Колко килограма качихте по време на бременността?

• 2 197
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
Аз качих много - 20 кг. Но бях много слаба като забременях - 44 кг. на 167см. После бързо свалих повечето, но си останаха едни 5 кг., които са си един размер отгоре. Просто се разширих малко. Наистина при  всеки е индивидуално.

# 16
  • София
И с двете бременности качих по 23 кг.
Преди първата бременност бях много слаба.

# 17
Как сте отслабвали толкова бързо …🥲 аз качих около 23 кг, остават ми още 15 кг. да смъкна, а вече мина месец от изписването и сякаш нямат мърдане тези килограми.
Не знам кърменето колко влия

# 18
Кърменето влияе много различно на всяка жена. При някои много засилва апетита, а при други няма такъв ефект. Аз например не усещах толкова глад, а ужасно силна жажда, чувствах се като пълен сухар. Освен това, един месец е много кратко време. При кърменето е много важно свалянето да става бавно, а не рязко, за да не намалее кърмата. Тези, които свалят много бързо след раждането или не са качили толкова килограми през бременността, или не кърмят и не се притесняват за лактацията. Като цяло с кърмене или без, бързото сваляне на килограми не се препоръчва, защото колкото по-бързо се отслабва, толкова по-голяма е вероятността после да се върнат килограмите.

# 19
  • София
Как сте отслабвали толкова бързо …🥲 аз качих около 23 кг, остават ми още 15 кг. да смъкна, а вече мина месец от изписването и сякаш нямат мърдане тези килограми.
Не знам кърменето колко влия
Аз се върнах на старите си килограми 1-2г след раждането някъде. След това пих противозачатъчни и рязко качих няколко кг.

# 20
Аз свалих бързо просто защото реално не бях качила нищо по мен, даже бях отслабнала по време на бременността (нямаше място за стомаха ми буквално). Всичко свалено беше бебета, околоплодни води, плаценти, задържана вода по мен. Кърмих си, но не качих по време на кърменето.

# 21
А има ли нещо, което може да се направи, за да не се задържа вода по време на бременността?

# 22
Здравейте, мами колко килограма качихте по време на бременността и колко смятате че е нормално да се качи.

Аз качих 26кг и родих в 41 седмица😂
Качих само на корем, но накрая се бях подула адски много особено в лице..😀
От 21.01 съм свалила 17кг, като вече ми стават  старите дрехи, но има какво да се желае още.

# 23
Аз качих 9.8 кг, родих в 38+4 гс. Стартирах от 51.5 кг. В болницата оставих 7 кг. Вкъщи покрай стреса, кърменето и недоспиването, още малко свалих и сега съм на 1 кг от старото ми тегло, но всичко е доста субективно, защото кг са едно, визията друго. Свалила съм доста мускулна маса, преди спортувах много активно. Не изглеждам зле, ама съм кльощава в момента по моите критерии и всъщност изобщо не е моето. Искам да кача 😅 ама мускул. Сега са минали около 2 седмици от раждането и чакам да мине още малко, за да започна упражнения пак. Бягането засега само в мечтите. Родих уж леко, ама се поразкъсах и покрай шевове и други проблеми, няма как да тренирам сега веднага...

Колко ще качиш зависи и от стартовите ти килограми. Но и от метаболизма ти. Аз започнах от нормални кг и не качих много, не съм пазила никакви диети, но по начало съм малко злояда и имам бърз метаболизъм. Няма никакъв проблем да качиш повече. След раждането се свалят стига да си сравнително подвижна. Кърменето също помага, то гори доста калории. На мен в 21 гс на ФМ ми се скараха,  че съм качила много (5.5 до този момент) и се ужасих, че нещо много грешно правя, но така и не успях да спазя заръките да не ям въглехидрати и да карам на салата с месо, защото от месо ми се гадеше (а преди бременността обожавах), а стомаха ми не беше съвсем на ти със зелениите. Та си хапвах солидно въглехидрати и все пак не минах дори 10 кг. Въпрос на метаболизъм предимно. И хормони.

