Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 929
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
И на мен ми е гузно за голямото ми дете, въпреки, че е много разбрана засега. Относно АМ, моите лични наблюдения са, че децата на АМ са една идея по-спокойни и спящи през нощта. Може би ако заместиш по-късно хранене, не това в 20ч. ами следващото да кажем с АМ, има шанс и да си спи по-дълго през нощта.

# 481
моите лични наблюдения са, че децата на АМ са една идея по-спокойни и спящи през нощта.
Само леко включване от мен. И аз мислех така, нали АМ е по-засищащо, но при нас е обратното. Малката е само на кърма, много рядко се е случвало да дохраня с АМ и то говорим за 30 мл. От края на първия месец махна нощното хранене сама и спи по цяла нощ. Като стана на 3.5 месеца, започнахме да я слагаме да ляга в 21:00 и тя се събужда за ядене чак в 6-7 сутринта. Същевременно в квартала повечето бебета са на АМ и дори по-големите от нея още се будят нощем да ядат, доколкото споделят майките в градинката.
По-скоро си е до бебе, но и аз сигурно бих пробвала АМ на нейно място, не се знае.

# 482
Днес и моето човече се обърна за пръв път от гръб по корем. Естествено първият път го изпуснах, даже помислих, че ММ ме лъже. Не ѝ е особено интересно, обаче, ръцете в устата са на дневен ред. Вместо да ги ползва за основа, че да се обърне по-лесно, тя ги нагъва. 😃 Не мога да ги изкарам тези ръце от устата и това е. Бибата се е научила да си я вади сама. Евентуално някоя играчка ако докопа, я почва нея, но за кратко.

# 483
Моето днес му извадих една мини възглавничка, която се слага под гърдичките за tummy time със закачени две играчици. И както се ядосваше, че е изморен и не му се седи вече по корем, като започна да се мъчи да ги хваща тези и супер настървено да си ги насочва към устата (неуспешно). Даже май по едно време се опита с халва да ги на цели да ги яде Joy
Май успешни ще излязат тоя тип играчки. Сега мисля да взема едни като възглавнички вътре с рибки уж във вода. Да стимулираме малко това време по коремче, че и все повече всичко му доскучава и само иска да го носим

# 484
Сега мисля да взема едни като възглавнички вътре с рибки уж във вода. Да стимулираме малко това време по коремче, че и все повече всичко му доскучава и само иска да го носим
Имаме тази с рибките. Малката си забива главата в нея и, понеже е силиконова, има реална опасност от задушаване. Тя си държи главата изправена, но до такава степен не е безопасно, че не смея дори на 1 метър да се отдалеча, докато е върху тези рибки. Засега ще изчакам с тях и ще пробваме пак скоро.

Може ли снимка или линк на възглавничката, която ползвате в момента? Hug

# 485
Skady заповядай. То беше цял комплект, но може да я има някъде и отделно

https://www.ozone.bg/product/taf-toys-komplekt-za-novorodeno/

# 486
Ръцете са най-вкусното нещо на света! И пилето, ей пилето - качвам линк, chicken hands е на английски, сдобийте се с такива, обожават ги (има биберон от двата края и чесалка за венци, и се стерилизират). Иначе подобна възглавница и ние имаме, беше към едната активна гимнастика, но не е фен на играчките.

# 487
  • София
И при нас ръцете са нон стоп в устата, толкова настървено, че повръща някой път, та му разказвах за булимията 🤣.
Времето по коремче е ужас, защото се отпуска и почва да яде ръцете, и да точи лиги. Имаме рибките, той и дюшечето почва да опитва да яде, а колкото и да го мия, няма как да е чисто.
Всяка играчка, връзка на анцунг и дори косата ми опитва да набута към устата и е супер смешен защото все още с глава се навежда към обекта. Може да е случайно но 2 пъти го хващам че държи бибата и търси устата, ама глупачето не се сеща коя част да набута. Бибата вече е само за заспиване, през денят ръцете са много по интересни.

# 488
Slanchogledka а от къде го поръча ти, от България ли някъде? Намерих го само в emag, но там коментарите бяха, че не отговаря на картинката.

Ръцете са най-вкусното нещо на света! И пилето, ей пилето - качвам линк, chicken hands е на английски, сдобийте се с такива, обожават ги (има биберон от двата края и чесалка за венци, и се стерилизират). Иначе подобна възглавница и ние имаме, беше към едната активна гимнастика, но не е фен на играчките.

# 489
От аmazon.de ги поръчах. Сигурно и в шеин и тему има, вече дали е food grade там не знам

# 490
Честита баба Марта, момичета! 💐
Бебчетата да са живи, здрави, румени, засмени. 🥰

На мен във фейса започнаха да ми излизат такива гризалки, та поръчах от някакъв български сайт (уж).
Скрит текст:
happybebe.eu

От Синсей също почнаха да ме атакуват с някакви точки, с моя проблем с онлайн пазаруването само това ми трябваше. Яко са ме овъртолили 😃🤦, поръчала съм сега на детето освен дрешки, и играчки. И една много сладурска постелка за игра. Май не ми трябваше, ама не се сдържах. Свежарка Simple Smile
Скрит текст:

# 491
  • София
Честита Баба Марта на малки и големи в темата! Да сте здрави, румени и засмени 🤍❤

Много е сладурска постелката наистина, Onirique! 🥰😘

Моят с това обръщане няма интерес към активната гимнастика вече, но аз го финтирам - подпъхвам му една навита муселинова пелена отстрани, за да не се завърта, та поиграва по малко така с висящите играчки 😀

# 492
Честита баба Марта на всички мами! Да сте живи и здрави, много румени бузки на вас и на бебешорковците!

Абе купувайте им на децата, то е и за вас, за психично здраве на майката, да знае, че прави всичко възможно за едно щастливо бебе! Пари се изкарват, но тези спомени веднъж ще ги създаваме!!

Поздрави от едни бебешки крачетата , които се катерят на всичко, но нямат желание да се отблъснат от земята😅
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 13:32 от slanchogledka^

# 493
  • София
Видях аз гризалката тук, и Фейсбук ми я предложи. Сега как да не я купя 🤣?
https://happybebe.eu/handbuddy/?fbclid=IwY2xjawIvxEhleHRuA2FlbQI … 9XrQd9DGLosOpv-IQ

Редактирам: Междувремено ми изскачиха още поне 2 сходни сайта, поне цената е еднаква. Проверих да не съм се прецакала.

Честита Баба Марта, много здрави да са семействата ви, на много усмивки да се радвате.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 16:10 от Venyan

# 494
Честита Баба Марта Heart

И аз постоянно разглеждам дрехи, знам, че на този етап нама нужда, но са толкова сладки, че в повечето случаи не се въздържам. Поне ги поръчвам по-големи размери, да си има за по натам. Joy

Общи условия

Активация на акаунт