киселини

• 218
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте бъдещи мами във 31седмица съм имам ужасни киселини пробвах какво ли не не ме успокоява не съм във бг не ми препоръчвайте бг лекарства ям ментови лукчета успокояват до къде ги ям и после продължават  вечер е ужас мола ви за съвет това ми е първа бременност ще съм ви много благодарна

# 1
Прясно мляко, газирана вода...и ако те не помогнат малко сода за хляб с вода. Но наистина малко, че тя за червата не е полезна.

# 2
Содата се "изгася" преди да се пие, така знам аз. В чашка малко вода със захар, лъжичка сода и лъжичка оцет. Като шупне се изпива, облекчава.
Има и препарати навсякъде, които също могат да се пият при киселини.

# 3
  • София
Газирана вода.
На малки глътки.

# 4
Бях с кошмарни киселини и рефлукс. Единствено кардинално минават след раждането. Хапченца помагат до някъде. Имам едни австрийски таблетки, които съм си позволявала 3-4 пъти, защото и те са сода, соли и други неща, с които не трябва да се прекалява, има ги в Амазон. От ментата ме болеше корема, от газирано - много ме болеше корема, джинджифил никаква работа не вършеше, хомеопатичните топченца (nux vomica май, има ги във всяка страна) вършеха някаква работа, но трябва да се прият прецизно преди ядене.
Нещата, които със сигурност ми помагаха - никакво ядене след 6 вечерта. Ако се наложи - залче, не повече. Прегледах из интернет кои храни най-често образуват киселини и гледах да не ги ям вечер. Спане основно наляво - цялата ми лява страна се беше схванала, но щом се обърнех надясно беше кошмар. Хляба принципно образува, но на мен залче ми помагаше поне временно.

# 5
На мен ми помогна, като подбирах алкални храни. Потърси в нета таблици.

Общи условия

Активация на акаунт