# 24
Аз качих 9.8 кг, родих в 38+4 гс. Стартирах от 51.5 кг. В болницата оставих 7 кг. Вкъщи покрай стреса, кърменето и недоспиването, още малко свалих и сега съм на 1 кг от старото ми тегло, но всичко е доста субективно, защото кг са едно, визията друго. Свалила съм доста мускулна маса, преди спортувах много активно. Не изглеждам зле, ама съм кльощава в момента по моите критерии и всъщност изобщо не е моето. Искам да кача 😅 ама мускул. Сега са минали около 2 седмици от раждането и чакам да мине още малко, за да започна упражнения пак. Бягането засега само в мечтите. Родих уж леко, ама се поразкъсах и покрай шевове и други проблеми, няма как да тренирам сега веднага...

Колко ще качиш зависи и от стартовите ти килограми. Но и от метаболизма ти. Аз започнах от нормални кг и не качих много, не съм пазила никакви диети, но по начало съм малко злояда и имам бърз метаболизъм. Няма никакъв проблем да качиш повече. След раждането се свалят стига да си сравнително подвижна. Кърменето също помага, то гори доста калории. На мен в 21 гс на ФМ ми се скараха,  че съм качила много (5.5 до този момент) и се ужасих, че нещо много грешно правя, но така и не успях да спазя заръките да не ям въглехидрати и да карам на салата с месо, защото от месо ми се гадеше (а преди бременността обожавах), а стомаха ми не беше съвсем на ти със зелениите. Та си хапвах солидно въглехидрати и все пак не минах дори 10 кг. Въпрос на метаболизъм предимно. И хормони.
Кърмачка съм и не виждам да отслабвам от кърменето 😞 застопорих едни килограми и до там.

# 25
Мисля, че на различни организми понася различно... при някои жени апетита рязко скача от кърменето. При мен стана обратното. Според мен няма норма. Майка ми, например, с мен е качила 17 кг и ги е свалила след 3 месеца. Абе реално има голямо значение и хормоналния баланс - той се регулира адски бавно след раждане и може да отнеме година.

# 26
Забременях 56 кг, отидох да раждам 67 кг. Прибрах се 60 и след това вдигнах на 61. И така си стоя вече 2 месеца и половина. Не мърдам, даже по-лесно качвам. Та не е фактор ми е идеята. И аз си мислех, че като съм качила само 11 кг и 7 оставих в болницата ще съм си нормалните килограми до месец, ама не. И даже това не е чак толкова важно, и преди съм била 61-62, но тялото ми в момента изглежда по-зле. Имам коремче отделно най-фрапиращото за мен е супер разширеният ми ханш. Чувала съм, че когато дойде първият цикъл след раждането почват да се свалят по-лесно, но аз нямам все още такъв, така че ще пиша дали е вярно като дойде. 🤣

# 27
Забременях 56 кг, отидох да раждам 67 кг. Прибрах се 60 и след това вдигнах на 61. И така си стоя вече 2 месеца и половина. Не мърдам, даже по-лесно качвам. Та не е фактор ми е идеята. И аз си мислех, че като съм качила само 11 кг и 7 оставих в болницата ще съм си нормалните килограми до месец, ама не. И даже това не е чак толкова важно, и преди съм била 61-62, но тялото ми в момента изглежда по-зле. Имам коремче отделно най-фрапиращото за мен е супер разширеният ми ханш. Чувала съм, че когато дойде първият цикъл след раждането почват да се свалят по-лесно, но аз нямам все още такъв, така че ще пиша дали е вярно като дойде. 🤣
Даааа и ханша… а той дали ще стане малък някога отново?😃

# 28
Много, много се надявам. Че с моето телосложение сега мязам на стол. 🤣 Винаги съм си била квадратна, нямам и милиметър талия, никакви гърди, един нормален ханш си имах, а сега и това нямам. Приличам на Сподж Боб. 😃

# 29
Момичета, хубавото време предстои тепърва - слагате удобни кецове и с количките кръгчета в парка. Плюс по-леката сезонна храна и всичко ще си дойде на мястото.

Аз качих малко под 7 кг, но и бебокът беше мъничък. Тъй като е зимно бебе, сезонът наистина дава повече ограничения - баш в разгара на грипа нямах намерение да се бутам между кашлящите и опцията ми беше да въртя кръгчета в близките паркове. Не се прибирах преди да направя 5 пълни обиколки преди обед и още толкова следобед. На третия месец - секцио съм, почнах с тренировки вкъщи и на 8мия вече се върнах в залата.
Нищо не е на всяка цена, но ако човек иска да си влезе във форма, трябва си систематичност. Сигурно има жени-чудо, които щрак-щрак с пръстите и отново са с шест плочки на корема, но аз не съм от тях.

Общи условия

Активация на акаунт