Продажба на дрехи и обувки втора употреба

• 1 707
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • Перник
Аз продадох няколко мои дрехи и обувки чрез https://remixshop.com/ Наистина е лесно - можеш да поръчаш Cleanout kit от сайта, или да вземеш от офис на "Спиди". Пъхаш вътре дрехите и изпращаш за тяхна сметка. Да, плащат много малко, но не се занимаваш да снимаш, описваш, отговаряш на въпроси...

# 16
SvetlaK, колко плащат?

# 17
  • Перник
Сума за получаване
След всяка успешна продажба получаваш предварително определен процент от цената.
Продажна цена                              Процент за изплащане
< 15,00 лв.                                          10%
15,00 лв. - 29,99 лв.                           25%
30,00 лв. - 39,99 лв.                          40%
40,00 лв. - 59,99 лв.                          45%
60,00 лв. - 99,99 лв.                           50%
> 99,99 лв.                                           55%

https://cleanout.remixshop.com/bg?utm_source=remixshop.com&utm_m … paign=home_bottom

Моите неща не бяха луксозни, даже повечето са купувани пак оттам Simple Smile така че не получих и големи суми за тях. Но съм доволна, защото:
1. Одобриха всичко, което изпратих, а съм чела отзиви, че не одобрявали лесно.
2. Почти всички неща се продадоха
3. Не съм се занимавала да опаковам и изпращам всяко нещо поотделно.

# 18
Сума за получаване
След всяка успешна продажба получаваш предварително определен процент от цената.

https://cleanout.remixshop.com/bg?utm_source=remixshop.com&utm_m … paign=home_bottom

Моите неща не бяха луксозни, даже повечето са купувани пак оттам Simple Smile така че не получих и големи суми за тях. Но съм доволна, защото:
Кой определя цената, на която да се продават в магазина, вие или те?

# 19
  • Перник
Сума за получаване

Кой определя цената, на която да се продават в магазина, вие или те?

В моя случай - те, но има възможност и сам да си определиш цената.

# 20
SvetlaK, а може ли повече инфо как изпращаш дрехи и евентуално обувки. Общо ги слагаш в торба и пращаш ли?

# 21
Отвори сайта на ремикс. Прочети как. Регистрирай се и действай.
Всичко е описано.

# 22
  • Перник
Отвори сайта на ремикс. Прочети как. Регистрирай се и действай.
Всичко е описано.

Така си е, но е по-лесно да ти го разкажат Wink
На мен понеже нямаше кой да ми разкаже, без да искам си поръчах куриера да дойде да вземе торбата от вкъщи. Първоначалната ми идея беше да си я занеса сама в офис на Спиди, но докато се мъча да коригирам заявката, куриерът пристигна и я взе Grinning

# 23
Не мога да разказвам, защото аз пращах преди година и нещо. Може да има промяна. Най-чисто е да се отвдори сайта и лично да се запознае човека с условията. А аз нямам време в момента, а и интерес..да отварям и чета.

# 24
Абе отворих и четох, но не ми я ясно. Изпращам дрехи- всичките ги пъхам в тая торба или индивидуално трябва да се опаковат. Обувки - в кутия ли трябва да са? Колко време се чака преди да обявят, че нещо няма да се продаде, ако не ми ги одобрят, какво следва.

# 25
Всичко така в плика слагаш. Аз носих в офис на спиди. Сега не знам как е.
Няма нужда от кутия за обувки. Но пък ако имаш..сложи ги в нея.
Торбата е огромна..събира доста.

# 26
Обаче, както вече разбрахме от лоялната програма, трябва да се попълва данъчна декларация, че си взел пари.

Защо трябва да се попълва данъчна декларация? После дължат ли се някакви пари?
Не разбирам целта на тази данъчна декларация , при положение ,че повечето награди са необлагаем доход.
Иначе дамата, която иска да продаде дрехите и тя не трябва да подава данъчна декларация ,защото не извършва тази дейност по занятие. Ще хубаво някой счетоводител от форума да потвърди.
Доколкото разбрах щом вземаш пари, то те се декларират, няма значение дали това ти е работа или хоби. Също разбрах, че фирмите доставчици (еконт за пример) подавали към нап, кой какви пари е взел от наложен платеж, следователно трябва да се декларират.

Следователно, ако продавам през ОЛХ, трябва да плащам нещо на държавата ли? Това изобщо не го разбирам, къде се пишат тези декларации и на кого се дават/пращат?

# 27
Нищо не съм декларирала аз и не познавам някой,който да е. Това е за някакви по-големи суми

# 28
При продажба чрез куриер има опция да се посочи, че стоката е втора ръка, а не се продава нещо ново.

# 29
При продажба чрез куриер има опция да се посочи, че стоката е втора ръка, а не се продава нещо ново.

Това не го знаех, ще се поинтересувам, благодаря.

Аз за толкова много години не съм декларирала нищо.
Имам ПИК код за НАП, следя си какви суми ми излизат в данъчната декларация, но реално никога не съм плащала данък, както и те не са ме търсили.
Доколкото знам, НАП търсят хора, които извършват търговска дейност, продават по много бройки даден продукт всекидневно.
В моя случай, като съм продала 2 тениски, 1 суитчър и маратонките на детето в рамките на месец, не въртя търговия, а си продавам ненужните вещи. Няма поводи за притеснения, продавайте си на воля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт