Познавате ли пилоти?

• 1 104
  • 13
  •   1
Отговори
Интересувам се от тази работа и съм 17-годишна ученичка от Бургас. Не знам как стоят нещата, дали мога от тук да работя като стана и пилот къде мога да уча и най-вече натовареността и седмичния им график. Тъй като искам да създавам семейство не знам дали всеки ден ще се  прибера  у дома. Преди си мислех и за право с цел да стана съдия, ама там май само с връзки.

# 1
Ми... Познавам пилоти. И военни, и граждански, и селскостопански. И мъже, и жени... И семейни, и не семейни. Всичко е много относително.

# 2
Ми... Познавам пилоти. И военни, и граждански, и селскостопански. И мъже, и жени... И семейни, и не семейни. Всичко е много относително.

А тези, които са жени-пилоти на гражданска авиация, могат ли всяка вечер да се приберат вкъщи… Дали можеш да ме свържеш по някакъв начин с тях…

# 3
  • София
Познавам жена пилот.
Семейна, с деца.
Съпругът й също е пилот.
Невинаги се прибират вечер у дома. Зависи какви (мисля, че така се казват) наряди поемаш.
Има и задължителен престой за почивка межда полетите.
Докато децата бяха малки, беше поела кратки дестинации, вкл. оставаше т.нар. наземен екипаж.
Отговорна работа е.

Да станеш съдия не е задължително да имаш връзки, но няма нищо общо с това, което виждаш по филмите. Най-малкото е, че нашата правна система не е от англосаксонски тип.

# 4
В България еър работят девет жени пилоти. Веднъж една от тях управлява самолет, с който се прибирахме от морето, Биляна Колева, май беше.
Определено професията не е с тайминг от 8 до 17,но не е невъзможно да си имаш семейство. Просто ще имаш по-самистоятелни деца
Но трябва да си много добра по математика, мисля, че се учи в МЕИ за начало, освен ако не е в някое висше военно, като в Долна или Горна Митропилия.
Аз познавам един военен пилот и един граждански. Достойна професия, какво друго да се каже...
Виж, непокритото самочувстие на юристи и неуважителното им отношение към неюристи е доста отблъскващо понякога, особен в моята работа.

# 5
  • София
Пилотите летят по предварителен график, като има задължителна почивка. Не може да се е прибрал късно вечерта и сутринта рано да лети отново. Също така има задължителни брой летателни  часове за месеца. Мисля, че само полети до Варна или Бургас не са достатъчни.
За Бургас не зная, но в София първия полет е около 6.00 сутринта, последния каца около 3.00 през нощта.  Екипажите се събират 1 час преди часа на излитане. Минават мед. Преглед и се качват на борда около 30 мин преди часа на излитане.  Престоят на другото летище е около час, колкото да слязат пристигащи и да се качат заминаваш, да се обслужи самолета.  Има не малко случаи когато самолета изпуска слота си и чака да излети, когато има възможност и самолета закъснява, т.е. няма фиксирано работно време. Кратките полетети са около час в посока, т.е  около 3 часа, без дейностите на земята.
Не е невъзможно да имате семейство, с много разбиране от страна на половинката и помощ от баби.

# 6
  • Варна
Много хубава мечта, пожелавам да се случи.
Ето малко конкретика, вкл. за образование и суми:
https://mariobakalov.com/profesiya-pilot/

# 7
Като идея ще подшушна и РВД,ръководител въздушно движение.За там трябва някакво висшо образование,без значение какво и перфектен ама наистина перфектен английски,до колкото знам от първа ръка заплатите са по-високи от пилот на визеар.
Фиксиран график,нощни смени,заплатите клонят 5 цифри.
Успех!

# 8
По-скоро да стане съдия без връзки отколкото РВД Grinning

# 9
Имам роднина, който беше пилот дълги години. Нямам връзка с него, но добре обезпечаваше семейството си едно време. Като съм чела какви изисквания имат за стюардеси, тук ще бъде още по трудно. Все пак успех, ако това е желанието ти!)

