Мамник - нов български сериал

• 50 758
  • 751
  •   10
Отговори
# 735
Може да има промени . Ще видим , забелязала съм в други филми и сериали че не правят точен копи пейст на дадена книга , ще ми бъде интересна каква ще бъде реакцията на тези които са чели книгата , ако има голям обрат , и да не е точно по книгата . Само се надявам чудовището да са го направили добре , имам опасение че ефектите няма да са на много голямо ниво , както при чуждите продукции.

Така е, но книгата е над 600 страници и има доста сюжетни линии, които и без това се чудех как ще завършат в 12 епизода. Точно там да измислят интрига ще е странно.

И аз съм любопитна за ефектите. Засега ни ги спестяват Simple Smile

# 736
Някой беше качил интервю с режисьора преди няколко страници и там той беше казал,че ефектите са правени в чужбина Канада и не помня коя друга страна каза,на три континента бил правен сериала и всичко е на световно ниво.Според мен каквото и да са направили са се постарали,не знам за друг български сериал с толкова специални ефекти,не само за Мамника ще им трябват.
Мисля че добре са се справили за момента,на мен всичко ми допада с някой дребни изключения.
Харесах Вина и Зомбози,гледала съм го в една постановка,за мен е добър актьор.

# 737
Точно това с ефектите още повече ми събуди любопитството как ще изглеждя Мамника.

# 738
Аз не можах да издържа, пък и вие много портите Simple Smile, повече първото, разбира се, и започнах да чета книгата. Доста лошо е написана , обаче, и колкото и да е интересна, препоръчам на който не я е чел, да изгледа първо филма, за да не си разваля удоволствието от действието. Не, че някаква непредвидима интрига има, но все пак.

# 739
  • В полите на Пирин планина
Точно това с ефектите още повече ми събуди любопитството как ще изглеждя Мамника.

Огромно, черно и недосегаемо пиле... В първия трейлър има една огромна човка. Във втория - един огромен крак. 👍

# 740
Сега  трети епизод трябва задължително да покажат Мамника, както някой тук написа. Няма отлагане вече.

# 741
И аз чакам ефектите, надявам се да са уау, макар че като видях промото с хижата, малко взеха да ме съмняват.
Мисля, че трябваше да заложат на екшън и ефекти още с първата серия, че и втората, защото така доста зрителите, поне покрай мен и като чета коментари във фб, се отдръпнаха. Не знаят за какво иде реч и загубиха интерес.

# 742
В епизода утре се надявам да станат ясни следните неща:
1. Делян, синът на Емил станал ли е жертва на Мамника
2. Защо орнитолога замина курбан
3. Как изглежда Мамника
4. Повече за образа на Лазар
5. Дали действително предположението ми е вярно и бай Георги от дома е брат на Волен

# 743
За мен Лазаревска е ок за ролята, но пък щеше да е интересно да видим Глория Петкова на нейното място. Мисля, че визуално докарва Божана, а и нали се пробва да е актриса в последно време. Като години повече докарва героинята от книгата, а и си е дръпната по принцип...идеална Grinning

# 744
Изчетох всички мнения, следя с интерес темата и сериала. За сега ми допада, чела съм книгата, няма да издавам спойлери. Мъжът ми не е и сериала му допада, като ме пита някакви неща за разяснение. Камен ни е любимец, заедно с Митето. Божана ми е 50/50, но поне не е познато лице и има потенциал
Предложението Ева Тепавичарова да играе Божана, не ми допадна, защото аз я виждам само като Йовка от “Столичани в повече” и щях да я свързвам с това и нямаше да мога да се абстрахирам..
Чакам с нетърпение четвъртък

# 745
  • София
Огромно, черно и недосегаемо пиле... В първия трейлър има една огромна човка. Във втория - един огромен крак. 👍

