Не съм чела, нито слушала книгата, но винаги давам шанс на бг сериали. Първият епизод ме грабна, малко ми беше прекалено тъмен, но може да е от моя телевизор. Музиката е страхотна, наистина нагнетява обстановката ( не като нелепата американска музика в Дяволското гърло), картините са трепач, нямам проблем със звука или героите, обаче сега по- внимателно слушах втория епизод и някак диалозите ми звучат много изкуствено и някак си вторият епизод динамиката ми се забави...може би понеже си падам повече по кримки, тук някои действия ми се сториха супер нелогични - как гранична полиция няма да заведе намерен измръзнал полугол човек първо на лекар, и ще го приюти при две жени, въпреки, че не е ясно кой е? Енергичен сравнително млад пенсионер, изпратен от сина си в старчески дом...; но сигурно всичко постепенно ще се изясни, ще бъда търпелива

Сигурно Владимир Пенев като четец е попадение, тук засега, особено в този епизод все ми напомняше на Откраднат живот като директор на болницата се кара на Тони....