На почивка в Поморие сезон 2025/2026

• 25 655
  • 421
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте ,имаме едни гости от чужбина и искаме да ги настаним в Пенелопа Палас Апарт Хотел и СПА Поморие,за да са по близо до Бургас.Може ли да споделите менние за хотела и обслужването  и чистотата.Благодаря ви много
Да помоля някой да препоръча апартамент или хотел ,никой не ми отговори за Пенелопе Палас.
Благодаря ви
За хотела нищо не мога да кажа-не съм отсядала,само басесейна съм виждала.Няколко пъти през последните години ,включително и тази,сме посещавали ресторанта,защото харесваме храната и обслужването-за нас е един от най-добрите в Поморие.

# 316
Имам прекрасни спомени от Поморие.
За съжаление не съм била там от детските години. Помня плажа при обърнатата лодка.
През последните години все искам да стигнем до Поморие, но дом съветът 😁избира Златни пясъции и Гърция.
Догодина обаче ще посетя със сигурност, затова следя темата.
Дого

# 317
В края на август сме резервирали почивка в Поморие.Преди години бяхме в Marina Club Holidey,и решихме отново да заложим на тях.Бюджетен вариант е,бяхме доволни предишния път,но и ние хич не сме капризни Simple Smile Ако някой го е посещавал скоро,бих прочела отзиви Simple Smile Интересуват ме впечетления и от Аквапарка,че сме решили да заведем децата Simple Smile Приятна почивка на всички Simple Smile

# 318
Здравейте!
Четох няколко страници назад в темата. Има поне един магазин за прясна риба с доста видове риба. Работи целогодишно от 1-2 години. Рибен магазин "Свети Никола" на ул. Княз Борис III, №111 в Поморие срещу полицията по диагонал горе-долу.
Там където са лодките на рибарите в началото на сезона съм виждала сутрин да продават уловена риба. Не знам лятото има ли, какво да хващат и продават. Лодките са след моста, на който са туристическите корабчета.
Има безплатен паркинг срещу протестантската църква до кръговото. Безплатно е паркирането, освен на местата с платен абонамент преди централната част на града. За новия град не съм обръщала внимание дали е синя зона. Има градски транспорт доста често за малък град, който може да ползвате, ако спрете далеч от мястото, което сте резервирали.
В други курортни градчета мисля, че проблема с паркирането е по-сериозен напр. Китен, Созопол.

# 319
Здравейте, може ли да ми препоръчате място за настаняване в новия град с възможност за настаняване на 3ма възрастни. Апартхотел или апартамент например?

# 320
  • Сливен
За семейство със малко дете, на 1,7месеца - Старият или Новият град препоръчате? 🤔

# 321
В новия град плажът е по-малък от този в стария, но пък има повече хотели с басейни. Зависи, какво предпочитате.

# 322
  • В.Търново
В новия град плажът е по-малък от този в стария, но пък има повече хотели с басейни. Зависи, какво предпочитате.

Нещо сте в грешка за плажа в новия град.

# 323
По-малък, не малък. Към плажа в стария град, ако се включи Косата е километри.

# 324
  • В.Търново
По-малък, не малък. Към плажа в стария град, ако се включи Косата е километри.
Не мога да се съглася. Като обем в новия град е доста широк плажа. А на косата почти никой не ходи.

# 325
Какво е състоянието на Косата в днешно време?
Като дете само там ходихме, но с времето морето започна да изяжда плажа и да го залива, сложиха някакви вълноломи уж да спрат процеса. Сега едва разпознавам района.

# 326
За семейство със малко дете, на 1,7месеца - Старият или Новият град препоръчате? 🤔
За мен южният плаж на Новия град е изключително подходящ за толкова малки деца. Когато дойдохме за пръв път там беше пълно с дребни дечица, които си играеха във водата (до техните коленца) докато родителите или бабите и дядовците ги наблюдаваха от първа линия на чадърите. Доста навътре морето е плитко, съответно водата по-топла, а и е завет. Още същата година доведохме и нашите внуците. По същото време в темата се споменаваше за ветровито време и за хлътнатини при влизането в морето по плажа в стария град. Следващата година повторихме пак там почивката.

# 327
Южния плаж е по-закътан и рядко духа. Централния е по-дълъг и отворен към морето повече. Водата според мен е доста чиста.
Косата се посещава почти целегодишно от хора. Понякога, особено извън сезона духа  силен вятър. Общината ремонтира асфалтовия път с тротоар, по който се стига пеш или с кола. Пътя върви между езерото и бунгала, къщи, хотел, които свършват с асфалтовия път и остава не асфалтов между морето и езерото. По него ходят туристи на разходка, местни съм срещала да разхождат кучета. Има хора, които тичат. Баби рускини си правят целогодишно разходки. Също слизат в езерото понякога за кал. Забиват чадъри и плажуват на езерото. Когато е много горещо или ветровито не е подходящо  място за разходки. В друго време е бягство сред природата. Езерото и морето са ти от двете страни. Не съм стигала до края, но май до Ахелой върви Косата. Пясъкът чернее, заради състава си.
 Може да стигнеш с кола. Има къде да паркираш. Или да ходиш пеш по централния плаж или по асфалтовия път зад бунгалата. Буните свършват май с постройките и после е открито море. Има плажуващи напр.с кучета. Виждала съм нудисти. Руснаци със собствени чадъри и т.н.

# 328
В края на август сме резервирали почивка в Поморие.Преди години бяхме в Marina Club Holidey,и решихме отново да заложим на тях.Бюджетен вариант е,бяхме доволни предишния път,но и ние хич не сме капризни Simple Smile Ако някой го е посещавал скоро,бих прочела отзиви Simple Smile Интересуват ме впечетления и от Аквапарка,че сме решили да заведем децата Simple Smile Приятна почивка на всички Simple Smile
Там ме притеснява единствено да не се чува шума от шосето Бургас - Варна, понеже на картата забелязах, че е доста близо. Та шумно ли е много или зависи къде точно е настаняването?

# 329
  • В.Търново
Много се строи в момента около езерото и морето в Поморие. До там стигаха строежите.

Общи условия

Активация на акаунт