Колко килограма качихте по време на бременността?

• 2 068
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
Качих 16.5 кг. В болницата свалих 9 кг, после първата седмица вкъщи още 1.5 - 2 кг. Сега ми остават още около 6 килограма да сваля. Кърмя и не бързам. Но гледам и какво ям - гледам да не се тъпча и да ям хубава храна. Не искам от кърменето да кача още килограми. Иначе съм с Хашимото и се притеснявам за свалянето на тези 6 кг ама да видим…

# 31
Аз съм +7кг в 18та седмица. Започнах 47кг сега съм 54. За мен са много .. Апетит по голям има от близо месец,не съм повръщала досега.първите 3м се храних както преди. Опитвам се да правя леки тренировки , но качвам доста особено последния месец качих 4,5кг

# 32
С първата бременност бях 62кг, качих до 75кг и родих в 37ма г.с. След месец-два бях 58кг - кърмене на поискване и липса на сън. Не съм се ограничавала откъм хранене, заради лактацията. Вторият път забременях 58 и качих до 75, родих в 39 седмица. След 2-3 месеца бях 58, поради същите причини. Индивидуално е. Вторият път качих 7-8 килограма още преди 4ти месец. И на мен ми се караха на ЖК. А реално не виждах някаква промяна в храненето. По скоро беше хормонално.

# 33
  • Вестерос
19 кг качих, хем не ядях много неща като месо, че ми миришеше като най-ужасното нещо на света

# 34
Аз пък се чудя, дали качването на кг по време на бременност има връзка с нивата на ТСХ?  Понеже ТСХ при бременност може много да се измени спрямо ниво от преди забременяване, та се чудя дали това би могло да е евентуална причина защо някои бременни качват много, а други не.
Вие имате ли някакви наблюдения?
TSH ми е в норма и качвам много кг. Въпреки че се опитвам да се съобразявам какво ям. 22свдмица съм +9кг

# 35
С първата бременност качих към 20кг, втората се постарах повече с храненето и движението и качих 12кг. Според мен около/до 12кг е нормално и здравословно да се качи

# 36
С първата качих 14, с втората 6 (леко се ограничавах, например по-малко сладко и тестяно, ранна вечеря, не с цел фигурата, а защото се притеснявах от гестационен диабет, че имам ИР.)

Общи условия

Активация на акаунт