Понижена функция на щитовидната жлеза при бебе

• 324
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,
Това са резултатите на щитовидни хормони на дъщеря ми на 1 година и 3 месеца.
Изследвах ги, тъй като през бременността се наложи да ми правят изследване с йоден контраст и ме предупредиха, че трябва да се проследява ЩЖ на детето. Първите изследвания на TSH при раждането и на 3 месеца бяха в норма, но сега не са.
Не намирам информация за болестта при деца на тази възраст. Аз съм с Хашимото от доста години. Знам, че ще трябва да приема хормон, но как ще се отрази това на развитието ѝ, как ще го дозираме, до живот ли ще бъде? Днес едвам ѝ взеха венозна кръв. Лабораториите дори отказват да го направят, търсихме педиатър да взима кръв. Изобщо съм още в шок и не знам какво ни чака.
Ако някой има личен опит с толкова малко дете, моля да сподели. Също и препоръки на детски ендокринолог.

# 1
  • София
За кой град търсите детски ендокринолог?

# 2
От Русе сме, но ще отидем където трябва. За предпочитане Варна или Плевен, в краен случай София, Пловдив

# 3
  • София
Мога да Ви помогна само за София. Ние водим дъщеря си при д-р Средкова. Може да я намерите в Супердок и дава платени консултации в платформата на Healee.
Според мен не се водете само по тези резултати тъй като вие дори ФТ3 не сте пуснали. И това все пак са резултати за възрастни до колкото не знам. При децата седят нещата май по друг начин.

# 4
Ако ви се налагат идвания до София - в лабораторията на Бодимед с адрес “Позитано” 26 взимат венозна кръв на малки деца.

# 5
Мога да Ви помогна само за София. Ние водим дъщеря си при д-р Средкова. Може да я намерите в Супердок и дава платени консултации в платформата на Healee.
Според мен не се водете само по тези резултати тъй като вие дори ФТ3 не сте пуснали. И това все пак са резултати за възрастни до колкото не знам. При децата седят нещата май по друг начин.

Благодаря за препоръката! Ще опитам първо с онлайн консултация.
Проверих референтните за нейната възраст и ТСХ си е високо за съжаление. Ще пуснем антитела и ФТ3, по явно си е с хипотиреодизъм Sad
Ще ви пиша на ЛС, ако нямате нищо против!

# 6
  • София
Ако можете да намерите и все пак някъде физически ендокринолог да прегледа детето ще е най-добре. Нямам против да ми пишете стига да мога да помогна Simple Smile

# 7
За София бих препоръчалала доц.Радка Савова пред д-р Средкова.
Принципно се старайте да изследвате в лаборатории, които са част от болница.
В частните резултатите не малко пъти са не верни.

Общи условия

Активация на акаунт