Не съм чела, нито слушала книгата, но винаги давам шанс на бг сериали. Първият епизод ме грабна, малко ми беше прекалено тъмен, но може да е от моя телевизор. Музиката е страхотна, наистина нагнетява обстановката ( не като нелепата американска музика в Дяволското гърло), картините са трепач, нямам проблем със звука или героите, обаче сега по- внимателно слушах втория епизод и някак диалозите ми звучат много изкуствено и някак си вторият епизод динамиката ми се забави...може би понеже си падам повече по кримки, тук някои действия ми се сториха супер нелогични - как гранична полиция няма да заведе намерен измръзнал полугол човек първо на лекар, и ще го приюти при две жени, въпреки, че не е ясно кой е? Енергичен сравнително млад пенсионер, изпратен от сина си в старчески дом...; но сигурно всичко постепенно ще се изясни, ще бъда търпелива

Сигурно Владимир Пенев като четец е попадение, тук засега, особено в този епизод все ми напомняше на Откраднат живот като директор на болницата се кара на Тони....

верно, че определен тип майки все се притесняват, че дъщерите им ще останат стари моми, ама това е прекалено.

), а и откъде знаеше за убитото куче. Вероятно е чул слухове из селото.