Нормална ли е депресията при ранна бременност?

• 427
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте. В момента съм бременна в 6 г.с. Проблема ми е,че още от преди да забременея бях в лека депресия (не се вълнувам от нищо,не изпитвам радост от нещата,които до сега са ме радвали и като цяло не ми се прави нищо). Бременността ми е много,много желана. Близо две години и половина не можех да забременея с второ дете и чудото най-после се случи,а след това някаква по-сериозна депресия. Чувствам се виновна,че вместо да съм най-щастливата жена,аз не мога да се зарадвам както трябва. Имам финансови притеснения,които ме съсипват,отделно се притеснявам как ще мине бременността,как ще родя,дали ще имам пак следродилна депресия. Първата ми бременност беше кошмар. Лежах по болници заради кървене,вкъщи ми беше позволено само да ставам до тоалетната и накрая родих в 8 месец бебе почти без тонове и с бактерия... Не искам всичко да се повтаря. Имам чувства на страх и незаинтересованост към нещата около мен. Имам подкрепа от хората около мен,но не знам защо се чувствам така. Дали са хормони,дали е нормално? Някоя мама чувствала ли се е така? Sad

# 1
Всяка втора жена има депресивни моменти още в началото на бременността, най-вероятно от играта на хормоните.
Имайки предвид, че сте имали подобни изживявания с предишна бременност е добре да се посъветвате с лекар и дали е добре да приемате нещо за тази депресия, за да не се задълбочи. Има лекарства, които са подходящи за бременни и ще се чувствате много по-добре и по-спокойна.
Честита Коледа , успешна и щастлива бременност!

# 2
Аз бях с депресия в първите месеци. После - тревожно разстройство. Накрая кротнах леко. Следродилната депресия едва не ме довърши.
Тъй че - нормални неща. Съветвам те да започнеш някаква терапия и да не я спираш по време на цялата бременност.
Знам, че е скъпо, но това е инвестиция за здравето ти, защото менталното е не по-малко важно от физическото.

# 3
Бях по същия начин. Сега пет месеца след като родих отново съм в депресия. По време на бременността можеш само капки на др Бах да взимаш. Вземи и повече източници на вит д и Б12, защото помагат за синтез на серотонин. Никакви други лекарства не са добре и са риск за плода. Иначе аз също следя темата за нещо което може да се взима за постродилна депресия докато все още кърмиш.

# 4
Габриела46, нормално е с това, което сте изживели първата бременност сега да ви е страх и да не можете да се зарадвате. Също така при бременност се нарушава хормоналния баланс, както и след раждане също, затова и има следродилна депресия. Задължително си пуснете вит Д и В12 да видите дали са в норма. Даже Б12 го искат над 700, докторите, защото много бързо се изчерпва. Аз преди години имах критично ниски вит Д и В12 и бях стигнала до такава депресия. А вит Д много трудно се навакса, много трудно. Вижте и щитовидната - ТСХ, Т3,Т4, ТАТ, МАТ.

Общи условия

Активация на акаунт