На почивка в Поморие сезон 2025

• 12 548
  • 207
  •   2
Отговори
# 45
  • София
Записвам се с резервирана почивка в любимото Поморие след повече от 7 години прекъсване. Я дайте скорошно инфо за паркингите.Гледах на сайта на общината, но много объркано ми се струва. На едни пише безплатно, пък отдолу пише цена, на други пише платен пък не пише колко е. В стария град ще бъдем, края на юни, началото на юли.

# 46
Паркинга до общината е платен, този пред Регата също. Има запазени места и по улиците за живущите там, т.е. и за почиващите.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 18:54 от Dahlia_sz

# 47
Записвам се с резервирана почивка в любимото Поморие след повече от 7 години прекъсване. Я дайте скорошно инфо за паркингите.Гледах на сайта на общината, но много объркано ми се струва. На едни пише безплатно, пък отдолу пише цена, на други пише платен пък не пише колко е. В стария град ще бъдем, края на юни, началото на юли.

Кошмарно е паркирането, навсякъде нарисуваха улиците и е платено.
Единия безплатен е на майната си до църквата (по средата м/у стария и новия град), другия не се сещам в мом. къде точно беше.

# 48
  • София
Аз не търся непременно безплатен, ще си платим. Предполагам на общината ще ни е най-близко или хазяйнът ще ни насочи. Simple Smile Сега ще следя темата и за хуабви ресторанти, че както казах не сме ходили от 7-8 години.

# 49
Аз не съм била в Поморие и също търся мнения за Виа Понтика. Например медицинския център какви процедури предлага, кафе еспресо има ли включено в инклузива, има ли наблизо безплатен паркинг, от хотела предлагат паркинг с цена 15 лв. на ден. Стая в новата или в старата част е за предпочитане?

# 50
В Поморие лятото почти всички места са платени.
За туристите платен паркинг 12лв. на ден общински(има частни по-скъпи) или платен гараж/двор.
Или безплатен на около 3км разстояние. Става да свалите багажа да оставите колата и да я вземете в края на почивката.

# 51
Къде се намира безплатния паркинг?

# 52
  • Sofia
Това с липсата на места за паркиране по родното Черноморие е изключително дразнещо и не разбирам, защо нищо не се прави за да се реши проблема? Държавата в лицето на Министерството на туризма напълно е абдикирало от задълженията си, отчита някаква измислена статистика за "успешно свършена" работа и се прави, че няма проблем! Местните общини са се превърнали в куче- касичка и само се чудят как и откъде да скубят пари. Всички са си заровили главите в пясъка и само мрънкат, как туристите били такива и онакива, и никой не си дава сметка, че българите, които доскоро умоляваха да спасяват сезона се придвижват с коли, не с метли!

# 53
Здравейте.  Тази година има вариант да сме в Поморие. За първи път ще ни е. Тъй като синът ми е на безглутенова диета искам да попитам дали в Поморие има магазини, заведения, които са предлагат продукти без глутен? Впредвид този факт си търсим самостоятелна къща или бунгало с оборудвана кухня  и три спални. Иска ми се са има и двор, тъй като живеем в къща и не мога да си представя да се затворим в апартамент.  Ако някой се сеща за нещо подходящо, моля са сподели! Засега съм се спряла на нещо, което отговаря на изискванията ни. Намира се близо до Руския паметник. Като време на колко ще е до плажа? Искам да ни попитам още дали според вас там ще е тихо и спокойно?

# 54
На косата има къщички. Горе са с две спални, и аз спях долу в хола. Пред всяка има барбекю. Точно на плажа са. Само че трябва да си пазарувате от магазина, защото е само къща под наем, няма храна. Има Лидл, Т маркет, и множество магазини. Без глутен значи без брашно, нали? Значи всеки магазин ще е ОК, ако се внимава какво се купува. Успех!
А ние в момента сме в Поморие, откриваме сезона Simple Smile Вчера предиобед на центъра имаше празнична програма, подаряваха козунаци и яйца на децата. Ммммм Simple Smile

# 55
Засега съм се спряла на нещо, което отговаря на изискванията ни. Намира се близо до Руския паметник. Като време на колко ще е до плажа? Искам да ни попитам още дали според вас там ще е тихо и спокойно?

Нямам идея кой е този паметник, но пуснете адреса в гугъл мапс и ще се ориентирате.

rumka833 вече е споменала тази отлична опция- и ние сме били там - няма драма с паркиране, плажа ви е пред къщата, на спокойно място са..приемат и дом. любимци, ако имате такива:
https://ganevi.com/

Друга опция са хотели/апартаменти под наем в новата част или "малката Русия"; има такива на първи ет. които излизат на двор (затворени к-си). Нямам конретни координати, вижте и в групите във Фейсбук.

# 56
Здравейте.  Тази година има вариант да сме в Поморие. За първи път ще ни е. Тъй като синът ми е на безглутенова диета искам да попитам дали в Поморие има магазини, заведения, които са предлагат продукти без глутен? Впредвид този факт си търсим самостоятелна къща или бунгало с оборудвана кухня  и три спални. Иска ми се са има и двор, тъй като живеем в къща и не мога да си представя да се затворим в апартамент.  Ако някой се сеща за нещо подходящо, моля са сподели! Засега съм се спряла на нещо, което отговаря на изискванията ни. Намира се близо до Руския паметник. Като време на колко ще е до плажа? Искам да ни попитам още дали според вас там ще е тихо и спокойно?
Това е точно в центъра на Поморие и вечерно време има голям поток от хора, които се разхождат. Плажа не е много близо и ако сте с малко дете потърсете друг вариант.

# 57
Здравейте! За първа година ще сме в Поморие. Резервирах апартамент на ул. Огоста. Нямам представа какъв е районът. Беше ми важно да е близо до плажа. Някой може ли да ме ориентира дали плажът в тази част на града е хубав - широк, некаменист...? И има ли наоколо детски площадки

# 58
Здравейте! За първа година ще сме в Поморие. Резервирах апартамент на ул. Огоста. Нямам представа какъв е районът. Беше ми важно да е близо до плажа. Някой може ли да ме ориентира дали плажът в тази част на града е хубав - широк, некаменист...? И има ли наоколо детски площадки

Гугъл карти:
https://www.google.com/maps/place/%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A … 6349,18.59z/data=!4m6!3m5!1s0x40a6bd63e4690ebd:0x71dd880f185d470f!8m2!3d42.5637298!4d27.6415058!16s%2Fg%2F11tbvym_1g?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDQyMy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

хващате човечето, пускате го където искате и разглеждате Wink

# 59
Хубав е плажа - широк, каменист плаж в Поморие не съм видяла.

Общи условия

Активация на акаунт