# 10
Като идея ще подшушна и РВД,ръководител въздушно движение.За там трябва някакво висшо образование,без значение какво и перфектен ама наистина перфектен английски,до колкото знам от първа ръка заплатите са по-високи от пилот на визеар.
Фиксиран график,нощни смени,заплатите клонят 5 цифри.
Успех!

РВД имам приятели и наистина заплатата е 10к .Не случайно търсят хора под 30, защото над тази възраст тази работа трудно се издържа и си е доста стресираща.
По темата , да познавам пилоти , дори самият аз исках да стана пилот (така става като дете на 4 -5 гледаш Топ Гън Sweat Smile), но поради заболяване никога няма да мина медицинският преглед необходим за професионален лиценз. Мога да летя само с инструктор за сега като вечния обучаващ се любител-пилот.  Иначе ,освен перфектен английски , математика и физиката трябва да на топ ниво. За съжаление и професията на пилота деградира с времето и за нискотарифните авиокомпании все по-малко ги възприемат като високо класифицирани специалисти управляващи машина за стотици милиони. (особен Уизеър хахах). Според мен работата на пилот от граждската авиция става все по-монотонна с напредък на технологиите и за в бъдеще тази тенценция само ще задълбочи но всичко това не трябва да те спира да преследваш мечтите си.

# 11
  • София
Копирам това от страницата на командир Марио Бакалов:

Мечтаеш ли да станеш пилот? ✈️
За първи път в България организираме специален уебинар на тема: „Как да станеш пилот: обучение и кариерни възможности“.
Заедно с моите колеги от Peak Aviation Academy, ще споделим с вас:
✔️ Какви са стъпките, за да започнете своето авиационно обучение.
✔️ Как изглежда ежедневието на един пилот.
✔️ Какви кариерни възможности ви очакват в авиационната индустрия.
✔️ Практически съвети и реални истории от нашия опит в кокпита.
Този уебинар е уникална възможност да получите ценна информация директно от професионалисти в индустрията.
📅 Дата: 7.2.25
🕒 Час: 18.30 ч.
📍 Формат: Онлайн след регистрация
Местата са ограничени – само 20 участници ще имат възможността да се включат в първото издание. Минималната възраст за участие е 14 години.
👉 Регистрирай се сега: https://buy.stripe.com/7sI9CeakXfAxamQ3ce
Очакваме те!
P.S.: Ако познавате някого, който мечтае да стане пилот, моля, споделете този пост.

# 12
Копирам това от страницата на командир Марио Бакалов:
Многооооооооо благодаря!!!!💓💓💓💓💓💓
Мечтаеш ли да станеш пилот? ✈
За първи път в България организираме специален уебинар на тема: „Как да станеш пилот: обучение и кариерни възможности“.
Заедно с моите колеги от Peak Aviation Academy, ще споделим с вас:
✔ Какви са стъпките, за да започнете своето авиационно обучение.
✔ Как изглежда ежедневието на един пилот.
✔ Какви кариерни възможности ви очакват в авиационната индустрия.
✔ Практически съвети и реални истории от нашия опит в кокпита.
Този уебинар е уникална възможност да получите ценна информация директно от професионалисти в индустрията.
📅 Дата: 7.2.25
🕒 Час: 18.30 ч.
📍 Формат: Онлайн след регистрация
Местата са ограничени – само 20 участници ще имат възможността да се включат в първото издание. Минималната възраст за участие е 14 години.
👉 Регистрирай се сега: https://buy.stripe.com/7sI9CeakXfAxamQ3ce
Очакваме те!
P.S.: Ако познавате някого, който мечтае да стане пилот, моля, споделете този пост.

# 13
  • Варна
По-горе е интернет страницата на Марио Бакалов Simple Smile Имаше преди година или две предаване за семейство пилоти, българи с три деца, не успявам да го намеря още, но ще покажа веднага като успея.

Общи условия

Активация на акаунт