Вече играеш... Стоичков - ново риалити шоу по НОВА

• 2 910
  • 32
  •   2
Отговори
  • София
Добре дошли в темата за най-новото и оригинално предаване в нашия ефир - ''Вече играеш... Стоичков''
За първи път ще проследим и то подробно как се селектира актьор за главната роля в даден филм и през какви етапи и препятствия се налага да мине.

Оригиналният риалити формат „Вече играеш… Стоичков“ започва на 11 януари и ще даде възможност на зрителите да проследят избора на актьора, който ще изиграе Христо Стоичков в предстоящия биографичен филм за футболната ни легенда. NOVA ще направи съпричастни всички с предизвикателствата и изпитанията, през които ще преминат кандидатите всяка неделя от 20:00 ч. Водещият на новия формат Александър Сано ще бъде заедно с тях през цялото време, а на финала ще стане ясен победителят, който киноманите у нас и по света ще видят в най-мечтаната роля в „Стоичков – Филмът“.

Интересът към кастинга беше огромен и над 250 човека се записаха за участие, а селектираните кандидати продължиха в следващия етап. „Стоичков-Филмът“ е замислен като национален проект, но ще излезе и извън пределите на страната, за да представи България на световната филмова сцена. Това означава, че отговорността пред претендентите за главната роля е голяма. Те ще преминат не просто през кастинг, а през истинска школа, която ще им помогне да надградят своите качества.

Специалното жури, което ще има отговорната задача да излъчи победител, е в състав – известната актриса Аня Пенчева, успешният режисьор Мартин Макариев и журналистът и биограф на легендарния футболист Владимир Памуков. Във всеки епизод към тях ще се присъединяват популярни личности, които са имали възможност да се докоснат до личността на Стоичков. Те ще проследят развитието на всички участници, ще оценят актьорския им потенциал и ще потърсят още у тях хъса и желанието за победа, присъщи за Христо Стоичков.

Документалното риалити е само първата сериозна стъпка в дългия творчески процес за биографичната лента „Стоичков – Филмът“, чиято премиера предстои през 2027 г. Вярна на своя ангажимент към филмопроизводството в България, NOVA застава като медиен партньор зад проекта. Продукцията е с режисьор Мартин Макариев, в креативния екип са още Александър Сано и журналистът Владимир Памуков, а сценарист е Георги Ангелов.

Старт на риалити предаването: 11 януари, 20:00 ч. в ефира на НОВА
Ще се излъчва всяка неделя от 20:00 ч.
Продукция на 8-film.com и НОВА
Международен партньор по реализацията и разпространението на бъдещия филм: Cloud9 Studios
Водещ: Александър Сано
Журито: Аня Пенчева (една от големите ни актриси), Мартин Макариев (режисьор и продуцент на филма) и Владимир Памуков (доайен в българската спортна журналистика, биограф на Христо Стоичков)

КАНДИДАТИТЕ
11-те избраници, които направиха впечатление на каст журито и продължават борбата за ролята на Христо Стоичков.
Всяка снимка е директен линк към визитката на участника в официалната страница във Фейсбук

Марин Рангелов (28 г. актьор)              Кристо Стоичков (28 г. актьор)            Петър Петров - Перо (32 г. актьор)

Даниел Върбанов (25 г. актьор)           Георг Киряков (24 г. актьор)                 Спас Ангелов (18 г. ученик)

Матьо Горанов (19 г. студент НАТФИЗ)   Йордан Цолов (27 г. треньор по бойни с-ве)   Ивайло Крушарски (32 г. футболен агент)

Ясен Атанасов (28 г. актьор)          Георги Николов - Жорони (38 г. актьор и стендъп комик)

Архив / Анкети

Скрит текст:

Полезни връзки

Официален сайт

Фейсбук страница на предаването

Инстаграм страница на предаването

Ютюб канал на предаването

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 14:15 от Moderator1

# 1
  • София
Аз защо разбрах, че Стойчо Сакалиев? ще играе ролята. Явно е било жълта новина

# 2
  • София
Е, това е направо не жълто, ами тъмно жълто...
Сакалиев две приказки на кръст не може да върже и мънка на носа си.
Задължително трябва да е актьор ако искат филмът да има сериозен касов успех.

