Мамник - нов български сериал

• 31 976
  • 483
  •   8
Отговори
# 480
И аз да се запиша Stuck Out Tongue Winking Eye
Не съм чела, нито слушала книгата, но винаги давам шанс на бг сериали. Първият епизод ме грабна, малко ми беше прекалено тъмен, но може да е от моя телевизор. Музиката е страхотна, наистина нагнетява обстановката ( не като нелепата американска музика в Дяволското гърло), картините са трепач, нямам проблем със звука или героите, обаче сега по- внимателно слушах втория епизод и някак диалозите ми звучат много изкуствено и някак си вторият епизод динамиката ми се забави...може би понеже си падам повече по кримки, тук някои действия ми се сториха супер нелогични - как гранична полиция няма да заведе намерен измръзнал полугол човек първо на лекар, и ще го приюти при две жени, въпреки, че не е ясно кой е? Енергичен сравнително млад пенсионер, изпратен от сина си в старчески дом...; но сигурно всичко постепенно ще се изясни, ще бъда търпелива
Blush
 Сигурно Владимир Пенев като четец е попадение, тук засега, особено в този епизод все ми напомняше на Откраднат живот като директор на болницата се кара на Тони....Stuck Out Tongue Winking Eye

# 481
  • София
И аз имах проблеми със звука (т.е. понякога не разбирам какво казват някои герои, това се има предвид предполагам). А имам супер телевизор, колони/уредба и т.н. Както и да е, здраве да е.
Чета, че сме 50 на 50 общо взето тези, които не чуват и тези, които чуват всичко. Това не е добре. Трябва на 99% всички да чуваме. Това е идеята, нали така?
И не разбирам защо няма субтитри при положение, че от няколко години насам всеки нов Бг филм на кино е със субтитри!!!

Епизодът ми хареса. Дори повече от премиерния. И плътно си следват книгата с несъществени разлики.

Камен Почекаин в книгите беше дебил и гад, но тук като нищо може да стане любимец с тези лафове дето ръси, хаха. Голям образ е.
Митко и Божана си ме кефят. Митачето е номер 1.
Лазар ми хареса. И добре, че говори езика от времето на царство България.
Ама да вземе да се изкъпе, подстриже и обръсне.

Жалко за орнитолога.
Скрит текст:
Баща му е сред белязаните.
Обаче отново не показаха Мамника, което започва да ме тревожи дали и как ще го видим изобщо...
А пък за някои брутални екшън сцени и ефекти не ми се мисли направо как са се справили и дали ще ги има изобщо. Че в Бг продукция досега не съм виждал нещо подобно.
Амааа, ще видим.

Имаше въпрос за Нестеров (не отваряйте тези, които не искате да знаете, има спойлери)
Скрит текст:
Доколкото си спомням Нестеров беше видял или как се създава Мамника или как се горят животни, за да става по-силен, но знае за какво създание става въпрос. Именно той взривява мината и убива много хора, сред тях и тези, с които Мамника се е хранел тогава. Така си е мислел, че ще сложи край на цикъла и наистина за голям период от години успява. Досега...
Та явно от там Мамника мъчи и него като отмъщение един вид, че се е опитал да го убие по този индиректен начин.
бтв: Мамника не убива всички, а само децата на набелязаните, за да страдат родителите им. Така мъката им е по-голяма, а той от нея се храни и става още по-голям и силен.

Не съм на 100% сигурен обаче, че беше така. Нека и други чели романа се включат. На спомени карам, но не мога да помня всичко, че непрекъснато чета нещо ново, а и гледам много филми и сериали и много имена и факти са ми в главата.

# 482
  • София
И аз взех Лазар за чудовището - все едно след преобразяването са му се скъсали дрехите…
Днес / вчера, де / ми пристигна книгата, но ще я чета след като свърши сериалът.

# 483
Xaреса ми, xубав епизод... псиxарийка, xорърче на моменти Wink
И да, трябва да се гледа на тъмно.

Общи условия

Активация на акаунт