Колко килограма качихте по време на бременността?

• 2 066
  • 36
  •   1
Отговори
Здравейте, мами колко килограма качихте по време на бременността и колко смятате че е нормално да се качи.

# 1
Всяко тяло е различно и всеки организъм. Аз за цялата си бременност през 2023 бях качила общо 7 килограма, като не съм повръщала в началото изобщо, не бих казала, че съм се ограничавала от храни, но през цялото време бях доста активна. Не знам какво означава нормално качване, имам приятелка, която качи изключително много около 20 кг, защото задържаше доста вода и след като роди доста от килограмите си ги свали бързо. Лека бременност и щастлив край. Simple Smile

# 2
Аз лично първо свалих 5 кг., а след това качих 13 кг.

# 3
Има схеми в интернет, базирани на стартовото тегло на майката и BMI.

# 4
Качих 6 кг,според мен е нормално между 10-12 кг.

# 5
Естествено, че е нормално да се качи. 10тина е нормално. Имам приятелка, която е 145 см и тежи около 40 кг. По време на бременността качи 38 кг, т.е. двойно... Лекарят й не се притесняваше. Всичко беше ок и с нея, и с бебето. Свали килограми за около година до нормално тегло

# 6
Аз качих почти 16кг и то за два месеца. До 7-я месец почти не ми личеше,че съм бременна. Но и бебето ми беше голямо, почти 4кг.

# 7
  • София
Отслабнах. Забременях 92, изписаха ме 86. Но по време на кърменето ужасно много качих!

# 8
Първия път с едно бебе - 16 кг, износено до 37ма г.с
Втория път с близнаци - 21 кг, недоносени, родени в 34та г.с. но втория път задържах адски много вода, половината от теглото беше това. Като ме изписаха на петия ден бях старите си кг.

# 9
  • Телиш/Плевен
Точно 10 килограма.

# 10
  • Банско
И двете бременности, първо свалих 5кг първата, 7кг втората и после качих 10кг първата и 8кг досега през втората. Много лесно си връщам формата само и единствено с фастинг от 12 или 14 часа. Диети спазвам, безмлечна и безглутенова.

# 11
Двуплодна бременност - забременях 58, свалих 1-2 кг в началото, родих 72кг, така че се води, че качих 14кг. Като ме изписаха от болницата седмица след раждането бях 56кг, след още седмица като изхвърлих последната задържана вода станах 54кг. Накратко - качих 14 по време на бременността, свалих 18кг след раждането.

# 12
Аз пък се чудя, дали качването на кг по време на бременност има връзка с нивата на ТСХ?  Понеже ТСХ при бременност може много да се измени спрямо ниво от преди забременяване, та се чудя дали това би могло да е евентуална причина защо някои бременни качват много, а други не.
Вие имате ли някакви наблюдения?

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 12:01 от Lorrain

# 13
  • Велико Търново
Забременях 44кг, а когато влязох да раждам бях 62кг. Сега 3 години след раждането съм 50кг.

# 14
Забременях 53кг, а влязох да раждам 61кг. Първия триместър бях свалила 2кг заради гадене и повръщане. През цялата бременност спортувах и бях физически активна. Седмица след раждането отново бях 53кг, а след това свалих още заради стреса и недоспиването.

Общи условия

Активация на акаунт