитания и идеята е да прекарват редовно време и с този, който не е главният обгрижващ, в нашият случай таткото). Брееееееей не знам как ми се получи!
*сигурно прасто защото отидох и я оставих до него, аз иначе нали не я давам 😂

Някай зяхрянвал ли е с бананова каша Слънчо? Майка каза, че се дава от 4+, значи би трябвало да е падходяща за захранване.

Dana, дойдоха ли играчките? 😁🥳🥳🥳

*моля, игнорирайте грешките от бързата употреба на клавиатурата, че ако се впусна в поправки, съвсем ми отиде нечуваната почивка от 5мин  🤣

# 612
MayaJane, ще потвърдя точно коя е, защото четох няколко на тази тематика едновременно и ми се бъркат заглавията.

# 613
  • Sofia
Ако го оставя да го прави сам, най-много изкара 13 дни. От тогава не го чакам повече от 5, защото от застояването, скоро му става все по-гъсто, почти към твърдо и му е трудно да се изходи.
Давах му 4 дни само тиква, от вчера добавих и малко ябълка. Тя също пише, че разхлабва.
Гледах пюре от сливи, но на него пише 6+ м. и не знам дали е ок да му дам. Иначе предполагам, че ще помогне.

Не е правилно това с ябълката, рано е изобщо за плодово пюре, още повече след 4 дни само. След тиквата давате морков, пащърнак, след това комбинация от 2 вида зеленчук (комбинирате запичащ с разхлабващ). Ако яде пюре дохранвате с мляко задължително, само на пюре и толкова рано няма как да изкара.

# 614
MayaJane, едната, за която се сещам е The Rightous Mind (доста политика има в нея, но задава интересни въпроси около ценностите, общество, индивидуализъм, религия и политика - дава интересни примери, но разбира се тази тема е доста по-дълбока и има доста пропуски в research-а). Другата е Human Kind, и повдига темата дали някои хора са по начало егоисти, алчни, склонни да наранят и дори убият или това е продукт на средата. Отново много интересни примери за и против тезите и си спомням, че ми беше интересна. Ако се сетя другите, които четох в ерата ми на дълбоки социологични и антропологични размисли ще пиша!

Общи условия

Активация на акаунт