# 3
С този филм ще се опитат да повторят успеха на Гунди.
Моето мнение е че Стоичков може да играе себе си.

# 4
  • София
Според мен много трудно, почти невъзможно е да се повтори този успех по няколко причини.
1) Който удря пръв удря два пъти.
Филмите Иван и Андрей за Лили Иванова и Емил Димитров също няма да повторят този успех.
Ако мине 2 млн. лв. ще е много голям успех и в това трябва да се целят.
Но ако предстоящото шоуто е добро и се вдигне шум и при подходяща реклама може да направи и доста повече като приход.
2) Около Гунди винаги е имало мистика, а и смъртта винаги привлича повече и се създава допълнителен ореол.
3) Гунди е познат на едно по-старо поколение, за останалите активни две, три поколения в момента е само легенда и за всички тях е било много любопитно да видят историята му.
4) Стоичков е познат на всички, цялата му кариера мина пред очите на поне три активни в момента поколения без най-малките, но почти всички му най-големи мачове могат да се намерят в интернет, ако не цели мачове, то репортажи.

Иначе за мен е вън от всякакво мнение, че спортно-технически по-велик от Стоичков няма и трудно ще има. И тези постижения, които Христо има са на светлинни години от всички останали български футболисти накуп. Но с левскарите никога няма да се излезе на глава, така че това са едни безсмислени спорове. Simple Smile
Важното е да се получи атрактивно риалити и един стойностен филм.

# 5
  • SF
Да, аз на Гунди нито един мач не съм изгледала и няма как да стане.
За съвременниците ни можем да намерим всичко в нета и при интерес дори 7-годишен фен, който вече си има телефон, може да бъде въвлечен.
Във филма за Гунди доста ми натежа темата с вербуването, която зае огромна част от филма.
Да не говорим за началната изпитана добре работеща умиляваща сцена с бедното момче, което завърта главата на най-дръпнатото надуто момиче с.... танцови умения на училищната забава.
Не знам колко успешни филма мога да изброя, в които всичко започва от един неповторим танц във физкултурния салон. Може би десетина филма казвам веднага, а те сигурно са хиляди.
Сега не се сещам дали го имаше и клишето с лунапарка и виенското колело, което може и да заседне, докато нашите герои са в по-високата част от окръжността.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 12:35 от Esmee

# 6
Благодаря, на Дяволо за темата!
С нетърпение чакам да почне това реалити шоу....
Със сигурност ще го гледам!

# 7
Интересно ми е, ще следя

# 8
Гледате ли? Интересно започва. Първият претендент много добро представяне.

# 9
Журито ми е много сухо нещо.
Аня Пенчева що го дири там, не ми е ясно.
И вторият кандидат го биваше.
Крушарски ми е познат от нейде. Да не е участвал в някое риалити?

# 10
Крушарски ми е познат от нейде. Да не е участвал в някое риалити?

Във Сървайвър: Скритият идол и Един за друг 5

# 11
Даниел Върбанов и Марин Рангелов, като че ли досега най-ми допаднаха в ролята.
Явно е трудно да играеш Стоичков.

# 12
Да изиграеш Стойчков, не е лесна задача. За мен Стойчков съчетава силна енергия, борбеност, бунтар, сърце на терена и ранима душа. За сега изглежда интересно реалити. До тук най-много ми харесаха Марин Рангелов, Даниел Върбанов и по-възрастния господин.

# 13
На кастинга има страхотни одухотворени и талантливи момчета! На мен фаворит ми е Перо - първият участник, но има толкова много от които да се избира! Надявам се да подберат най-добрия. Не съм очаквала, че толкова ще се забавлявам на самия кастинг....

# 14
  • София
Много добро начало, доволен съм. Simple Smile
Бях скептичен, че ще се намери подходящ образ, защото е адски трудно да изиграеш великия Ристо.
Марин Рангелов ми хареса много. Перо също. Дани Върбанов тоже. А Кристо Стоичков от Арагона ли беше, малее одрал му е кожата буквално.
Имаше поне още двама, които ми харесаха.

Значи филмът ще приключи със златната топка през 1994 г. Ами логично. 1994 - голмайстор на световното + златна топка.

Обаче би трябвало да видим и малкият Христо, като дете. Дали ще ни го покажат в шоуто?
Май видяхме и кои ще изиграят Наско Сираков и Любо Пенев.

Според мен основната роля за Христо фаворит ще е мъж между 25 и 33 г. грубо. Актьор.

Общи условия

Активация на акаунт