Мамник - нов български сериал

• 33 979
  • 543
  •   48
Отговори
# 525
Това е литературен шедьовър,
Кастът е перфектен.
Божана за мен е перфектен каст.
Доста високопарно. Бива, но чак шедьовър не е. Кастът бива, но перфектен не е.

# 526
  • В полите на Пирин планина
Точно централният образ е далече от перфектен.

# 527
На мен Божана - Екатерина ми допада , не намирам играта и нито за преиграна , или дървена.  За сега всички си играят ролите перфектно , дори и Ръсин въпреки че не харесвам че не му разбирам какво казва когато си отваря устата, но образа ми допада въпреки че е негативен . Следващият епизод дори ми се вижда още по динамичен , и дано да е такъв. Чакам да видя историята на Лазар , и дали със Божана ще станат двойка защото разбрах от човек който е чел книгата че при тях има силна любовна история .

# 528
Имам ново предложение. Ако ще спойлвате от книгата, може ли да бъде в скрит текст? Епизодите са през 7 дни, дискусията е само за сериала, моля ви най-чистосърдечно и без лоши чувства, не пишете какво сте научили от някого , който е чел книгата в открит текст .
Ям си и си мисля, защо не направиха едно грабващо интро на този сериал. Хората около мен изобщо не им е на радара и го подминават като тръгне. Мисля си, че ако бяха поръчали на един добър текстописец да напише хубава кратка песен за чудовището в мен или други певчески метафори, дадат я на Тома, или друг добър БГ изпълнител да я изпее, може балада, може малко рок и метъл, и я пуснат за половин минута на фона на изкривени/размазани сцени от филма, преплетени с лицата на нашите герои, щеше да е много грабващо. Хората вече обръщат внимание на интрото, и не е нужно да е нещо скъпо или с висок бюджет. Интрото на "Семейство Сопрано" сигурно е било така или иначе заснет кадър (безплатно) на готина музика за фон (права -едва ли много скъпи). А е въздействащо.

# 529
  • Галифрей
Никой не е издавал спойлери. Тези които са давали  някакви малки спойлери са си в скрит текст. Нито аз и кой да е било са издавали нещо съществено. Ама някой неща се виждат в филма, ние си ги коментираме както всички.

# 530
Не Вие Диана, вие сте много прецизна и наистина всичко (предполагам-не го отварям) е в скрит текст. И други също са коректни. Ама сега горния коментар го прочетох докато си пиша моя, нямаше как да го скипна, и имаше (наистина незначителен може би) но спойлер.
То наистина може да се предположи, аз имах едно наум като я задяваше майка и на Божана за гостенина и да не е саможива, ама кажи "Намирисва ми на заварка" в скрит текст и готово. А не, на вуйчо ми братовчедката , чела книгата и каза Еди какво си 😅 Всичко го казвам с ведър тон, ясно е че е интернет , ама си мисля че тук сме се събрали интелигентни хора и можем да се опитаме да избягваме някакви неща хаха. Но как да е, просто предлагам Simple Smile

# 531
А, без песни за интро! Само трябва да почне някой от нашите да се превзема и на микрофона, съвсем ще я втасаме.
Хубаво интро е като тези на Игра на тронове и Тъмните му материи, но такива рисунки и музика пак струват пари. Не знам дали сте обърнали внимание, но засега в сериала няма нищо компютърно генерирано, специалните ефекти са чисто практически.

# 532
На мен щеше да ми хареса да има песен. Много от новите български сериали имат (специално написана) песен, или ползват такава и много добре се получава. Примерно на Вълдобрев в Денят на бащата беше супер.

# 533
Включвам се и аз към групата, харесала серията. Нямахме проблеми със звука нито миналата, нито тази серия.
Опитните актьори се справят отлично според мен. Актьорът, който играе Лазар, сякаш не съм го виждала досега. Ще ми е интересно как ще играе занапред. Лазаревска като срещна Лазар малко сякаш рецитираше.. ама нищо.
Волен Несторов има още какво да разкрива занапред.
Камен доста забавни лафове пускаше. Митака ми е любимец.
Лазар ми е леко дървен, ама да кажем, че засега още не може да разбере какво се случва...
Камерите на орнитолога ще са важни, да..

# 534
Аз Камен и в книгата не го виждах като лош герой, мрънкалник някакъв, но от групата на добрите. Снощи ми стана много смешно, когато Божана влезе и Лазар се изправи, Камен как му каза - къде хукна бе Joy

# 535
  • Галифрей
Не Вие Диана, вие сте много прецизна и наистина всичко (предполагам-не го отварям) е в скрит текст. И други също са коректни. Ама сега горния коментар го прочетох докато си пиша моя, нямаше как да го скипна, и имаше (наистина незначителен може би) но спойлер.
То наистина може да се предположи, аз имах едно наум като я задяваше майка и на Божана за гостенина и да не е саможива, ама кажи "Намирисва ми на заварка" в скрит текст и готово. А не, на вуйчо ми братовчедката , чела книгата и каза Еди какво си 😅 Всичко го казвам с ведър тон, ясно е че е интернет , ама си мисля че тук сме се събрали интелигентни хора и можем да се опитаме да избягваме някакви неща хаха. Но как да е, просто предлагам Simple Smile

О напротив много съм си коректна. Това за кръвта по ризата ли? Ама те го показаха, ясно е като бял ден.
Дори да не бях чела книгата,пак щях да напиша същото.  За Лазар и Божана ги показаха  в официалният трейлър.Не е тайна.  
Това не са спойлери.

# 536
  • В полите на Пирин планина
Камен Почекаин обича да дразни Божана заради различните ѝ очи (които в сериала хич не са ги докарали успешно, а по-скоро смешно) и нали точно затова я нарича Злоочка и Божана Д'Арк, което (второто) си е доста добра игра на думи - хем е дарк (т.е. мрачна), хем бунтарка, като Жана Д'Арк.
Има доста по-натурално изглеждащи цветни лещи за очи, междувпрочем.
И Камен не е точно отрицателен герой.

# 537
Вчера Камен беше в стихията си с лафове. В книгата определено не е така, там е отврат.
Хареса ми втора серия. Гледам на тъмно и с увеличен звук.
Скрит текст:
Орнитологът определено не може да се нарече случайна удобна жертва.

# 538
  • София
Камен Почекаин - добре, че го има този герой, най-голямо присъствие засега и ме забавлява "птеродактилус осцилококцинум" ли каза, какво беше, много се смях.

# 539
Аз се спуках от хилеж на ‘тоя па бос тръгнал’ - едно такова, все едно отбелязва какво слънце грее, никаква емоция не влага.

Общи условия

Активация на акаунт