Мамник - нов български сериал

• 39 139
  • 648
  •   54
Отговори
# 555
Цитат на: Birdflower
Този Гринго къде другаде е играл? Непознат ми е на мен. Почекаин също, даже не знам името на актьора.
Гринго Богдан Григоров е театрален актьор. Също и рап певец Gringod

https://youtu.be/l1p9mA9Nfl0?si=Em9yMRoU-J5w0lnz

# 556
Без претенции за точност, но Лазар е роден 1901 г. и умрял 1932 г.

Лазар не каза ли, че е роден 1895 примерно... вмисъл преди 1900 или не съм чула правилно.

# 557
Това, че ще има нещо между Лазар и Божана беше ясно още от промото на сериала, което пуснаха преди месец. Не е въпрос на това, че го е прибрала сега в пристройка до дома й или че някой е чел книгата.

# 558

Лазар не каза ли, че е роден 1895 примерно... вмисъл преди 1900 или не съм чула правилно.
И аз така чух.
Ако в книгата има някакви дати и любови, моля не ги споделяйте извън спойлерите

# 559
А това с диалекта наистина е дефект. Говорят ужасно и хич не им се получава. Да бяха си говорили нормално. Въпреки че тогава щяха да скокнат хората защо не говорят на диалект, 100%. Ама сега като гледам резултата... бррр майката на Божана е най-зле.

# 560
Орнитолога има ли роднина, който живее в дома? Или стана жертва, защото е на грешното място в грешния момент? Това не стана ясно в епизода вчера, може темата да се продължи в епизод 3.

Почекаин се казва Йордан Ръсин, гледала съм го в "Алея на славата", който се излъчваше по Нова ТВ. Гринго ми е познат само като рапър, но мисля, че подхожда за ролята на Лазар, от показаното до момента.

# 561
  • Пловдив

и аз така чух...

# 562
Аз запомних 1892 като година на раждане. Иначе промота не съм гледала , само епизоди досега. Ако в промото има такава сцена , то и тя е спойлер. Но няма значение, не искам да споря. Очевидно е за мен кое е неправилното разкриване на информация, както виждам и за 95% от пишещите. Ако 5% продължават да не схващат ще го преживеем тези нещастници дето не сме чели книгите 😅

# 563
Аз чух, че е роден 1892 година, защото веднага направих асоциация с 1992-ра, която е близка до моята година на раждане. Понеже не съм чела книгата си ги съчинявам, но изглежда, че Лазар е някакъв странен образ, бих го нарекла дори митичен. С тази ниска температура, липса на реална представа за света около него, очевидно идващ от друго време, почти гол и бос в този студ.
Може би той и Божана по някакъв начин ще се окажат главни действащи лица срещу Мамника.

# 564
Да, и аз запомних, че Лазар е роден 1892г.

# 565
  • Другата България
И аз не съм гледала промото.
Но за Лазар може да се предположи и без него или книга.

# 566
  • Галифрей
В книгата Лазар  е роден през 1901 година. На 30  години е.
Но не знам,защо казва 1892 година? Явно са го проминили.

# 567
  • В полите на Пирин планина
Лазар е възкръснал мъртвец (плътеник, според нашата митология). Нещо като вампир, може би, ама не пие кръв (за радост). Simple Smile

# 568
Интересно е дали по-възрастните жителите на Вракола знаят за Мамника? Например родителите на Анита, майката на Божана и бай Георги. Изглежда, че той е местен, защото знаеше къде живее Волен. Отново казвам, че имам теория, че Волен и бай Георги са братя. За другите обитатели на дома изглежда, че не са от това населено място.

# 569
  • София
Хората правилната фамилия е Нестеров, не Несторов. Wink

За годините на Лазар.
Аз чух 1895 г. Но все тая дали е 1892 или 1895, но съм на 90% сигурен, че каза 1895 г. Явно искат да го направят по-възрастен от Божана.
В книгите е на:
Скрит текст:
31 г. Роден 1901 г. Умира 1932 г.

Змимка, на въпросите ти
Скрит текст:
Вече писах за Нестеров. Май не си ми прочела предния пост... Той няма деца, няма и роднини. Сам е.

Иво Граматиков (Марин Рангалов) е син на Ангел Граматиков (ако не бъркам името му), който е един от онези, които са участвали в разстрела на дейци на революционното движение за връщането на Западните покрайнини в България. Забравих как им беше името. Не ВМРО, а друго беше.
Всичко е навързано и всички са грешници.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 18:41 от Diavolo

Общи условия

Активация на акаунт