Мамник - нов български сериал

• 39 344
  • 650
  •   64
Отговори
# 510
Явно Мамникът последно се е събуждал преди 100на години и може би той е убил Лазар, който сега се връща да си довършат враждата. Изглежда, че е умрял доста млад. От друга страна Лазар излиза непокътнат, ако е бил разпарчетосан, възможно ли е да възкръсне? Интересно става.

# 511
Май по-скоро от 100 години трябва да е. Ако предположим , че има общо с бащата на Божана. А дори да няма, все старци(мъже) на по 75-80 години имат белега, което ме навява на мисълта , че е било преди 40-50 години. Да не е женски Мамника 😅

# 512
Страхотен втори епизод.
Знаех си,че ще спестят възкръсването на Лазар (на 120 години "е"),ще видим как ще го обяснят тук,в книгата е много зловещо.Те и от убийството на Анита спестиха,предполагам нямаше как да покажат детайлите.
Иначе орнитолога имаше малко по голяма роля,но те вече се бяха досетили че е птица.
Чакам с нетърпение Вражалицата и аз.
Няма как да сравнявате Владо Пенев с Божана,на нея и личи колко е дървена и притеснена на моменти,той цял живот се е въплащавал в хиляди роли.Ще се научи и тя,но много и личи на моменти колко е притеснена.Лазар неочаквано ми хареса  като игра 🫣.
За мен най-нелогично беше с имигрантите,малко съм предубедена ама трима мъже дори и невъоръжени да ги карат така спокойно без белезници отзад където могат преспокойно да нападнат Митко или Божана и да избягат.
Камен тук му изграждат много по-готин образ,може и заради актьора да е,но в книгата е доста по противен и злобен,тук чак е забавен.Браво на сценаристите че са поочупили този образ.

# 513
  • София
Снощи изпуснах едни 10-тина мин. (събираха парите за входа, знаех някак, че не е Мамника и отворих), но видяното  ми хареса (отново). Има си време за каквото трябва да се случва; все пак, и книгата не е като том на Сандерсън, в 12 серии ще има и по-слаби и по-силни, и по-мудни и по-динамични. Допада ми това, че "влизам" в цялостното въздействие на сцените (природа, време, герои).
Smiling ImpSunglasses Да не забравя да река на сина, ако ме дава един ден в Дом, да не е във Вракола, щото книга и филм може вече да са отключили злото там - ако подхождам като опитен зрител, ще му разваля плановете, а ако я карам по нелогичните, ала задължителни за жанра, начини - ще дам фира от раз.
Няма спойлери (не съм от челите книгата), но не натрапвам допълненията си.
Скрит текст:
Хареса ми и отношението (мненията, повечето) към филма. Имам нЕкои допълнения:
- на героите може и да им се живее още поне 1-2 серии, ама има автор, който ги е орисал така и сетне - "преводач" на киноезика, дето ги е пренесъл тъй на екрана; (и съм съгласен с няколко - нелогично изглеждащи - момента/решения, в които май само зрителят вижда колко олекват постъпките им в даден момент - въпреки че и @Джаста Праста е права: гледащите му викат "Не одИ там, бе", ама това в екрана е шок и ужас, и той направо се нахаква на смертелната сцена)
- още снощи чаках на камерите на орнитолога да открият нещо важно и страховито (в смисъл не мигрантите преминават от сръбско у наше);
- разбира се, че ще "върви" леко мудно, протяжно, мрачно и по тъмно: имаме цели 12 епизода в малко затънтено селце (не на жълтите павета в Сф), където и героите/жителите и животът им тъй си върви; за мен си е напълно убедително и автентично - все пак, не сме в шоуто на Рачков...
- шегичка Simple Smile - докато си мислят там за мечка, се сещам, че и поговорките не са това, което бяха: Който се бои от мечки не ходи в гората - казваме, ама във филма играят само смелите;
Имам големи очаквания към показа на Съществото. Заради големите хвалби из медиите какво за пръв път били създали. Дано не се изложат и не си останем само с някой поизрасъл петльов крак, показан в тъмното.

Ето ви статия от днес (по света вече има куче с награда за актьорска игра, ние поне си имаме куче главен херой, не е малко...; по- хм,- зрелите днес помнят примерно "4-та танкисти и кучето", да оставим Ласи, та имам с какво да сравнявам). А нашето куче си е..., страхотно!

https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/22087207

# 514
Здравейте, много се чудя дали да не го почна.
Рядко гледам бг сериали.
Чета ви и може би си заслужава да му дам шанс.
Колко епизода ще е? И колко сезона?

# 515
Много интересно! Като заговорихме за кучета, Аякс и в реалния живот е починал. Казвал се Майк и малко след като снимали серията , в която го убиват, внезапно починал. Много тъжно ми стана .
Елора 12 епизода. Засега един сезон по книгата. Лехуса е втората книга и по нея ще има сериал също , но не знам в каква степен са свързани двете. По Мамник е един сезон. Давай, ще ти хареса!

# 516
Благодаря. Не съм чела книгата.

# 517
  • В полите на Пирин планина
Няма да ви давам спойлери кой е Мамникът (Мамниче, църно пиле...) и защо Лазар излезе от гроба си.
Божана ми е една такава безпричинно нахакана.

# 518
Само смей Simple Smile

Кучето е малиноа, нали? Аз не съм много по кучетата, но харесвам овчарките. Другото беше много красиво. Стана ми неприятно, че и истинското животно е починало.

# 519
Малиноа е. Роден(а) в събота. Куче съботник - това е важно. Simple Smile

В сериала е мъжко куче, в книгата е момиче.

# 520
Толкоз ли пък не можаха да намерят една женска. Айра звучи много по-добре, героинята Айрън едва го произнася .

# 521
Четох във Фейсбук страницата на сериала, че не са намерили обучена женска малиноа.

# 522
  • България
Кучето беше на премиерата миналата седмица, защо решихте че е умряло?

# 523
Има ли го някъде качен епизод 2, че снощи не можах да го гледам?

# 524
Кучето беше на премиерата миналата седмица, защо решихте че е умряло?
Кучетата са две - едното е Айра/Айрън, кучето съботник на Божана. То беше на премиерата.
Другото беше на Митко и умря в първия епизод. Починало е истинското куче.

Общи условия

Активация на акаунт