Simple Smile Т.е. еднокрака човка! Смях. Надявам се (още) след толкова много хвалби за спецефектите - да не е само едно размазано показване. Ясно, че още не можем да си позволим същества тип Aliens, ама наистина все някога (и от нещо) трябва да се почне. Тъй че, и аз съм от чакащите човката на един пилешки крак.
За Лазаревска. Обсъждат я повече челите романа. За мен си е ОК. Дали "виждам" друга вместо нея - ако помисля - сигурно да, но си има режисьор.
Много добре си ми върви сериалът. Нямам и намерение да чета/слушам книгата, докато не го изгледам. А сетне може и да мина направо на 3-тата книга. С извинения към БГ творчеството, винаги съм леко скептичен като чуя/чета дитирамби и славословия за наши творби (книги, кино) - някои предпочитам да "проверя" сам, други - за хубаво или лошо - и не похващам.
(Като изключим Нобелите, как пък никой друг - освен "обичайните заподозрени", Господинов примерно - не стигна до престижна чуждостранна литературна награда. С филмите май сме уж по-добре, ала пък там често на "западняка" му харесват и го впечатляват едни "разкази" и времена, които у нас и за нас са малко тъй... преекспонирани, поомръзнали или патетично досадни. Не напразно има такъв термин, не е обиден, точен е: фестивално кино. Общо казано - за вс. по-горе от мен.)

# 746
  • В полите на Пирин планина
Явно са искали да наложат ново лице. В много БГ-сериали ме дразни точно дървената, пренавита игра, с едни такива изкуствени диалози, каквито на моменти виждам и чувам и в сериала "Мамник". Някак не мога да потъна в действието, а все се чувствам като страничен наблюдател на нещо дето не е много реалистично...

# 747
Някой има ли желание да пусне втора тема с повече подробности и описание в началния пост? Аз съм от телефона и нямам време да се задълбочавам в оформлението. Ако никой не е пуснал до довечера, ще пусна аз (каквато такава), за да има къде да обсъждаме Simple Smile

# 748
Изчетох всички мнения, следя с интерес темата и сериала. За сега ми допада, чела съм книгата, няма да издавам спойлери. Мъжът ми не е и сериала му допада, като ме пита някакви неща за разяснение. Камен ни е любимец, заедно с Митето. Божана ми е 50/50, но поне не е познато лице и има потенциал
Предложението Ева Тепавичарова да играе Божана, не ми допадна, защото аз я виждам само като Йовка от “Столичани в повече” и щях да я свързвам с това и нямаше да мога да се абстрахирам..
Чакам с нетърпение четвъртък
Много точно определение за Ева Тепавичарова. "Столичани в повече" беше тотален хит и някои от образите човек трудно възприема в роля, различна от тази в сериала. Например Силвия Лулчева, която е страхотна актриса и много добре влиза в различни образи, също за мен винаги си остава Славка. Когато играеше във "Вина" се справяше блестящо, но все виждах Славка.

# 749
За мен Лазаревска е ок за ролята, но пък щеше да е интересно да видим Глория Петкова на нейното място. Мисля, че визуално докарва Божана, а и нали се пробва да е актриса в последно време. Като години повече докарва героинята от книгата, а и си е дръпната по принцип...идеална Grinning
Оо не и по добре че не е Глория Петкова . Готина мацка е , ама като актриса ми е никаква . Които от вас е гледал " Денят на бащата " , и " Татковци " ще знае какво имам предвид.  Същата ми е като Кристина Верославова хубаво лице , но като игра е доста под очакванията. Вече е време за новата тема . Пускате за да може да коментираме . Иначе освен Екатерина за ролята на Божана бих предложила Дияна Димитрова , както и Весела Бабинова според мен биха се справили , както и Елена Телбис. Искам да виждам на екран за такава роля силни и сериозни жени , а не манекенки и модели които гледат за пред камера да изглеждат добре.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 12:40 от Жасмина 94

Общи условия

Активация на акаунт